Презентація "Земля - наш спільний дім"

Про матеріал
Моя земля чарі́вна, наче казка! Тут є усе: ліси, степи, поля, Моря, озера, сонечкова ласка... Зелені гори — дорога земля. 22 квітня - ДЕНЬ ЗЕМЛІ
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ЗЕМЛЯ – НАШ СПІЛЬНИЙДІМ

Номер слайду 2

Земля прекрасна, вона для тебе:І сонце ясне, і синє небо. Птахи і звірі, моря і ріки. Нехай же буде вона навіки!

Номер слайду 3

22 квітня відзначається Всесвітній день Землі, найбільше міжнародне екологічне свято, свято чистої Води, Землі і Повітря .

Номер слайду 4

День Землі – це особисте свято нашої планети, тому щасливою у цей день має бути саме вона, а зробити її щасливою можемо тільки ми – люди. Збережемо нашу планету для себе і прийдешніх поколінь !Не забувайте,що наша доля- це доля нашої рідної Землі і вона у наших руках!

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Основними джерелами забруднення повітря в Україні є промисловість та транспорт

Номер слайду 7

Серед джерел забруднення води можна виділити:1)Стічні води. Продукти життєдіяльності, бруд, миючі засоби. 2)Фермерські господарства. Добрива, і органічні відходи вимиваються і потрапляють в поверхневі і підземні води.3)Промислові відходи. Витоки нафти4)Тверді відходи. Пластикові пляшки, пакети. Через це водойми перетворюються на смітники.5)Атмосферні забруднення. Зола, попіл, сажа і всякі гази стають причиною кислотних дощів.

Номер слайду 8

Як врятувати планету. Раціонально споживати ресурси. Вимикати за собою світло в кімнаті, монітор комп’ютера та не забувати про зарядні пристрої в розетці. Економно використовувати воду. Замінити лампи розжарювання на світлодіодні: вони економлять енергію та довше служать. Пересідати на велосипед. Це круто, швидко та комфортно. До того ж, велосипед – це сталий вид транспорту, він не забруднює повітря.

Номер слайду 9

Як врятувати планету. Використовувати еко-продукцію. Застосовувати у побуті безфосфатні миючі засоби – сіль із господарським милом, сода. Купувати менше пластикових пакетів, ходити до магазину зі своєю екоторбинкою. Особливо пильно підходити до вибору косметичних та хімічних засобів, що використовуються у побуті.

Номер слайду 10

Як врятувати планету. Сприяти переробці відходів. Елементарно, але дуже дієво – здавати на переробку пластик, скло, папір. Окремо збирати батарейки, бо це небезпечний (токсичний) вид відходів. Здавати їх у магазини та заклади, які долучені до всеукраїнської акції “Батарейки – здавайтеся!”.

Номер слайду 11

Як врятувати планету. Висаджувати квіти на підвіконнях вдома і в офісі та дерева – на подвір’ях. Не дозволяти вирубувати зелені насадження біля свого дому. Бути відповідальним користувачем природних багатств – не просто модно. Це цивілізовано і життєво необхідно

Номер слайду 12

ЩАСЛИВА ЗЕМЛЯ

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Любий друже! Я благаю -Природу вмій любити,Не смій ніколи і нізащоЇй шкоду спричинити!Даремно квіточку не рви,Пташині спокій дай,Усе, що є навколо тебе,Люби й оберігай!ІНТЕРНЕТ - РЕСУРСИ

pptx
Додано
18 квітня
Переглядів
224
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку