Презентація "Загальна структура програми в С++"

Про матеріал
"Загальна структура програми в С++" Більше супровідного матеріалу до презентації тут: https://acode.com.ua/urok-11-struktura-program/#toc-6 Онлайн компілятор: https://ideone.com/
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Загальна структура програми в С++

Номер слайду 2

Комп’ютерна програма — це послідовність інструкцій, які повідомляють комп’ютеру, що йому потрібно зробити.

Номер слайду 3

СТЕЙТМЕНТ В ПРОГРАМУВАННІ — ЦЕ ТЕ Ж САМЕ, ЩО І “РЕЧЕННЯ” В УКРАЇНСЬКІЙ МОВІ. СТЕЙТМЕНCтейтмент — це найменша незалежна одиниця в мові програмування С++. У C++ МИ ПИШЕМО СТЕЙТМЕНТИ, ЩОБ ВИКОНАТИ ЯКЕСЬ ЗАВДАННЯ. ВСІ СТЕЙТМЕНТИ В C++ ЗАКІНЧУЮТЬСЯ КРАПКОЮ З КОМОЮ.

Номер слайду 4

Рядок №1: Спеціальний тип інструкції, який називається директивою препроцесора. Рядок №2: Порожній простір, який ігнорується компілятором. Рядок №3: Оголошення головної функції main(). Рядок №4 і №7: Вказуємо компілятору область функції main(). Рядок №5: std::cout — це спеціальний об’єкт за допомогою якого ми можемо виводити дані на екран. << — це оператор виводу. Все, що ми відправляємо в std::cout, — виводиться на екран. Тут ми виводимо текст "Hello, world!". Рядок №6: Оператор повернення return.int — це стейтмент оголошення.std::cout << — це стейтмент виводу.

Номер слайду 5

https://ideone.com/Демонстрація онлайн компілятора

Номер слайду 6

В C++ стейтменти об’єднуються в блоки — функції. Функція — це послідовність стейтментів. Кожна програма в C++ повинна містити головну функцію main().

Номер слайду 7

Дай відповіді на питання. У чому різниця між стейтментом і функцією?Чим повинні закінчуватися стейтменти в С++?Яка головна функція в С++?Який стейтмен для оголошення?Що таке стейтмен?Що робить компілятор з порожнім рядком в програмі?

pptx
Додано
14 листопада 2021
Переглядів
1072
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку