Презентація "Як навчаються пташенята"

Про матеріал
Презентація "Як навчаються пташенята" дозволить зацікавити учнів при вивченні теми "Поведінка тварин". Містить гіперпосилання на відеофрагменти, що ілюструють поведінку окремих видів птахів (навчання польту, наслідування).
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Навчання пташенят охоплює широкі області життя птахів: захист від ворогів, харчування, добування їжі, політ, особливості співу, тощо. У виводкових птахів з перших днів життя пташенята всюди йдуть за самкою, копіюючи її рухи та підкорюються її сигналам. Таким чином вони вчаться об‘єктам та способам харчування, розпізнавати ворогів, способам захисту при тривожних сигналах самки.

Номер слайду 3

Самці синиці великої беруть шматочок їжі, підлітають до гнізда і маневрують між гіллям. Пташенята намагаються злетіти, їжа дістається тому, хто перший встиг. Навчання маневрувати Навчання харчуватись Самка великого строкатого дятла вставляє шматочки їжі в кору дерева і відлітає, примушуючи пташеня дістати корм.

Номер слайду 4

Навчання польоту Американські журавлі – рідкісні птахи. Тому їх часто вирощують в неволі. Це перелітні птахи. Літо вони проводять на півночі. Дикі журавлята дізнаються про «маршрути» міграції від своїх батьків. Деякі особини, вирощені в неволі, вчені відпускають у зграї диких особин журавлів, які їм вказують маршрути подорожей. Інколи, люди самостійно вказують їм шлях з допомогою дельтаплану.

Номер слайду 5

Кулики-сороки розкривають мушлі молюсків двома різними способами. Вони розбивають їх у найтоншому місці або просовують дзьоб у щілину й відкривають мушлі. Пташенята користуються тим самим способом, що і їхні батьки. НАВЧАННЯ ЧЕРЕЗ НАСЛІДУВАННЯ. Навчання співу Священна майна відома як прекрасний імітатор людського голосу. Пташенят майни, яких люди хочуть навчити говорити, забирають з гнізда, поки батьки не навчили їх відтворювати звуки, тобто свист або крик.

Номер слайду 6

Самець зяблика, вирощений окремо від інших птахів свого виду, теж пробує співати, але його спів не схожий на типовий спів зяблика. У загальному, пісні всіх зябликів трохи відрізняються між собою в залежності від того, де живуть птахи. У природі папуги пробують наслідувати голос свого партнера і, таким чином, укріплюють між собою зв'язок. Австралійський лірохвіст, слухаючи спів інших видів птахів, складає з фрагментів чужих мелодій власну пісню. Він мешкає в непрохідних чагарниках і потребує багатого репертуару, щоб привернути увагу самки.

zip
Додано
8 квітня 2020
Переглядів
32667
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку