Презентація з теми "Німеччина".

Про матеріал
Презентація виховного заходу, мета якого - повторити та систематизувати відомості про Німеччину; розвивати здогадку й уміння робити висновки; залучати учнів до культури країни, мову якої вони вивчають; виховувати толерантне ставлення до традицій народу іншої країни.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Німеччина

Номер слайду 2

Географічне положення. Федеративна Республіка Німеччинарозташована в центрі Європи, на перетинінайважливіших шляхів сполучення. Після відновлення єдності у 1990 р. країнаперетворилася на вузловий центр, щопоєднує Схід і Захід, Скандинавію іСередземномор'я.

Номер слайду 3

Регіони Німеччини. Німеччина вадміністративному відношенніподіляється на 16федеральныхземель.

Номер слайду 4

Площа країни. Площа Німеччини займає 357 тис. км2

Номер слайду 5

Країни-сусіди. На півночі- Данія (68 км) на заході: Нідерланди(577 км),Бельгія(167 км), Люксембург (138 км) та Франція (451 км). На півдні — Швейцарія (334км), Австрія (784 км) і Чехія (646 км). На сході — Польща (456 км).

Номер слайду 6

На півночі омивається Балтійським і Північнимморями.

Номер слайду 7

Столицею Німеччини є берлін. Площа- 891 км2 Населення- 3,14 млн.осіб. Має 12 урядових округів.

Номер слайду 8

Форма правління. Німеччина - федеративна держава зреспубліканською формою правління. Дієконституція (Основний закон) від 23 травня1949 р. з останніми змінами від березня 2009 р. Кожна земля маєсвою конституцію, парламент і уряд.

Номер слайду 9

Форма устрою. За формою державного устрою Німеччина –парламентська федеративна республіка.

Номер слайду 10

Голова держави. Згідно з Основним законом, влада президента(Йоахим Гаук)обмежена, значно більше владних повноважень надано канцлеру(прем'єр-міністру).

Номер слайду 11

Законодавчий орган. Вищий законодавчий орган Німеччини Бундестаг (парламент). Голова Бундестагу – Норберт Ламмер,обраний 22 жовтня 2013 року, займає цюпосаду з 2005 р.

Номер слайду 12

Прапор німеччини

Номер слайду 13

Державний герб

Номер слайду 14

Національний гімн німеччини

Номер слайду 15

населення. На відміну від моноцентричних країнЄвропи, у Німеччині відсутній єдиний центррозселення. За чисельністю населення Німеччинапосідає друге місце в Європі80,8 млн. осіб (2013). 

Номер слайду 16

Національний складІз загальної кількостінаселення Німеччини 75млн має німецьке,а 8 млн – іноземне громадянство. З точки зору етнографії у. ФРН живуть 70 мільйонівнімців (84%) та 13 мільйонів іноземців (16%).

Номер слайду 17

Офіційною літературною мовою та мовоюділоводства є німецька мова. 

Номер слайду 18

релігія. За релігійним складом переважаютьпротестанти (38%) і католики (34%). Мусульмани складають2% населення, 26%представники інших конфесій і невіруючі. 

Номер слайду 19

Тип відтворювання. Природний приріст населенняв Німеччині доволі незначний. За період з1991 по 2002 рр.. щорічно вмирало більшелюдей, ніж народжувалося.

Номер слайду 20

Густина населення. Середня густота населення в Німеччиністановить 232,6 осіб на кв.км.

Номер слайду 21

урбанізація87% населення Німеччинипроживає в містах і прилеглих до них урбанізованих районах.

Номер слайду 22

НАЙБІЛЬШІ МЕГАПОЛІСИМюнхен. Гамбург. Дрезден

Номер слайду 23

міграціїНайбільший вплив міграції протягомвказаного терміну здійснили на чисельністьнаселення Берліна, Бремена, НижньоїСаксонії, Саксонії-Анхальт - у цих земляхчисельність населення скоротилася – іБранденбурга, де чисельність сильнозросла).

Номер слайду 24

безробіття. Кількість безробітних становила у липні 2,28млн , що на 40 тис або на 1,7 % менше впорівнянні з місяцем раніше. У порівнянні злипнем 2012 року, безробіття знизилося на13 тис або 5,4 %. З урахуванням сезоннихчинників, кількість безробітних становила2,26 млн чоловік.

Номер слайду 25

Державна валюта. В Німеччині діє валюта – Євро.

Номер слайду 26

Німецька кухня вирізняється великою різноманітністю страв і свинини, телятини, яловичини, птиці,дичини, риби. Популярні різноманітні овочі,особливо капуста, картопля, найчастіше увідвареному вигляді. Широко розповсюдженікисломолочні продукти, бутерброди, стравиз яєць.

Номер слайду 27

Октоберфест. Це найбільше свято в країні. З року в рік (у цьому році 16 вересня)рівно опівдні мер міста відкриваєпершу бочку пиваі вимовляє традиційнуфразу: "O` zapft is!”

Номер слайду 28

господарство. Головним чиномвирощуються зернові, картопля, цукровбуряки, рослини, з яких виробляється олія. Німеччина — лідер-виробник хмелю, з якоговиробляється понад 5,5 тис. ґатунків пива. На півдні країни (особливо в долинахрічок Рейн та Везер) вирощується виноград.

Номер слайду 29

транспорт. Транспортна система розвинена, густа,комплексна і максимально модернізована. Вона забезпечує не тільки внутрішніперевезення, а й транзитні, оскільки країназнаходиться в центрі Європи. Німеччина береучасть у створенні Європейської системиавтострад і транс'європейських швидкіснихзалізниць. У ФРН розвинуті всівиди транспорту.

Номер слайду 30

клімат. Більшість території Німеччини піддається впливусезонного помірного клімату, в якому переважаютьвологі західні вітри. Клімат помірний пов'язаний зокеанічною, Північноатлантичною течією, яка єпівнічним продовження Гольфстріму. Ці теплі водивпливають на райони, що межують з Північнимморем у тому числі на території вздовж річки Рейняка впадає в Північне море. Отже, на північномузаході і півночі країни, клімат океанічний, звипаданням опадів круглий рік з максимумом влітній період.

Номер слайду 31

рельєф країни підвищується з півночі на південьвисочини, низькі і середньовисотні гори(600–800 м, іноді до 1400 м), —Гарц, Тюрингські Сланцевігори, Шварцвальд, Рудні гори, Шумава та ін. На півдні — Баварське плоскогір'я, обрамованепередовими хребтами Альп (найвища точкакраїни — гора Цугшпітце висотою 2963 м).

Номер слайду 32

Мінеральні ресурси. Крім згаданих лігнітів і кам'яного вугілля, —залізна руда, калійна і кам'яна солі, невеликізапаси нафти, природного газу,кольорових металів, урану.

Номер слайду 33

Водні ресурси. ФРН – густа розгалужена мережаповноводних річок, що належать головнимчином до басейну Північного моря. Основнарічка – Рейн, яка тече через усю країну зпівдня на північ.  Основні річки –Ельба,Везер, Емс та ін.

Номер слайду 34

Визначні пам'ятки Німеччини

Номер слайду 35

Бранденбурзькі ворота. Бранденбурзькі ворота з часу будівництва були головним символом Берліна.  Автор проекту Карл Готтард Ланґганс. Будівництво грандіозної споруди висотою в 26, довжиною 65 і товщиною 11 метрів тривало 3 роки (1788 —1791). Над воротами височіє знаменита Квадрига, побудована у 1793 році, на якій зображена статуя богині Миру на колісниці, запряженої чотирма кіньми.

Номер слайду 36

Шварцвальд («чорний ліс»)Простягається з півночі на південь уздовж течії Рейну. Найвища точка— гора Фельдберг висотою 1493 м. Переважно покритий густимхвойним або буковим лісом, містить безліч живописних гірських озер. Часто зустрічаються мінеральні джерела, що зумовило наявність рядукурортів, таких як Баден-Баден або Баденвейлер. У Шварцвальді берепочаток друга за стоком річка Європи - Дунай.

Номер слайду 37

Палац Шарлоттенбург будувався як літня резиденція дружини. Фрідріха ІІІ Софії-Шарлотти. Будівництворозпочалось у 1695 році. За часів Фрідріха. Великого палац значно розширили таперебудували.

Номер слайду 38

Рейхстаг (дослівно – федеральні збори) був побудовпаний длянімецького парламенту в кінці ХІХ ст по проекту Пауля. Валлота. Надпис фасаду говорить: «Німецькому народу». Згодом рейхстаг став місцем засідання бундестагу.

Номер слайду 39

Кельнський собор римо-католицька церква в Кельні,Німеччина. Тут знаходиться осідокархиєпископа Кельнського.

Номер слайду 40

Цікаві факти про німеччину

Номер слайду 41

Найпопулярнішим видом спорту в Німеччиніє футбол. А збірна Німеччини є однією знайсильніших збірних футбольних командна Землі.

Номер слайду 42

 Ангела Меркель , яку обрали в 2005 –муроці , стала першим канцлером жіночої статів історії Німеччини .

Номер слайду 43

Дякую за увагу!

pptx
До підручника
Німецька мова (для спеціалізованих шкіл з поглибленим вивченням німецької мови) 6 клас (Горбач Л.В., Трінька Г.Ю.)
Додано
18 червня 2020
Переглядів
3840
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку