Презентація "Забезпечення наступності між дошкільною та початковою ланками освіти в умовах навчально-виховного комплексу"

Про матеріал

Наступність в умовах навчально-виховного комплексу дозволяє реалізувати єдину лінію гармонійного розвитку дитини на етапах дошкільної та початкової освіти. Навчально-виховний процес спрямований на становлення особистості дитини та розвиток її компетентності.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Журавський навчально-виховний комплекс “загальноосвітня школа І – ІІІ ступенів – дошкільний навчальний заклад “ Середино-Будської районної ради Сумської області

Номер слайду 2

Підготували:учитель початкових класів Н.В.Буянова та вихователь ДНЗ Т.П.Овчаренко Журавський НВК

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Головна мета НВК

Номер слайду 5

НВК дає можливість: успішно розв'язувати проблеми організаційно-педагогічного значення; ефективніше здійснюється процес соціалізації та адаптації дошкільників до нових умов; налагоджується належна виховна робота; поліпшуються матеріально-побутові умови утримання дітей; цілеспрямовано використовується навчально- матеріальна база .

Номер слайду 6

Шляхи реалізації наступності

Номер слайду 7

Наступність у змісті дошкільної та початкової освіти Базовий компонент дошкільної освіти в Україні Державний стандарт початкової загальної освіти Навчальні предмети Мовленнєва, пізнавальна, фізична, креативна лінії розвитку Сфери життєдіяльності: Природа Культура Люди Я сам Освітні галузі: Мови і літератури Математика. Природознавство Суспільствознавство Мистецтво. Технології Здоров’я і фізична культура

Номер слайду 8

Планування роботи з наступності

Номер слайду 9

Форми здійснення наступності

Номер слайду 10

ЗАВДАННЯ НА СУЧАСНОМУ ЕТАПІ ДОШКІЛЬНОЇ ТА ПОЧАТКОВОЇ ОСВІТИ •Розвиток особистості •Виховання особистості •Навчання особистості  *Уміння вчитися   *Здоров'язберігаюча компетентність *Загальнокультурна компетентність *Інформаційно-комунікативна компетентність *Соціальна компетентність *Громадська компетентність

Номер слайду 11

АЛГОРИТМ РОБОТИ ШКОЛИ З ПИТАННЯ НАСТУПНОСТІ МІЖ ДОШКІЛЬНОЮ ТА ПОЧАТКОВОЮ ЛАНКАМИ •Знайомство вчителів із майбутніми учнями. .Відвідування заннять у дошкільному закладі. •Проведення спільних нарад, засідань педагогічних рад, методичних об’єднань. •Проведення загальних батьківських зборів. •Взаємовідвідування занять та уроків учителями початкової школи та вихователем. •Спільні виховні заходи. •Підготовка рекомендацій для батьків. •Діагностування майбутніх першокласників. •Підсумкові збори батьків майбутніх першокласників.

Номер слайду 12

Шкільне МО вчителів початкових класів та вихователя ДНЗ

Номер слайду 13

Робота з дітьми

Номер слайду 14

“Учителем школа стоїть” І.Франко

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Перші уроки в школі

Номер слайду 17

Взаємодія педагогів

Номер слайду 18

Учитель і учень ростуть разом

Номер слайду 19

“Виховує все: люди, речі, явища, але насамперед і найбільше — люди…” А.С.Макаренко

Номер слайду 20

«Від правильного виховання дітей залежить добробут усього народу.» Джон Локк

Номер слайду 21

Подарунки малятам

Номер слайду 22

Немає нічого, що не долалось би працею.

Номер слайду 23

Святкуємо разом

Номер слайду 24

Оздоровлення дітей Спільні екскурсії

Номер слайду 25

Співпраця з батьками

Номер слайду 26

Єдність сім'ї і школи

Номер слайду 27

Інформаційний центр

Номер слайду 28

Робота з батьками передбачає: *організацію днів відкритих дверей для батьків у загальноосвітньому навчальному закладі; *проведення батьківських зборів; *анкетування батьків майбутніх першокласників з питань підготовки дітей до школи; *відвідування свят у школі;   *організація цілеспрямованої фахової допомоги сім′ї у вирішенні її психолого-педагогічних та соціальних проблем.

Номер слайду 29

Умови наступності та перспективності у роботі НВК

Номер слайду 30

Номер слайду 31

“Починати виховання дітей зі школи – означає зводити будівлю на піску і без фундаменту.” Н. Лубенець

ppt
Додано
8 квітня 2018
Переглядів
4850
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку