Проїзд дітей залізничним транспортом

Про матеріал
В презентації описуються умови проїзду дітей залізничним транспортом по Україні та міжнародними сполученнями
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Тема: Проїзд дітей

Номер слайду 2

          Згідно з Правилами перевезень - вік дитини визначається на день від'їзду. Діти  до 6  років перевозяться безкоштовно, але, якщо пасажир перевозить двох і більше дітей, то право безкоштовного проїзду має лише одна дитина, а для решти необхідно придбати квитки, на який  діє знижка - 25% вартості квитка дорослого пасажира.  

Номер слайду 3

Дитина  до 6 років, якщо вона не займає окремого місця, перевозиться з дорослим пасажиром безплатно без придбання проїзного документа.

Номер слайду 4

При  прямуванні з одним дорослим пасажиром більше однієї дитини до 6 років, пасажир повинен додатково придбати дитячий проїзний документ на кожне місце, займане дітьми. Якщо супровідник бажає мати окреме місце для кожної дитини, то згідно «Правил» перевезення дитини від 6 до 14 років та дитини віком до 6 років, для якої супровідник бажає мати окреме місце, здійснюється за дитячими проїзними документами.

Номер слайду 5

Тарифна вартість проїзду дітей від 6 до 14 років становить 75% від вартості (квиток та плацкарта) дорослого пасажира. Також безкоштовно можуть їхати у поїздах приміського призначення діти з багатодітних сімей (до 18 років), але за наявності свідоцтва встановленого зразка, а також діти-інваліди всіх категорій (50% від повного квитка, але тільки з 1 жовтня до 15 травня. )

Номер слайду 6

Під час посадки до поїзду провідник перевіряє наявність проїзних та інших супровідних документів, у тому числі і наявність оригіналу документа, який підтверджує вік дитини, найперше, при посадці пасажирів у поїзд.

Номер слайду 7

Правила перевезення дітей залізничним транспортом до 14 років З метою уникнення непорозумінь під час поїздки дітей залізничним транспортом, можна лише за наявності оригіналу документа, що підтверджує вік дітей. Про це зазначено у пп. 2.28, 2.29 «Правил перевезень пасажирів, багажу, вантажобагажу та пошти залізничним транспортом України». Зокрема, у п. 2.28. наголошується що «діти   до   14  років  допускаються  до  перевезення  в пасажирських поїздах тільки в супроводі дорослих», а у п.2.29. сказано, що «пасажир,  який перевозить дитину до 14  років,  повинен мати  оригінал  документа, який підтверджує вік дитини, і надавати його  особам, які контролюють під час посадки в поїзд та на шляху прямування».

Номер слайду 8

При проїзді у міждержавному сполученні у вагонах належності всіх держав згідно зі знижкою ( квиток та плацкарта) користуються діти вікової категорії від 5 до 10 років. Тарифна вартість проїзду дітей визначається тарифними таблицями

Номер слайду 9

ЩО БУДЕ, ЯКЩО ПОРУШИТИ ПРАВИЛА ПЕРЕВЕЗЕННЯ ДІТЕЙ ПОЇЗДОМ Якщо ви їдете в поїзді з дитиною від 6 до 14 років без дитячого квитка, доведеться сплатити штраф. А щоб вас не зняли з поїзда, потрібно буде ще й оплатити вартість дитячого квитка за весь шлях. Якщо ви купили дитячий квиток для дитини старше 14 років, з вас вимагатимуть заплатити штраф та різницю між вартістю дитячого та повного квитка за весь шлях. Дитині віком до 14 років, яка подорожує поїздом без супроводу дорослого та проїзного документа, начальник поїзда передасть представникам правоохоронних органів на найближчій великій станції з обов'язковим оформленням відповідного документа ( Правил перевезення пасажирів, багажу, вантажів та пошти залізничним транспортом України)

pptx
Додано
29 жовтня 2023
Переглядів
341
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку