Презентація з покроковим МК "Цукерки" 7 клас

Про матеріал
Пезентація з рецептурою та покроковим фотоматеріалом для приготування учнями смаколиків, а саме цукерок в домашніх умовах. Можна використовувати як матеріал для уроків, так і для самостійного опрацювання у вигляді домашнього завдання.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ВИГОТОВЛЕННЯ СМАКОЛИКІВЦукерки “Рафаелло” домашня версія. Відзняла та змонтувала: Осмоловська С. В. учитель Технології ЗОШ №29 м. Чернігівтравень 2020

Номер слайду 2

Raffaello – piacere puro**- Чисте задоволення. Raffaello — це хрустка цукерка, вкрита кокосовою стружкою, із ніжним кремом та цілим мигдальним горіхом всередині. Чудовий подарунок, який допоможе проявити найніжніші почуття до коханої людини. Я пропоную вам чотири версії домашніх цукерок, який оберете Ви і приготуєте - вирішувати Вам!

Номер слайду 3

Що спільного в усіх рецептах (щоб не повторюватись)***Горіхи мигдалю залити окропом(кип”ятком ) на 10-15 хв., зняти з горішків шкірочку та підсушити на пательні або в духовці ( слідкуйте, щоб не пригоріли);***Горіхи мигдалю можна замінити фундуком (ліщина), родзинками, в”яленою вишнею, цукатами, а можна взагалі не класти, якщо не смакує або немає під рукою;***всі продукти (масло, згущене молоко, творог, вершки) мають бути кімнатної температури на початок приготування;***всі етапи змішування можна виконати вінчиком, ложкою, силіконовою лопаткою або міксером (що у кого є під рукою).

Номер слайду 4

Рецепт перший. Мигдаль 100г. Кокосова Стружка 150г. Згущене молоко 200г. Вешкове масло 130г. Ваніль або ванільний цукор

Номер слайду 5

Послідовність приготування:***Масло розтерти зі згущеним молоком;***Додати кокос та ванільний цукор - ретельно перемішати та поставити в холод на 1 год., маса має застигнути.

Номер слайду 6

Рецепт другий. Мигдаль 10шт. Кокосова Стружка 30г. Згущене молоко 5 ст.л. Вафлі з начинкою 100 г( у мене “Артек” класичний, ви можете обрати той смак який більше полюбляєте)

Номер слайду 7

Послідовність приготування:***Подрібнити вафлі, мені було зручно потерти на крупну терку;***Додати 3 ст.л. згущеного молока - ретельно вимісити;***Охолоджувати не треба, можна одразу формувати цукерки , але про це потім.

Номер слайду 8

Рецепт третій. Мигдаль 20-25 шт. Кокосова Стружка 75 г. Вершки 10-15% -60 мл. Вешкове масло 25 г. Білий шоколад - 1 плитка;Дрібка солі

Номер слайду 9

Послідовність приготування***Шоколад разом з вершками нагріти до кипиння, ретельно перемішуючи, щоб не розшарувався;***Охолоджуємо до кімнатної температури, додаємо 1 ст.л. кокосової стружки, сіль, масло, ретельно перемішуємо;***ставимо в холод на 1 год.

Номер слайду 10

Рецепт четвертий. Мигдаль 20шт. Кокосова Стружка 50 г. Кисломолочний сир (творог)- 250г(пачка)Цукор -50-100г (залежить від кислоти сиру)Желатин 1ст.л.

Номер слайду 11

Послідовність приготування***Залити 1 ст.л. желатину гарячою/холодною( як написано на упаковці) водою, залишити набухати;***Сир, цукор та кокос 30г ретельно перемішати до однорідної маси;***Нагріти желатин до повного розчинення(не кип”ятити), влити в сир, швидко перемішати, поставити в холод на 30 хв.

Номер слайду 12

ФОРМУВАННЯ ЦУКЕРОКФормування кульок виконується однаково у всіх рецептах: ***За допомогою двох чайних ложок формуємо кнелю і викладаємо її в кокос;***вкладаємо в середину горішок (або без нього);***закриваємо горіх, обкатуємо в кокосовій стружці і швидко формуємо кульку в долонях, щоб охолоджена маса не встигла нагрітися.***Винятком буде маса з вафель, кульку треба формувати в пальцях і спочатку обмакнути в згущене молоко, а потім обсипати кокосом***ставимо всі цукерки в холод для застигання.

Номер слайду 13

Номер слайду 14

ТРОХИ ТЕРПІННЯ І ВАШІ ДЕСЕРТИ ПОРАДУЮТЬ ВАС І ВАШИХ РІДНИХДля тих хто не любить кокос, але любить солоденьке: для вас підійде рецепт з вафлями або сиром, а кокос замініть на мак, кунжут або какао. СМАЧНОГО

pptx
Додано
22 травня 2020
Переглядів
1636
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку