Презентація з географії на тему: "Танцюючий будинок у Празі"

Про матеріал
Інтернет дослідження з географії на тему: "Танцюючий будинок у Празі" в рамках вивчення країни "Чехія". Виконала учениця 10 класу Бібен Мілана.
Перегляд файлу

image

Танцюючий будинок у Празі

Бібен Мілана

imageза ініціативою відомого

журналу Time був включений до списку найбільш

незвичайних будівель в світі,

«проживає» в самому центрі Праги.

image

Танцюючий будинок у Празі побудований за принципом і у стилі деконструктивізму. Цей напрямок в архітектурі втілює досвід і напрацювання по деформації елементів і будівельних конструкцій будівлі, що, звичайно ж, видно відразу на підсумкових результатах. Візуальна складність сприйняття, таке

собі агресивне нагадування про себе навколишньому середовищу - такі споруди складно не помітити, повз них не можна пройти повз без подиву, і Танцюючий будинок не виняток!

image

imageimage Ця будова - чистої води новаторство, сміливість і архітектурна химерність в одній особі. Його творці-архітектори - дві креативно налаштовані особистості. На той момент невідомий хорват Владо Мілуніч і великий канадець Френк Оуен Гіррі з далекого американського континенту. Дизайнери і критики сильно сперечалися з приводу введення проекту в стадію будівництва, але перший президент Чехії Вацлав Гавел особисто був куратором проекту.

imageЗдалеку будинок нагадує двох танцюристів в танці. І це не просто так. При плануванні будинку головна архітектурна ідея була в тому, щоб провести паралель з на той час відомою танцювальною парою Фредом Астером і Джинджер Рождерс. Звідси і одна з назв цього будинку - Джинджер і Фред.

Архітектурний задум видно відразу. З двох циліндричних частин, частина, яка розширюється до верху, нагадує чоловічу фігуру (і символізує танцюриста Фреда), а друга частина, що звужується до верху, візуально нагадує тонку точену жіночу фігуру з мініатюрною талією і танцювальною спідницею (символізує партнерку Фреда в танці Джинджер ).

pdf
Додано
9 січня 2023
Переглядів
208
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку