Презентація з фізики для 8 класу на тему " Електричний заряд та електромагнітна взаємодія".

Про матеріал
Презентація у вигляді опороного конспекту лекції. Розроблено з метою покращити візуальне сприйняття учнівством навчального матеріалу. Допоможе вчительству при підготовці до лекційних занять з відповідної теми.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Електричний заряд. Електрична взаємодія.8 клас. Лекція 14

Номер слайду 2

Номер слайду 3

3 Електричний заряд - це фізична величина, що характеризує властивість частинок і тіл вступати в електромагнітну взаємодію. Електризація - це процес набуття макроскопічними тілами електричного заряду. Під час електризації тіло зазвичай приймає або віддає деяку кількість електронів.

Номер слайду 4

4 Основні властивості електричного заряду: Тіла, що мають заряди одного знака, відштовхуються; тіла, що мають заряди протилежних знаків, — притягуються.Існують два роди електричних зарядів — позитивні і негативні.

Номер слайду 5

5 Основні властивості електричного заряду: Носієм електричного заряду є частинка — електричний заряд, що не існує окремо від частинки. Електричний заряд є дискретним, тобто електричні заряди фізичних тіл є кратними певному найменшому (елементарному) заряду:І мікрочастинки, і макроскопічні тіла можуть мати заряд (позитивний або негативний), а можуть бути нейтральними.

Номер слайду 6

КОНТРОЛЬНІ ЗАПИТАННЯЩо називають електричним зарядом? Назвіть одиницю електричного заряду. Які роди зарядів існують? Який рід заряду має ебонітова паличка, потерта об вовну? паличка зі скла, потерта об шовк?Як взаємодіють тіла, що мають однойменні заряди? різнойменні заряди? З яких частинок складається атом? Які частинки входять до складу атомного ядра? Яка частинка має найменший негативний заряд? найменший позитивний заряд? Як ви розумієте твердження, що електричний заряд є дискретним?

Номер слайду 7

7

pptx
До підручника
Фізика 8 клас (Бар’яхтар В. Г., Божинова Ф. Я., Довгий С. О., Кі-рюхіна О.О. (за ред. Бар’яхтар В. Г., Довгого С.О.))
До уроку
§ 19. Електричний заряд та електромагнітна взаємодія
Додано
11 січня 2022
Переглядів
2863
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку