Презентація з національно-патріотичного виховання для учнів 9-11 класів " Ми - українці!"

Про матеріал
Матеріал, що подано в презентації сприяє національно-патріотичному вихованню учнівської молоді. Чудово підійте для роботи зі старшими класами.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

«МИ –УКРАЇНЦІ!» Патріотична виховна година до Дня знань

Номер слайду 2

«Як один Бог на небі,так одна Україна на землі!»- Степан Бандера

Номер слайду 3

Проголошення незалежності україни- 24 серпня 1991 року на позачерговому засіданні Верховна Рада УРСР ухвалила Акт проголошення незалежності України, зазначивши у ньому, що продовжується тисячолітня традиція державотворення в Україні, яка має право на самовизначення, передбаченого Статутом ООН та іншими міжнародно-правовими документами.- 01 грудня 1991 року на Всеукраїнському референдумі українці підтвердили своє прагнення жити в незалежній державі, зробивши її незворотнім фактом історії.

Номер слайду 4

Цікаві факти. ПРО УКРАЇНУ

Номер слайду 5

Перша конституція. Перша у світі конституція була розроблена і введена в дію в 1710 році українським гетьманом Пилипом Орликом. Документ мав на меті запровадити поділ влади. У ньому були окреслені обов’язки та права як громадян, так і уряду.

Номер слайду 6

Національна бібліотека україни. Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського — скарбниця знань. Це одна з найбільших національних бібліотек світу. Вона налічує понад 30 мільйонів одиниць зберігання і є скарбницею знань, що містить книги, періодичні видання, рукописи, карти та інші документи. Вона також є домом для найбільшої у світі колекції української літератури, яка налічує понад 1,5 мільйона примірників. Бібліотека є популярним місцем як для місцевих жителів, так і для туристів, пропонуючи різноманітні освітні та культурні заходи

Номер слайду 7

Найглибша станція метро у світіСтанція “Арсенальна” Київського метрополітену (Святошинсько-Броварська лінія) сьогодні є найглибшою станцією метро у світі. Її глибина становить 105,5 м. Вам доведеться їхати довгих п’ять хвилин на ескалаторі, щоб дістатися до станції.

Номер слайду 8

Долина нарцисів. В Україні, неподалік міста Хуст в Закарпатській області, розташована Долина нарцисів — захоплююче і красиве місце, яке є великим природним заповідником, повністю вкритим цими квітами. Цей заповідний масив, розміщений в урочищі Кіреші, знаходиться за 4 км на схід від Хуста і перебуває під охороною ЮНЕСКО.

Номер слайду 9

Найдовший духовий інструмент у світіНайдовший духовий інструмент у світі — українська трембіта. Він занесений до Книги рекордів Гіннеса. Трембіта — це дерев’яна труба, довжина якої коливається від 2,5 до 8 метрів, а діаметр — близько 30 мм. У гірських селах трембіта використовувалася як засіб комунікації, щоб сповіщати про такі події, як початок і закінчення робочого дня, народження дитини, одруження, небезпеку, що насувається тощо.

Номер слайду 10

Вікторина«Що я знаю про Україну!»

Номер слайду 11

1. Державними символами України є?2. Народними символами України є?3. Хто є авторами музики та слів Гімну України?4. Національна грошова одиниця України?5. Перший гетьман України?6. Перший президент незалежної України?7. Гурт,що переміг на Євробаченні 2022?8. Найдовша вулиця в Україні?9. Найпопулярніший україномовний кліп за переглядами в You. Tube?10. Найвідоміший пес України?11. Харчова добавка,яку везли чумаки12. Рослина,що квітне лише в народних легендах

Номер слайду 12

24 лютого 2022 року!Цей день став «чорним» для нашої держави…Відтоді ми щодня боремося за власне життя!Ми віддаємо життя наших воїнів заради свободи україни,заради нашого з нами майбутнього!Не дамо ворогу шансу на перемогу! Зло обов’Язково буде покаране!

Номер слайду 13

Номер слайду 14

«якщо немає націоналізму, немає нації. Я так до цього ставлюся. Націоналізм має бути не агресивний, він повинен бути дипломатичний,інтелігентний, тоді я його підтримую.»- Кузьма Скрябін

pptx
Додав(-ла)
Костирко Неля
Додано
12 вересня
Переглядів
20
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку