Презентація. "Як налаштувати п'ятикласника на навчання. Формуємо самостійність".

Про матеріал
Змістовна, лаконічна, яскрава презентація з чіткою структурою. Розгорнуті пояснення для того, хто буде проводити батьківські збори за допомогою цієї презентації: підказки, фрази, формулювання бесіди. Можна використовувати не лише у 5-х класах, а і у початковій школі.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Як налаштувати п'ятикласника на навчання. Формуємо самостійність. Батьківські збори. КЗ «Лозівський ліцей № 11» Корольова Ганна Володимирівна. Соціальний педагог, практичний психолог.

Номер слайду 2

У дитини інший мозок: недостатня довільність; імпульсивність; кліпове сприйняття інформації; звичка до шок контенту; відсутність перемикання завдяки локаціям. Все це заважає бути самостійним. Діти як і всі люди планеті роблять помилки. Здібності щодо самостійностіНемає такої здібності: бути гарними батьками без відпочинку. Піклуйтесь про власний ресурс!

Номер слайду 3

Вміння. Потрібно сформувати навички самостійного навчання: Режим. Розклад. Відповідальність. Спочатку разом, потім самостійно. Дуже актуальна саме відповідальність, бо ми на дистанційному навчанні. На допомогу формування самостійності:годинник. Де сидимо. Як допомагаємо: пауза, долучатися лише коли це потрібно, чекати. Коли ми не вміємо бути батьками, нам теж важко.

Номер слайду 4

Мотивація зберігається, коли виробляються певні гормони щастя: дофамін, серотонін. Дофамін виробляється після навантажень та досягання певної мети. Серотонін виробляється під час винагород. Щоб мотивувати відповідальність та самостійність необхідно давати складні але реальні завдання та дуже хвалити за їх виконання? Мотивація. Ми зможемо хвалити дітей тоді, коли зможемо хвалити себе.

Номер слайду 5

Щасливі діти у щасливих батьків.

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Іваненко Наталія
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
28 жовтня 2022
Переглядів
4529
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку