Пезентація з рецептурою та покроковим фотоматеріалом для приготування учнями смаколиків, а саме цукерок в домашніх умовах. Можна використовувати як матеріал для уроків, так і для самостійного опрацювання у вигляді домашнього завдання.
ВИГОТОВЛЕННЯ СМАКОЛИКІВЦукерки “Рафаелло” домашня версія. Відзняла та змонтувала: Осмоловська С. В. учитель Технології ЗОШ №29 м. Чернігівтравень 2020
Номер слайду 2
Raffaello – piacere puro**- Чисте задоволення. Raffaello — це хрустка цукерка, вкрита кокосовою стружкою, із ніжним кремом та цілим мигдальним горіхом всередині. Чудовий подарунок, який допоможе проявити найніжніші почуття до коханої людини. Я пропоную вам чотири версії домашніх цукерок, який оберете Ви і приготуєте - вирішувати Вам!
Номер слайду 3
Що спільного в усіх рецептах (щоб не повторюватись)***Горіхи мигдалю залити окропом(кип”ятком ) на 10-15 хв., зняти з горішків шкірочку та підсушити на пательні або в духовці ( слідкуйте, щоб не пригоріли);***Горіхи мигдалю можна замінити фундуком (ліщина), родзинками, в”яленою вишнею, цукатами, а можна взагалі не класти, якщо не смакує або немає під рукою;***всі продукти (масло, згущене молоко, творог, вершки) мають бути кімнатної температури на початок приготування;***всі етапи змішування можна виконати вінчиком, ложкою, силіконовою лопаткою або міксером (що у кого є під рукою).
Послідовність приготування:***Масло розтерти зі згущеним молоком;***Додати кокос та ванільний цукор - ретельно перемішати та поставити в холод на 1 год., маса має застигнути.
Номер слайду 6
Рецепт другий. Мигдаль 10шт. Кокосова Стружка 30г. Згущене молоко 5 ст.л. Вафлі з начинкою 100 г( у мене “Артек” класичний, ви можете обрати той смак який більше полюбляєте)
Номер слайду 7
Послідовність приготування:***Подрібнити вафлі, мені було зручно потерти на крупну терку;***Додати 3 ст.л. згущеного молока - ретельно вимісити;***Охолоджувати не треба, можна одразу формувати цукерки , але про це потім.
Номер слайду 8
Рецепт третій. Мигдаль 20-25 шт. Кокосова Стружка 75 г. Вершки 10-15% -60 мл. Вешкове масло 25 г. Білий шоколад - 1 плитка;Дрібка солі
Номер слайду 9
Послідовність приготування***Шоколад разом з вершками нагріти до кипиння, ретельно перемішуючи, щоб не розшарувався;***Охолоджуємо до кімнатної температури, додаємо 1 ст.л. кокосової стружки, сіль, масло, ретельно перемішуємо;***ставимо в холод на 1 год.
Номер слайду 10
Рецепт четвертий. Мигдаль 20шт. Кокосова Стружка 50 г. Кисломолочний сир (творог)- 250г(пачка)Цукор -50-100г (залежить від кислоти сиру)Желатин 1ст.л.
Номер слайду 11
Послідовність приготування***Залити 1 ст.л. желатину гарячою/холодною( як написано на упаковці) водою, залишити набухати;***Сир, цукор та кокос 30г ретельно перемішати до однорідної маси;***Нагріти желатин до повного розчинення(не кип”ятити), влити в сир, швидко перемішати, поставити в холод на 30 хв.
Номер слайду 12
ФОРМУВАННЯ ЦУКЕРОКФормування кульок виконується однаково у всіх рецептах: ***За допомогою двох чайних ложок формуємо кнелю і викладаємо її в кокос;***вкладаємо в середину горішок (або без нього);***закриваємо горіх, обкатуємо в кокосовій стружці і швидко формуємо кульку в долонях, щоб охолоджена маса не встигла нагрітися.***Винятком буде маса з вафель, кульку треба формувати в пальцях і спочатку обмакнути в згущене молоко, а потім обсипати кокосом***ставимо всі цукерки в холод для застигання.
Номер слайду 13
Номер слайду 14
ТРОХИ ТЕРПІННЯ І ВАШІ ДЕСЕРТИ ПОРАДУЮТЬ ВАС І ВАШИХ РІДНИХДля тих хто не любить кокос, але любить солоденьке: для вас підійде рецепт з вафлями або сиром, а кокос замініть на мак, кунжут або какао. СМАЧНОГО