Презентація "Всесвітній день домашніх тварин"

Про матеріал

Всесвітній день домашніх тварин відзначається щорічно 30 листопада.

Це свято присвячено відданим і люблячим «братам нашим меншим», які потребують теплоти та турботи.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ ДОМАШНІХ ТВАРИН

Номер слайду 2

З днем веселих і милих,Самих в світі красивих,Чудових ваших …З Днем тварин домашніх!Хай вони дарують радість. Служать вірно вам завжди,Ви ж любіть чотирилапих. Захищайте від біди. Друзів всіх чотирилапих Пропоную обійняти. Хай улюбленці домашніНе дають вам сумувати.

Номер слайду 3

30 листопада – справжнє свято для тих, хто обожнює кішок, собак, папуг та інших домашніх тварин. Подія має міжнародний характер та називається Всесвітнім днем домашніх тварин. Тварини не дарма називаються меншими братами людини, адже вони потребують турботи та піклування. Особливо це стосується домашніх вихованців, які цілковито залежать від свого господаря.

Номер слайду 4

Метою впровадження свята, присвяченого беззахисним вихованцям людини, було викликати у серці кожного мешканця планети почуття турботи, доброти та співчуття у відношенні до тварини. Люди мають пам’ятати, що вони несуть відповідальність за кожну приручену ними тваринку.

Номер слайду 5

До домашніх тварин відносяться не тільки улюбленці, які люди тримають в квартирі, але й свійські істоти та звірі, що знаходяться в зоопарках тощо. З давніх-давен людина докладає неабияких зусиль, щоб приручити різні види птахів та ссавців. Цей процес триває і в наші дні.

Номер слайду 6

Тваринний світ надзвичайно цікавий та різноманітний, деякі факти про поведінку та можливості тварин можуть бути неочікуваними та викликати захоплення.

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Чверть свого вільного часу кішки приділяють вилизуванню шерсті. Але окрім підтримування чистоти, при цьому вони злизують речовину, яка покриває шерсть та містить вітамін D.

Номер слайду 9

Представників породи Хао Мані називають «кішками з діамантовими очима». У них одне око зелене, а друге – блакитне. Ця порода є не тільки дуже рідкісною та дорогою, але й потребує особливого догляду.

Номер слайду 10

В деяких країнах законодавство захищає права тварин на високому рівні. Так, у Великобританії вас можуть оштрафувати, якщо буде встановлено факт неправильного годування домашнього улюбленця, який призвів до ожиріння.

Номер слайду 11

Найдовше як у природі, так і в домашніх умовах, живуть черепахи. Вік найстаріших екземплярів досягає по декілька сотень років. Кролик має здатність спостерігати за тим, що відбувається у нього за спиною завдяки унікальній будові та розміщенню очей. Людину можна ідентифікувати по відбитках пальців, а собаку – по відбитку його носа.

Номер слайду 12

Завдання людства – нести відповідальність за кожну живу істоту і пам’ятати, що вони – наші менші брати, а не об’єкти для гри та розваг. Домашнього улюбленця можна виховати чемною істотою, для цього треба його просто любити. Зазвичай всі тварини швидко відповідають взаємністю на любов та турботу свого господаря.

Номер слайду 13

Номер слайду 14

МАЛЮЄМО КОТИКА

Номер слайду 15

Ми у відповіді за тих, кого приручили

pptx
Додано
29 жовтня 2023
Переглядів
740
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку