Про диріжаблі, підводні човни та про вкрадені коштовності. Презентація

Про матеріал
Знайомство з Архімедовою силою,прородою її походження та напрямком . З"ясувуємо вплив співвідношення виштовхувальної сили та сили тяжіння на умоив плавання тіл. Вивчаємо умови плавання суден та повітрьоплавання. Знайомимося з основними поняттями для водного і повітряного транспорту. Розглядаємо цікаві запитання, відповіді на які отримуємо після вивчення теми.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Про диріжаблі, підводні човни та про вкрадені коштовностіРоботу виконала вч. Маслюк Л. О. Або якиій на смак корень навчання?

Номер слайду 2

На занурене в рідину або газ тіло діє виштовхувальна сила – Архімедова сила, яка завжди спрямована у бік протилежний вектору ваги. Причина виникнення сили Архімеда пояснюється дією в рідинах і газах закона Паскаля та їснуванням вагового тиску. Значення Архімедової сили залежить від обєму зануреного тіла і від густини рідини. Знайомство із силой Архімеда

Номер слайду 3

Умови плавання тілабобільша сила перемогаєДля з`ясування умов плавання тіл необхідно встановити співвідношення між густинами тіла і рідини (або газа) або порівняти силу тяжіння й виштовхувальну силуй. Тіло вспливає, якщо значення Архімедової сили більше сили тяжіння або коли густина рідини більша за густину тіла. Тіло тонє, якщо значення Архімедової сили менше сили тяжіння або коли густина рідини менше густини тіла. Тіло плаває в рідині, коли Архімедова сила дорівнює силі тяжіння або, коли густини рідини й тіла однакові. Тіло плаває на поверхні рідини, коли сила тяжіння дорівнює Архімедовій силі, а густина рідини при цьому більша за густину тіла. Мы працювали над цим!

Номер слайду 4

Осадка – глибина погруження судна у воду. Ватерлінія – максимальне погруження корабля, відмічене на борту червоною лініей. Водозміщення – значення Архімедової сили при погруженні судна до ватерлінії. Вантажепідйомність – вага вантажа, який може перевозити судно. Підіймальна сила 1 кубичного метра газа – це різниця між вагою кубічного метра повітря і вагою такого ж об`єму газа. Літак - добре!Пароплав - добре!Водяний транспорт и повітрьоплаванняstyle.colorfillcolorfill.typefill.on

Номер слайду 5

Ми знаємо: Чому паперовий змій піднімається вгору;Чому утопаючого з води можна витягти за волосся, а на березі неможливо зрушити його з місця;Чому жир в супі збирається на його поверхні;Чому легше плавати в морській воді. Врятуємо Землю для життя!А шлях вкаже наука!

pptx
Додав(-ла)
Маслюк Людмила
До підручника
Фізика 7 клас (Бар’яхтар В.Г., Довгий С.О., Божинова Ф.Я., Горобець Ю.І., Ненашев І.Ю., Кірюхіна О.О.; за редакцією Бар’яхтара В.Г., Довгого С.О.)
До уроку
§ 31.Виштовхувальна сила в рідинах і газах
Додано
21 травня 2020
Переглядів
679
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку