Презентація "Вплив вологи на живі організми"

Про матеріал

Всі живі організми відчувають потребу у воді. Біохімічні реакції, протікають в рідкому середовищі. Вода для організмів служить універсальним розчинником, за допомогою неї транспортуються живильні речовини, гормони, виводяться шкідливі продукти обміну та ін.

Адаптація рослин і тварин до вологості Рослини і тварини мають певні пристосування для збереження вологи. У них є спеціальні покривні тканини, слабо проникні для води. Дихання здійснюється через невеликі отвори, які ведуть у внутрішні порожнини, що зменшує втрати вологи.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Вплив вологи на живі організми. Підготувала викладач біології та хімії Васечко Ю. А

Номер слайду 2

Всі живі організми відчувають потребу у воді. Біохімічні реакції, протікають в рідкому середовищі. Вода для організмів служить універсальним розчинником , за допомогою неї транспортуються живильні речовини , гормони , виводяться шкідливі продукти обміну та ін.

Номер слайду 3

Адаптація рослин і тварин до вологостіРослини і тварини мають певні пристосування для збереження вологи. У них є спеціальні покривні тканини, слабо проникні для води. Дихання здійснюється через невеликі отвори, які ведуть у внутрішні порожнини, що зменшує втрати вологи.

Номер слайду 4

Адаптація рослин і тварин до вологостіНаземні тварини шукають або активно створюють мікрокліматичні умови з підходящою вологістю. Більшість рослин основну частину вологи набувають з грунту. Цей процес регулюється за допомогою росту коренів.

Номер слайду 5

Розрізняють такі екологічні групи рослин:гідрофіти - наземно-водні рослини, що живуть на мілководді і на болотах, живуть в умовах постійно високої вологості повітря і грунту;мезофіти - ростуть при середньому зволоженні і переносять не дуже сильні посухи;ксерофіти - мешкають в умовах недостатнього зволоження .

Номер слайду 6

Гідрофіти. Водокрас. Стрілиця звичайна. Лотос блакитний

Номер слайду 7

Мезофіти. Малина. Троянда. Яблуня

Номер слайду 8

Ксерофіти

Номер слайду 9

Дякую за увагу!

pptx
До підручника
Біологія (профільний рівень) 10 клас (Межжерін С.В., Межжеріна Я.О., Коршевнюк Т.В.)
Додано
3 квітня 2018
Переглядів
8781
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку