Презентація з фізики у 8 класі на тему " Закон Ома"

Про матеріал

Презентацію можна застосувати на уроці розв'язування задач. Вправи "Повторимо!", "Поясни", "Установи відповідність", "Вибери відповідь" допоможуть перевірити знання учнів теми "Закон Ома", а підібрані задачі розкриють його практичне застосування.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Вчитель фізики Ю.Г.Цегельник Закон Ома. Розв'язування вправ 8 клас

Номер слайду 2

Повторимо! Які метали можна розплавити у мідній посудині? У якому стані перебувають срібло і вольфрам при температурі 1000С? Яка кількість теплоти потрібна для плавлення 100 г олова, взятого при температурі 32С.

Номер слайду 3

Повторимо! Які фізичні величини пов'язує закон Ома? Як формулюється закон Ома? Яким приладом вимірюють силу струму? Що вимірюють вольтметром? Для чого призначений реостат? Яка будова реостата?

Номер слайду 4

Поясни! Напругу на кінцях провідника збільшили у 2 рази. Як при цьому змінилася сила струму, що протікає в провіднику? Треба вдвоє зменшити силу струму в даному провіднику. Що для цього необхідно зробити? В одне і те ж коло ввімкнені електрична лампа і плитка. Сила струму у плитці більша, ніж у лампі. Чому?

Номер слайду 5

Тестове завдання: Як вмикають в коло амперметр? А - паралельно зі споживачем Б – послідовно зі споживачем В – у будь-якому місці кола Г – правильної відповіді немає

Номер слайду 6

Г - Ампер В – Кулон 3 - опір Б – Вольт 2 – сила струму А – Ом 1 – напруга Установіть відповідність:

Номер слайду 7

Розв'яжи задачу

Номер слайду 8

Розв'яжи задачу:

Номер слайду 9

Охарактеризуй вимірювальний прилад:

Номер слайду 10

Розв'яжи задачу: Визначте силу струму, який проходить по сталевому дроту довжиною 100 м і перерізом 0,5 мм2, при напрузі 68 В.

Номер слайду 11

Розв'яжи задачу: Сила струму в спіралі електрокип'ятильника 4 А. Кип'ятильник ввімкнено в мережу з напругою 220 В. Яка довжина ніхромового дроту, із якого виготовлена спіраль кип'ятильника, якщо її переріз 0,1 мм2?

Номер слайду 12

Розв'яжи задачу: Сила струму у нагрівальному елементі електричного чайника дорівнює 4 А при напрузі 120 В. Знайдіть питомий опір матеріалу, з якого зроблена обмотка, якщо на виготовлення нагрівача пішло 18 м дроту перерізом 0,24 мм2.

Номер слайду 13

Домашнє завдання: Повторити п.27-30 Виконати вправу 29 (5,6)

ppt
До підручника
Фізика 8 клас (Бар’яхтар В. Г., Божинова Ф. Я., Довгий С. О., Кі-рюхіна О.О. (за ред. Бар’яхтар В. Г., Довгого С.О.))
До уроку
§ 29. Електричний опір. Закон Ома
Додано
13 серпня 2018
Переглядів
1841
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку