Презентація з інформатики для 8 класу на тему: "Створення формул та написів в текстовому документі."

Про матеріал
Презентація з інформатики для 8 класу на тему: "Створення формул та написів в текстовому документі." Ознайолює з поняттям текстовий документ та його об’єкти, створення, редагування та форматування формул, написів та додавання символів в текстовий документ.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Створення формул та написів в текстовому документі. Барбаш О. Ф.

Номер слайду 2

Які графічні зображення можна вставляти в текстовий документ?

Номер слайду 3

Які операції редагування та форматування можна здійснювати над графічними об’єктами в текстовому процесорі Word ?

Номер слайду 4

Як можна ввести в текст математичні символи, наприклад: x3, x3, 3/8, ?Які формули ви вивчали з фізики, математики, хімії ?

Номер слайду 5

Тема. Створення формул на написів в текстовому документіМета:ознайомитися з поняттям текстовий документ та його об’єкти, створення, редагування та форматування формул, написів та додавання символів в текстовий документ;

Номер слайду 6

Нескладні формули та вирази, які мають лінійний вигляд. С2m2(t-Ɵ) = С1 m1(Ɵ-t1) - фізична;(x3+2x2y – 5xy2 -3y3)(5x -4y) – математична;Na2 CO3+2 HCl2 Na. Cl+CO2+H2 O– хімічна. Алгоритм :

Номер слайду 7

Нелінійні, багаторівневі формули та вирази. h1h2 = 𝜌2𝜌1;3(3𝑥−4𝑦)6;3. −3𝑥3 −2, якщо 𝑥<0,7𝑥4−2,якщо 𝑥>0; 

Номер слайду 8

На Стрічці в розділі Робота з формулами з’явиться тимчасова вкладка Конструктор (мал. 3.36, 1), а в документі - спеціальна область для введення формули (мал. 3.36, 2).

Номер слайду 9

Символи, які можна вставити у формулу, розділено на 8 основних наборів (мал. 3.37), які у свою чергу можуть бути розділені по окремих блоках (мал. 3.38).

Номер слайду 10

Різноманітні структури - звичайні дроби, функції, дужки, знаки коренів тощо. Вставляються за допомогою елементів керування групи Структури вкладки Конструктор.

Номер слайду 11

Створення написів у текстовому документіТекст можна розмістити :всередині фігури створити спеціальні графічні об'єкти Напис чи Word. Art.

Номер слайду 12

1. Текст розмістити всередині фігури. Для цього потрібно:1. Виділити фігуру.2. Контекстному меню фігури вибрати команду Додати текст.3. Ввести текст. Н₂ОСО₂

Номер слайду 13

2. Створити текстовий напис як окремий графічний об'єкт у текстовому документі Для цього потрібно: Слід скористатися спеціальним інструментом Напис (розміщений на вкладці Вставлення у групі Зображення у списку кнопки Фігури.)Н2 О – формула води.

Номер слайду 14

2. Створити текстовий напис як окремий графічний об'єкт у текстовому документі Текстовий процесор Word дає змогу вставляти в документи так звані об’єкти Word. Art (мал. 3.45), які використовуються для художнього оформлення документа

Номер слайду 15

Створення об’єктів Word. Art здійснюється за таким алгоритмом:1.    Вибрати на вкладці Вставлення у групі Текст кнопку Word. Art 2.    Вибрати в наведеному списку потрібний стиль напису.3.    Увести текст створюваного напису в текстове поле.4.    Вибрати точку за межами поля.

Номер слайду 16

Працюємо за комп’ютером( виконується завдання з розданих, листів дотримуючись правил техніки безпеки.)1.завдання текст назви ввести скористатися спеціальним інструментом Напис.2. завдання текст назви ввести скориставшись об’єкти Word. Art.3. завдання текст назви ввести скориставшись розмістити всередині фігури текст

Номер слайду 17

Підсумки уроку. Рефлексія• Що ми навчились на уроці• Що виявилось занадто важким• Що запам'яталось. Домашнє завдання1. Підручник § 3.4 ст. 101-105

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Вербицька Наталія Вікторівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
21 грудня 2021
Переглядів
6294
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку