Презентація звіту пришкільного табору "Веселка"

Про матеріал
Яскрава презентація на тему "Звіт про роботу пришкільного оздоровчого табору "Веселка". Створення педагогічно-виховного середовища , що сприяє зміцненню здоров я дітей.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Міністерство освіти і науки України Відділ освіти виконавчого комітету Апостолівської міської ради Широчанська гімназія Пришкільний дитячий табір відпочинку (з денним перебуванням) Широчанської гімназії ВЕСЕЛКА Широчанський НВК 2019 рік

Номер слайду 2

Паспорт пришкільного дитячого табору відпочинку “Веселка” Широчанська гімназія Адреса закладу: вул. Калинова, 21 С.Широчани Апостолівський р-н Дніпропетровська обл. Начальник табору: Кучма В.В. Кількість дітей всього: 33 Кількість змін: 1 Дітей у зміні: 33 Загонів у таборі: 2

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Діти – це наше майбутнє. Кожен навчальний день, тиждень, місяць і рік учителі працюють над вихованням свідомої, соціально та духовно сформованої особистості. Але навчально-виховний процес – це не лише час навчання, а й канікул. Особливо гостро постає питання зайнятості учнів у канікулярний час. Літні канікули є найбільшими у навчальному році. Літа кожна дитина чекає з нетерпінням, адже це час, коли можна по-справжньому відпочити і не думати про уроки. Пришкільний табір – одне із місць, де можна відпочити, змістовно провести час, побувати на різноманітних екскурсіях, взяти участь у цікавих конкурсах: інтелектуальних, спортивних, гумористичних, мистецьких, музичних тощо.

Номер слайду 9

Літній відпочинок в Широчанському НВК влітку 2019 року проводився з метою цілеспрямованого дозвілля учнів, розвитку творчих інтересів учнівської молоді з різних напрямків краєзнавства, науково-дослідницької і природоохоронної роботи, виховання поваги до культурної спадщини українського народу. Цьому сприяло: ефективне використання природних ресурсів; збалансоване харчування; чітке дотримання санітарно-гігієнічних норм відпочинку дітей; дотримання режиму дня; належна організація фізкультурно-оздоровчої роботи; різноманітні виховні заходи. В таборі відпочинку «Веселка» відпочивало 33 дитини..

Номер слайду 10

Плануючи виховну роботу пришкільного табору відпочинку, адміністрація табору та вихователі поставили перед собою конкретну мету – створити умови для реалізації права кожної дитини на повноцінний відпочинок, цікаве та змістовне дозвілля та працювати над формуванням у вихованців основних ціннісних орієнтирів.

Номер слайду 11

створювати для дітей хороший емоційний настрій; сприяти розумовому і фізичному розвитку школярів; виховувати почуття дружби й колективізму; прищеплювати любов до праці, до рідного краю, до природи; виховувати громадянські якості й почуття; виявляти інтереси, захоплення дітей, розвивати бажання набути нові знання, вміння, навички; формувати трудові навички, розвивати творчі здібності, активність дітей; розвивати санітарно-гігієнічні навички; прищеплювати навички культури спілкування та культури поведінки.

Номер слайду 12

Кожен загін розміщувався в окремому класному приміщенні, що було прикрашене здобутками загону: виготовленими санбюлетнями, завойованими у різноманітних конкурсах та змаганнях грамотами та дипломами, якими діти дуже пишались, адже вони працювали разом, допомагаючи та підтримуючи один одного, і це сприяло створенню комфортної та доброзичливої атмосфери у загонах та згуртованості дітей. Створений і куточок табору, в якому були розміщені пам’ятки по збереженню життя і здоров’я дітей.

Номер слайду 13

Саме завдяки злагодженій та чіткій роботі адміністрації, вихователів, бібліотекаря, працівників харчоблоку та технічних працівників, вдалося забезпечити цікавий, змістовний, активний та корисний відпочинок для учнів. Задачі  програми. Програма літнього табору з денним перебуванням «Веселка» має не тільки навчальне, а й виховне, розвиваюче та оздоровлююче значення.

Номер слайду 14

Навчальна програма: розширення, узагальнення і закріплення знань про природу та взаємозв’язки у ній, взаємодію і взаємовплив людини і природи; розширення, узагальнення і закріплення знань про історію рідного краю, традиції; формування креативного, творчого мислення; розвиток вміння донести до оточуючих свої думки, почуття, емоції за допомогою  малюнка, проробки, колективної композиції.

Номер слайду 15

Розвивальна програма вдосконалення вміння спілкуватися з природою, гармонізуючи свій внутрішній світ; забезпечення вільного інтелектуального розвитку дітей; вдосконалення їх здібностей, талантів; пробуджувати зацікавленість, винахідливість; розвиток уяви, уваги, креативного мислення; формування духовної культури; розвиток творчих здібностей кожної дитини; розвиток наполегливості, цілеспрямованості, рішучості і незламності у досягненні поставленої цілі.

Номер слайду 16

Виховна програма: всебічний гармонійний розвиток особистості; оволодіння правилами та нормами моральної поведінки; розвиток інтелектуальних можливостей; виховання поваги до людей праці та її результатів; оволодіння уміннями й навичками трудової діяльності; створення оптимальних умов для формування здорового організму людини; формування санітарно-гігієнічних умінь та навичок; формування почуття прекрасного; виховання почуття відповідальності за сучасне і майбутнє живого світу; оволодіння знаннями та вміннями творити прекрасне в житті; розвиток естетичного відношення до оточуючого середовища; виховувати вміння працювати як самостійно, так і в колективі; відродження кращих традицій українського народу довкіллям; сприяння поліпшенню взаємовідносин батьків і дітей.

Номер слайду 17

Оздоровлююча програма: організація повноцінного відпочинку кожної дитини; поєднання природоохоронної діяльності і цікавого різноманітного пізнавального відпочинку; сприяння оздоровлення душі і тіла.

Номер слайду 18

Відпочиваючи у закладі відпочинку діти повинні не тільки зберегти, а й укріпити своє здоров’я. Цьому сприятимуть такі заходи: проведення ранкової гімнастики; прийняття сонячних і повітряних ванн; організація пішохідних прогулянок; дотримання режиму дня; організація здорового харчування дітей; організація спортивних заходів; підвищення рівня духовної культури; створення атмосфери розуміння і доброзичливості.

Номер слайду 19

Досягнення поставленої мети можливо за умови спільної роботи згуртованого колективу.  Для цього проводяться такі заходи: комунікативні ігри на знайомство; психологічні ігри на виявлення лідерів; ігри, які сприяють згуртуванню колективу.

Номер слайду 20

Бесіди, проведені вихователями загонів: «Про здоровий спосіб життя» «Що таке здоров’я? Якщо ти захворів …» «Про шкоди, яку приносить вживання наркотиків, алкоголю» «Як зберегти зір?» «Про шкідливий вплив надмірного перебування на сонці»

Номер слайду 21

Бесіди, проведені медичною сестрою: «Вогонь – друг чи ворог?» «Ваші дії при пожежі» Конкурс малюнків «Ти і вогонь» «Правопорушення і відповідальність за них «Якщо ти вдома сам» «Правила дорожнього руху повинен знати і дотримуватись кожен» «Бережись автомобіля» «Будь уважним, пішохід!»

Номер слайду 22

Робота з патріотичного виховання: екскурсія селом, до визначних місць; фотовиставка «Рідні краєвиди»; бесіди «Історія нашого села », «Як ти бережеш красу рідного села?»; усний журнал «Історія нашого села».

Номер слайду 23

Наш табір називається «Веселка» невипадково. У таборі відпочивали 33 дітини, учні 1-8 класів, які оздоровлювались, дружили, жили разом, як веселка після дощу. А без веселки не буде гарного дня. Табір мав два загони. Кожний загін мав девіз, пісню та свою власну речівку. Діти з великим бажанням працювали над іміджем свого загону. Ця робота сприяла мобілізації та згуртуванню, усвідомленню, що вони – члени однієї команди.

Номер слайду 24

Режим роботи Прийом дітей__________________________________________08.00 Ознайомлення дітей з розпорядком дня________________ __08.00-08.20 Ранкова зарядка на свіжому повітрі_____________________ 08.20-08.30 Виховні заходи_________________________________________08.30-09.30 Сніданок_____________________________________________ 09.30-09.40 Екскурсії, походи, масові виховні заходи__________________ 09.40-12.00 Обід__________________________________________________12.00-12.20 Конкурси, змагання, оздоровчі вправи____________________12.20-14.00 Передача дітей батькам, повернення дітей додому ______14.00

Номер слайду 25

Номер слайду 26

Номер слайду 27

Зелені свята

Номер слайду 28

Номер слайду 29

Номер слайду 30

Номер слайду 31

Номер слайду 32

Номер слайду 33

Номер слайду 34

Номер слайду 35

Номер слайду 36

Номер слайду 37

Номер слайду 38

Номер слайду 39

Номер слайду 40

16 червня – День Батька

Номер слайду 41

ppt
Додано
23 жовтня 2021
Переглядів
692
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку