Презентація з теми "Народні ремесла" 9-А клас

Про матеріал
Презентація з теми "Народні ремесла" 9-А клас. Народні ремесла 9 клас відповідають програмі
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Народні промисли України

Номер слайду 2

Мета уроку: ознайомити учнів з історією виникнення народних промислів в Україні, сформувати уявлення про особливості народних промислів та їх сучасні центри; розвивати в учнів інтерес до культурної спадщини свого народу; виховувати почуття любові до своєї Батьківщини, національної свідомості, поваги до праці.

Номер слайду 3

Ремесло – не коромисло, пліч не відтягне, а само прогодує. Діло майстра величає. У коваля руки чорні, а хліб білий. З ремеслом дружити – в житті не тужити. Учися ремесла такого, щоб міг жити з нього. Який ремісник, така робота.

Номер слайду 4

Мозковий штурм Що я вже знаю з цієї теми? Що я дізнався з цієї теми на уроці? Що б я хотів дізнатися нового з цієї теми?

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Гончарство — один із найдавніших видів народного ремесла Гончарство один із найдавніших видів народного ремесла Васильків, Обухів, Моринці, Ічня, Олешня, Коломія, Бар, Косів, Яворів, Опішня, Валки

Номер слайду 7

Деревообробка, різьбярство. Дерев’яні вироби на Україні відомі теж із найдавніших часів. З дерева виробляли посуд, знаряддя праці, човни, господарське начиння тощо. Найдавніші способи обробки деревини, що збереглись і до наших днів, - випалювання та видобування. Так виготовляли дріжки, ступи, ложки, човни тощо. Осередками є Косів, Яворів, Львів, Ужгород, Чернівці

Номер слайду 8

Гутництво – виготовлення виробів зі скла Осередками є Косів, Яворів, Львів, Ужгород, Чернівці

Номер слайду 9

Ковальська справа

Номер слайду 10

Обробка металів

Номер слайду 11

Вишивка - створення на шкірі та тканині узорів за допомогою ниток та голки Решетилівка, Кути, Діхтярії, Ніжин, Богуслав, Київ, Львів, Вінниця, Чернігів, Полтава, Черкаси

Номер слайду 12

Килимарство – давня галузь ручного ткацтва Бар, Косів, Сокаль, Яворів, Василівка, Опішня, Валки

Номер слайду 13

Петриківський розпис — декоративно-орнаментальне малярство, яке сформувалося на Дніпропетровщині. Назва походить від назви села Петриківка.

Номер слайду 14

Плетіння — кустарний промисел по виготовленню господарсько-побутових та художніх виробів з різноманітної еластичної сировини. Як сировину для плетіння використовували лозу, кору певних дерев, верболоз, хвойну та дубову скіпку, коріння ялини, сосни.

Номер слайду 15

Картка-таблиця

Номер слайду 16

Домашнє завдання: Опрацювати параграф 31 ст.169 Підготувати цікаві факти: «Ткацтво», «Писанкарство» «Витинання», «Українська іграшка».

Номер слайду 17

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Легка Наталія
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
ppt
Пов’язані теми
Географія, Розробки уроків
Додано
9 березня 2021
Переглядів
3593
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку