Презентація "Всесвітній день прибирання 2024: «Зробимо Україну чистою разом!»"

Про матеріал
Презентація "Всесвітній день прибирання 2024: «Зробимо Україну чистою разом!»" розроблена для проведення години спілкування з учнями 8 класу. Має на меті ознайомлення учнів з цим заходом та залучення їх до активної участі.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Всесвітній день прибирання. Волошина О.І., вчитель вищої категорії ХГ № 125

Номер слайду 2

Девіз цьогорічної акції - «Зробимо Україну чистою разом!»

Номер слайду 3

Всесвітній день прибирання: історія та організатори World Cleanup Day — це щорічна акція з прибирання, яка проходить у третю суботу вересня. Уперше її провели у 2018 році та об'єднає понад 50 млн учасників у всьому світі.

Номер слайду 4

Мета заходу — привернути увагу до проблеми відходів, зокрема сміття на воді. Акція має глибоке суспільне значення у формуванні національної культури чистоти, адже об’єднує громадянське суспільство, представників бізнесу й органи державної влади у розв'язанні питань правильного поводження з відходами.

Номер слайду 5

З 2024 року Всесвітній день прибирання оголошено офіційним Днем ООН, який відзначається щорічно 20 вересня, і тепер його додано до календаря міжнародних днів і тижнів. Всесвітній день прибирання став найбільшою мобілізаційною мирною акцією у світі та переміг у рейтингу UN SDG Awards. Мобілізація мільйонів через колективні дії для цивільного миробудування, сталого глобального майбутнього та боротьби з твердими відходами.

Номер слайду 6

ЦІКАВІ ФАКТИGoogle щодня використовує 15 616 МВт-год енергії – це більше, ніж виробляє дамба Гувера, яка може забезпечити живлення 1 млн жителів на день. А за рахунок енергії, яку ви використовуєте для потокового відео (у середньому 2 години на день), ви можете проїхати до 3000 км за допомогою електричного скутера на рік.

Номер слайду 7

Вуглецевий слід Інтернету та допоміжних систем становить близько 4% глобальних викидів парникових газів, що дорівнює кількості, яку виробляє світова авіаційна галузь. Інтернет та допоміжні системи виробляють понад 1 мільярд тонн CO2 щороку. При цьому 90% створених даних є відходами – це дані, до яких ніколи не буде доступу після їх створення. Для зберігання та обміну даними потрібно в 3 рази більше енергії, ніж виробляють усі сонячні батареї світу.

Номер слайду 8

Щороку надсилається близько 300 мільярдів електронних листів. Основну частину з них складають спам-повідомлення. Кожен електронний лист виділяє 0,3 грама CO2, звичайний – 4 грами, а з вкладенням – 50 грамів. Майнінг біткоїнів споживає більше енергії, ніж вся Нова Зеландія.

Номер слайду 9

Перегляд відео займає найбільшу частку інтернет-трафіку – 60% – і викидає 300 млн тонн CO2 на рік, що становить близько 1% світових викидів.2 години потокового відео – це те саме, що їзда на електровелосипеді на 8 км. Щоб нейтралізувати вуглецевий слід смартфона, потрібно 232 роки.

Номер слайду 10

1,6 мільярда дерев потрібно висадити, щоб компенсувати забруднення, спричинене спамом в електронній пошті

Номер слайду 11

З ЧОГО ПОЧАТИ?Кожен з нас може зробити свій внесок у збереження чистоти планети. Це може бути участь у масштабних акціях з прибирання, сортування сміття вдома, відмова від пластикових пакетів і одноразового посуду. Головне – не бути байдужим і діяти!

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Завдяки спільним зусиллям мільйонів людей, Всесвітній день прибирання приносить реальні результати. Ми збираємо тонни сміття, очищаємо парки, ліси і пляжі. Головне, що ми змінюємо свідомість людей, виховуємо відповідальне ставлення до довкілля.

Номер слайду 15

Ви можете порахувати від скількох викидів СО2 в атмосферу ви врятували довкілля!Розрахунок ведеться за такою формулою: (Гб цифрового сміття видалено)/2 = заощаджено к. Вт-год енергії на рік(Гб цифрового сміття видалено)/4 = заощаджено кг СО2 викидів

Номер слайду 16

Навіть у складних умовах ми повинні формувати екозвички та дбати про нашу Землю. Разом збережемо наше довкілля для майбутніх поколінь, об’єднаємо зусилля для екологічного відновлення та привернення уваги всього світу!

Номер слайду 17

pptx
Додано
15 вересня
Переглядів
258
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку