Презентація з модульного оригамі "Коровай"

Про матеріал

Презентація з модульного оригамі "Коровай"

Опис проекту

1.Обгрунтування вибору проблеми.

Виготовлення виробів у техніці модульного оригамі і об'єднання їх у проект «Український коровай» проходить з метою створення умов для реалізації творчих здібностей кожного учня, демонстрації національної духовності, потенціалу в сфері освіти, науки, культури та народознавства.

Мета та завдання проекту:

- залучити учнів до вивчення українських національних оберегів, розширити знання про історію і сучасність оберегів;

- впровадження в практику сучасних освітніх технологій та інновацій;

- здійснення індивідуальної роботи з обдарованими школярами;

- розвивати навички роботи в групах, комунікативні здібності, пам'ять;

- сприяти формуванню культурологічної, народознавчої компетентностей; креативності, творчої ініціативи; активної громадянської позиції;

- створення умов для самореалізації, організації позаурочної роботи з паперопластики.

- виховувати шанобливе ставлення до звичаїв і традицій українського народу, почуття патріотизму, усвідомлення своєї національної неповторності.

Очікувані результати:

- розвиток пізнавальних, творчих навичок, знань та умінь, що потребують самостійного конструювання знань та орієнтації в інформаційному просторі;

- активне навчання «через дію»;

- набуття учнями нових технологій, освоєння нових способів діяльності;

- вміння працювати в групі, аргументовано висловлювати власні думки, оцінювати роботу товаришів.

- презентація творчого проекту «Український коровай» в закладі

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Підготував учитель початкових класів Голубівської ЗОШ І-ІІ ступенів Кондратенко Світлана Павлівна Проект з модульного оригамі „Поняття терміну „ОРИГАМІ”. Прості способи конструювання поробок”. «Український коровай»

Номер слайду 2

Загальна інформація Ініціативна група Голубівської загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів Прилуцької районної ради Чернігівської області Повна юридична назва організації, що подає заявку с. Голубівка, вул. Златоустівська, 35 Адреса офісу організації, яка подає заявку   Поштова адреса (якщо відрізняється) 0994347381 (Кондратенко С.П.) Контактні телефони Номер факсу  Адреса електронної пошти  Проект з модульного оригамі “Український коровай” Назва проекту Кондратенко Світлана Павлівна, вчитель початкових класів Голубівської загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів Керівник проекту (Прізвище, ім’я та по батькові, посада в організації )  

Номер слайду 3

Опис проекту 1.Обгрунтування вибору проблеми. Виготовлення виробів у техніці модульного оригамі і об’єднання їх у проект «Український коровай» проходить з метою створення умов для реалізації творчих здібностей кожного учня, демонстрації національної духовності, потенціалу в сфері освіти, науки, культури та народознавства. Мета та завдання проекту: - залучити учнів до вивчення українських національних оберегів, розширити знання про історію і сучасність оберегів; - впровадження в практику сучасних освітніх технологій та інновацій; - здійснення індивідуальної роботи з обдарованими школярами; - розвивати навички роботи в групах, комунікативні здібності, пам'ять; - сприяти формуванню культурологічної, народознавчої компетентностей; креативності, творчої ініціативи; активної громадянської позиції; - створення умов для самореалізації, організації позаурочної роботи з паперопластики. - виховувати шанобливе ставлення до звичаїв і традицій українського народу, почуття патріотизму, усвідомлення своєї національної неповторності. Очікувані результати: - розвиток пізнавальних, творчих навичок, знань та умінь, що потребують самостійного конструювання знань та орієнтації в інформаційному просторі; - активне навчання «через дію»; - набуття учнями нових технологій, освоєння нових способів діяльності; - вміння працювати в групі, аргументовано висловлювати власні думки, оцінювати роботу товаришів. - презентація творчого проекту «Український коровай» в закладі  

Номер слайду 4

Учасники проекту: 1.Вчитель початкових класів. 2. Учні 1,3 класів.   Термін реалізації проекту – один місяць.   Етапи реалізації проекту: 1. Діагностично-прогностичний: - розробити план та програму вивчення теми; - визначити типи та види робіт; - розробити вимоги до знань та вмінь учнів із кожного виду роботи. 2.Підготовчий: - збирання необхідної інформації та матеріалів; - матеріально-технічне забезпечення. 3.Організаційно-виконавчий: - залучення учнів до пошуку й висвітлення інформації про народні символи та обереги. - обмін інформацією між школярами. 4. Корекційно - оціночний: - презентація творчого проекту ініціативною групою перед учнями школи. 5. Узагальнюючо-підсумковий: - обробка, аналіз та узагальнення результатів; - самоаналіз.

Номер слайду 5

Діти об’єднуються в 4 групи. Очолюють групи лідери, які організовують і контролюють роботу. 1 група: роблять модулі темно-коричневого кольору (960 шт.) 2 група: роблять модулі кавового кольору (50шт.) 3 група: роблять модулі світло-коричневого кольору (30шт.) 4 група: виготовляють квіти та листочки

Номер слайду 6

– Не вгадать тобі нізащо, котра з іграшок – найкраща! -Знаю! Трактор заводний! – Зовсім ні. - Електрична залізниця! - Помилився. - Ну, тоді це – пароплав! - Не вгадав. - Зрозуміло: це – літак! - Знов не так. Добре, відповідь я дам: та, яку зробив ти САМ!

Номер слайду 7

Проблема: Мені захотілося дізнатися, що таке оригамі.

Номер слайду 8

Цілі: Вивчити тему модульного оригамі.

Номер слайду 9

Прочитати літературу, в якій автори розповідають про модульне оригамі Зібрати цікаві схеми для виготовлення виробів в техніці модульного оригамі Виготовити декілька виробів в цій техніці. Оформити проект і підготувати презентацію. Задачі:

Номер слайду 10

Що надихнуло на виготовлення Після того, як я ознайомилася зі схемою виготовлення оригамі, то зрозуміла, що це буде прекрасний подарунок на будь-яке свято для моїх друзів чи рідних. Також мені сподобалася ця техніка тим, що ти завжди можеш дати волю своїй уяві і твій виріб обов`язково буде ексклюзивним.

Номер слайду 11

Використання модульного оригамі З оригамі можна виготовити не тільки картини, які ми можемо почепити на стіну, а й багато інших ідей для інтер'єру.

Номер слайду 12

ОРИГАМІ Я гадаю, кожен з вас Дехто в руки вже не раз Паперовий аркуш брав, З нього, граючись, складав Чи то човника, чи пташку, Чи кишеньку, чи баклажку, Чи то просто літачка. То ж, повернемося з вами До складання знову, До мистецтва оригамі – Є такеє слово. Це японське давнє слово Необхідно знати: „Ори” – склад в японській мові, Значить щось складати. А папір свій називають Всі японці „гамі”. Коли з нього щось складають, Кажуть „оригамі”. Знайомство з технікою

Номер слайду 13

ОРИГАМІ, ЯК ЗАСІБ СТВОРЕННЯ З ПАПЕРУ ПОРОБОК НАРОДИЛОСЬ В ЯПОНІЇ БІЛЬШЕ ТИСЯЧІ РОКІВ. СПОЧАТКУ ВОНО ОЗНАЧАЛО СВЯЩЕННЕ РИТУАЛЬНЕ ДІЙСТВО – ПРОТЯГОМ СТОЛІТЬ МОНАХИ СТАВИЛИ У ХРАМАХ НА ВІВТАРІ СКЛАДЕНІ З ПАПЕРУ ФІГУРКИ. ТАК ВОНИ ЗДІЙСНЮВАЛИ ЖЕРТВОПРИНОШЕННЯ БОГИНІ МИЛОСЕРДЯ КАННОН, ЩОБ ЗАДОБРИТИ ЇЇ І ПОПРОСИТИ ПОКРОВИТЕЛЬСТВА. ПО-ЯПОНСЬКИ СЛОВА „БОГ” І „ПАПІР” ЗВУЧАТЬ ОДНАКОВО – „КАМІ”, А „ОРИ” ОЗНАЧАЄ „СКЛАДЕНИЙ”. ТОБТО ОРИГАМІ – ЦЕ МИСТЕЦТВО ВИГОТОВЛЕННЯ РІЗНОМАНІТНИХ ФІГУРОК ШЛЯХОМ СКЛАДАННЯ АРКУША ПАПЕРУ. У ДРУГІЙ ПОЛОВИНІ ХІХ СТ. МИСТЕЦТВО ОРИГАМІ З’ЯВИЛОСЯ І В ЄВРОПІ. З історії

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Базові форми Скласти навпіл. Базова форма «Книжка» Книжка Скласти квадрат по діагоналі. Базова форма «Трикутник» Трикутник Скласти квадрат по діагоналі. Скласти вправо «долиною» Верхній шар паперу скласти вліво горою Перевернути Складка «долина» Верхній шар паперу потягнути вправо і пригладити Базова форма «Водяна бомбочка» Квадрат

Номер слайду 16

Послідовність виконання виробу „Серветка “ЛІЛІЯ”” 1.Скласти базову форму „Трикутник”. 2. Відігнути бокові кути доверху. 3. Доверху відігнути тільки один шар паперу. 4.Наступний крок - це знову скласти догори шар паперу. 5.Відвернути відразу два шари паперу. 6.Звернути заготівку, з’єднавши правий і лівий кути. 7.Верхні кути закласти під смужку. 8.Утворилась серветка.

Номер слайду 17

1.Взяти прямокутний аркуш паперу (папір за бажанням, будь-якого кольору). 2. Зігнути аркуш навпіл по середній лінії підрівнюючи кінці. 3. У верхній частині складеного аркуша загнути лівий і правий ріжки, які мають посередині зійтися. 4. Нижні смужки-клапани відігнути уверх з лицьового боку. 5. Повернути заготовку ребром до себе, розправити її і перегнути по діагоналі. 6. Спочатку відігнути уверх з лицьового боку, потім з виворітного. 7. Заготовку повернути знову ребром до себе, розтягуючи її у різні боки. Послідовність виконання виробу „Човник”

Номер слайду 18

Послідовність виконання виробу „Барвистий метелик” 1.Зігнути квадрат за вказаними лініями. Увігнути бічні трикутники всередину. 2.Зігнути трикутник навпіл. 3.Бічні сторони верхнього трикутника зігнути до середньої лінії так, як показано на малюнку. 4.Відігнути частини, прилеглі до середньої лінії, до протилежних сторін. 5.На великому трикутнику зробити трикутну виїмку. 6.Прикрасити метелика за власним бажанням, приклеїти йому вусики.

Номер слайду 19

Послідовність виконання виробу „Зірка” Взяти папір за бажанням (будь-якого кольору) 2. Вирізати із аркуша квадрат. 3. Зігнути квадрат, утворивши трикутник, та знову розгорнути його. 4. Зігнути кути до середини. Утворилася основна форма. 5. Зігнути ці самі частини ще раз до середини. 6. Розкрити квадрат та увігнути частини, прилеглі до середньої лінії. 7. Таких деталей повинно бути 8. 8. Склеїти деталі між собою.

Номер слайду 20

1.Взяти прямокутний аркуш паперу (папір темно-коричневого кольору). 2. Зробити з нього модулі 960шт. 3.Взяти прямокутний аркуш паперу (папір кавового кольору). 4. Зробити з нього модулі 50шт. 5. Взяти прямокутний аркуш паперу (папір світло-коричневого кольору). 6. Зробити з нього модулі 30шт. 7. Сформувати коровай. Прикрасити квітами, листочками. Зверху зробити чашу з сіллю. Послідовність виконання виробу „Український коровай”

Номер слайду 21

Номер слайду 22

Український коровай

Номер слайду 23

Заключний етап Невдовзі я завершила свій виріб. Я залишилася дуже задоволена своєю роботою. Мій виріб відповідає таким вимогам: Оригінальний; Простий у виготовленні; Не потребує великих матеріальних затрат; Я обов'язково почну працювати над новим виробом. Бажаю всім ознайомитися з цим видом мистецтва і це принесе вам тільки задоволення.

Номер слайду 24

Зразки поробок

Номер слайду 25

Висновок: Я дізналась, що таке «Оригамі» і навчилась працювати за схемами. Під час роботи над проектом я навчилася виготовляти вироби в техніці «Оригамі». В результаті праці я дізналась багато нового і цікавого про цей вид мистецтва. Мені сподобалося працювати разом зі своїми учнями і навчати їх модульного оригамі.

ppt
Додано
24 липня 2018
Переглядів
1501
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку