Проект "Київ - столиця України"

Про матеріал

Ознайомитися з історією виникнення Києва, Хрещатика, з найбільш відомими культурно-історичними пам’ятками Києва. Формувати уявлення про столицю як головне місто країни. Відвідати визначні, цікаві місця Києва.

Перегляд файлу

http://www.mirbabochek.com.ua/images/main2.jpghttp://graphics.in.ua/cat/PSD.Butterflies.Cliparts.2.14.Layers.3425x2283.jpg                  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

D:\Фото\Киев\IMG_4345.JPG

 

 

 

 

 

http://graphics.in.ua/cat/PSD.Butterflies.Cliparts.2.14.Layers.3425x2283.jpghttp://www.mirbabochek.com.ua/images/main2.jpghttp://graphics.in.ua/cat/PSD.Butterflies.Cliparts.2.14.Layers.3425x2283.jpghttp://graphics.in.ua/cat/PSD.Butterflies.Cliparts.2.14.Layers.3425x2283.jpg                                

 

 

 

Автори проекту:  Сидоренко Діана, Пухальський Дмитро, Рожна  Анастасія -учні 8-Б класу.

 Керівник проекту: Бандуріна Алла Миколаївна, вчитель географії, класний керівник

Мета  проекту:

  • розширити знання   про географію та культуру міста Києва;
  • активізувати та розвивати  пізнавальну активність;
  • виховувати екологічне ставлення до природи, любов до Батьківщини;
  • розвивати дослідницькі навички через екскурсію, спостережливість, активність, інтерес до історичного минулого нашого народу

Основні завдання:

  • ознайомитися з історією виникнення Києва, Хрещатика, з найбільш відомими культурно-історичними пам’ятками Києва,
  • формувати уявлення про столицю як головне місто країни.
  • відвідати визначні, цікаві місця  Києва;
  • виховання дбайливого ставлення до природи, культурних, історичних та архітектурних пам’яток столиці України

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

     Ми, учні 8-Б класу П’ятихатської ЗШ І-ІІІ ступенів, дуже любимо подорожувати. За час навчання в школі ми вже побували в багатьох  цікавих місцях Дніпра та області. І, звичайно ж, мріяли відвідати славетне та старе місто – герой, столицю нашої Батьківщини – Київ. І ось нарешті настав довгоочікуваний день 30 березня 2017 року, коли ми сіли в автобус і поїхали до Києва. Це місто вразило мене своєю красою і величчю іще на під’їзді до нього. В столиці багато визначних місць, які варто побачити, але звичайно ж все за один день обійти неможливо. 

D:\Фото\Киев\IMG_4350.JPG

       Будь-яка екскурсія починається з огляду найстаровинніших пам’яток, і тому нас насамперед повезли до Києво-Печерської Лаври. Багато білокаменних церков з золотими куполами розташувалося серед купи дерев на лівому березі Дніпра. Справжні ченці в чорному одязі, багато прихожан, дзвони і служба Божа у храмі причарували наші душі. Нам пощастило, ми були присутні на поминальній службі-молебні за загиблими під час голодомору в 1933 році. Там же ми побували у нижніх печерах, де лежать останки різних видатних людей. Кажуть, що тут похований Нестор-літописець. Здається, це місце пронизане давниною. Києво-Печерська Лавра заворожила нас своїм масштабом, величчю, вишуканістю. Атмосфера у цьому місці надзвичайна. Тут ти відволікаєшся від бу денних проблем та знаходиш гармонію. 

       А ще на території Лаври є багато музеїв. В одному з них, музеї мініатюри Миколи Сядристого, ми побували. Тільки у цьому музеї можна побачити унікальні твори, що вражають талантом творця, точністю виконання й, звичайно ж, розмірами. Мікромініатюри, представлені в колекції музею, розширюють звичні уявлення про межі людських можливостей, захоплюють не тільки красою, величиною, але й генієм автора. Серед мікромініатюр, виставлених у музеї, практично кожна унікальна й неповторна. Наприклад, троянда у волосині, підкована блоха, найменший у світі діючий електромотор, караван верблюдів у вушку голки, портрет Юрія Гагаріна, вирізаний з тернової кісточки, балалайка в маковій росинці, найменша у світі скрипка та найменший напис, зроблений руками людини – автограф на торці волосини. Цей музей нікого не залишив байдужим і здивував не лише дітей, а й дорослих.    Відвідавши Києво-Печерську Лавру, ми вирушили в бік Національного музею історії Великої Вітчизняної війни 1941-1945 років. З перших хвилин перебування на території музею нас вразила велич монументу Батьківщина-мати, який видно практично з будь-якого кутка Києва.

       C:\Users\Вход\Downloads\X4bpsmXEXvA.jpg

 Не залишили байдужими нас скульптурні композиції "Форсування Дніпра", "Передача зброї" та чаша "Вогонь слави". Головний експозиційний музей розкрив перед нами всю історію Другої світової війни, історію перемоги радянського народу в боротьбі з німецько-фашистськими загарбниками, показав всю жорстокість, з якою винищувався наш народ. З цікавістю розглядали ми фото, документи та інші музейні реліквії, розміщені в 16 залах загальною площею 5 тис. кв. метрів, що налічують понад 15 тисяч музейних експонатів. Важко передати епоху того часу і все, через що пройшли люди … 

 

 

Також відвідали виставку бойової техніки та озброєння, яка розташована на відкритих майданчиках, містить зразки військової техніки періоду Великої Вітчизняної війни та післявоєнних років.

       C:\Users\Вход\Downloads\2008-11-08-388.jpg

       А ще Київ немислимий без Хрещатика та Майдану Незалежності – головної вулиці та площі міста. Тому наступним пунктом призначення була найвідоміша в Україні вулиця — Хрещатик.

    D:\Фото\Киев\IMG_4363.JPG

       D:\Фото\Киев\IMG_4377.JPG

Ніколи у житті ми не бачили такої кількості людей і магазинів, розташованих у чудових старовинних будинках. Ми насолодилися можливістю неспішно прогулятися Хрещатиком, відчути атмосферу міста.

   D:\Фото\Киев\IMG_4383.JPG

 Прогулянка центральною частиною міста чудово поєдналася з невеличкими «посиденьками» в одній з багатьох кав'ярень Хрещатика. Після смачного обіду знайомство з Майданом Незалежності, фотографування на згадку. 

D:\Фото\Киев 2\5.jpg

  Нам дуже сподобався Київський академічний театр ляльок. Це прекрасна архітектурна споруда, біля якої багато скульптур персонажів різних казок.

                         D:\Фото\Киев\IMG_4391.JPG

      А неподалік лялькового театру, майже в самому центрі Києва знайшов собі притулок Водно-інформаційний центр, більш знаний як, Музей води. Відвідання музею, починається зі спуску на десять метрів під землю. Саме тут розташовано експозиції, які розказують: яким чином річкова вода стає придатною до вживання; який шлях вона проходить перш ніж опиниться в крані; в який спосіб забезпечувався Київ водою в давнину; де пролягав перший київський водогін.

D:\Фото\Киев\IMG_4404.JPG

    Також ми оглянули різноманітні цікаві, навіть унікальні експонати: залишки древніх труб, макети систем водопостачання та каналізації. Не менш цікава розвага чекала нас в одному з залів – мильні бульбашки, настільки велетенські, що можна за бажанням опинитись всередині однієї з них, а також басейн із екзотичними японськими рибками. Якщо піднести долоню близько до води рибки виринають і торкаються її.

D:\Фото\Киев\IMG_4415.JPG

D:\Фото\Киев\IMG_4426.JPG

   Один із залів перетворено в грот, оглянувши який можна дізнатись про різні форми існування води в природі: побачити танення льодовика, виверження гейзера, і звичайно – дощ з грозою. Також цікавинкою музею є діюча модель артезіанської свердловини.  

 

D:\Фото\Киев\IMG_4410.JPG

Вечоріло. Ми спустилися до Арки Дружби народів, де нам пощастило побачити справжнє вогняне шоу. Зовсім не хотілося прощатися з Києвом, але наша подорож добігала кінця. І ось вже ми, стомлені, але щасливі, в автобусі,  який прямує до рідного міста.                                                                                                                         Ця подорож залишила приємний, незабутній слід у наших серцях, подарувала такі яскраві враження та позитивні емоції, які не зітруться із пам’яті і пронесуться нами через усе життя. 

 

Фото Бандуріної  А.М.