Проект на тему "Рекорди швидкості серед живих істот і технічних пристроїв"

Про матеріал
Життя –це рух. Цікаво, а з якою швидкістю рухаються живі істоти та технічні пристрої? Усі ми полюбляємо швидкість! Адже дійсно, швидкість вабила людину завжди, тому питання, що най-най-найшвидше дуже цікавить кожного. Порівняємо рекорди швидкості серед живих істот та різноманітних технічних пристроїв. Навколо нас багато живих істот, ссавців, комах, рептилій, птахів і риб, що оточують нас. Але між ними є рекордсмени швидкості.
Перегляд файлу

Швидкість руху тварин 

Життя –це рух.

Цікаво, а з якою швидкістю рухаються живі істоти та технічні пристрої?

Усі ми полюбляємо швидкість! Адже дійсно, швидкість вабила людину завжди, тому питання, що най-най-найшвидше дуже цікавить кожного.

Порівняємо рекорди швидкості серед живих істот та різноманітних технічних пристроїв.

Навколо нас багато живих істот, ссавців, комах, рептилій, птахів і риб, що оточують нас. Але між ними є рекордсмени швидкості.

Отже, ось такі у нас тварини з  великою швидкістю.

 

Африканський гепард

Це не тільки приголомшуюча велика кішка, але й без сумніву найшвидший ссавець на планеті, здатний розвивати швидкість на коротких дистанціях (до півкілометра) від 112 до 120 кілометрів на годину. Мало того, що вони здатні так швидко пересуватися, так ще і розгінні характеристики у гепарда краще, ніж у більшості спортивних автомобілів: від 0 до 100 кілометрів ці кішки розганяються за 3 секунди

http://8next.com/uploads/fotos/7fiz/Ref05_1.png

Сапсан

Цей хижий птах розміром з сіру ворону, здатен розвинути швидкість понад 320 км/год



http://8next.com/uploads/fotos/7fiz/Ref05_2.png 

Бабки

Бабки є найшвидшими літаючими комахами у світі. Максимальна швидкість польоту досягає 50 кілометрів на годину.

Комаха, що вгадає кожен ваш крок. Невідоме про бабок

Шкіряста черепаха

У світі рептилій, ніхто не може рухатися швидше, ніж істота, яка виглядає, на перший погляд, сонною та неповороткою. Шкірясті черепахи панують у воді, використовуючи свої масивні передні ласти – у зв’язку з пропорцією, найбільші по відношенню до тіла, ніж у будь-якого іншого виду черепах. Оскільки ці тварини виростають до 3-х метрів у довжину, вони можуть бути дуже страшними. Шкіряста черепаха не тільки займає титул одного з найбільших плазунів, але так само є найшвидшою рептилією, яка здатна плавати зі швидкістю 35 кілометрів на годину.

Шкіряста черепаха. Спосіб життя і середовище проживання шкірястою черепахи

Вітрильники

Їх можна знайти лише в теплих водах океану. Вони є найшвидшими в океані. Як видно з назви, їх відмінною рисою є високий та довгий яскраво блакитний плавник, схожий на вітрило. Вітрильник може розвивати швидкість понад 100 кілометрів на годину. У ході декількох випробувань в США, стало відомо, що ця риба може проплисти 91 метр за 3 секунди. При такому швидкому русі парус складається і забирається в спеціальну виїмку на спині, а при різких поворотах він різко піднімається.

Голкохвостий стриж

У світі птахів, питання які види можуть претендувати на титул найшвидшого, є спірним, тому що існують різні способи пересування на великій швидкості в повітрі. Голкохвостий стриж, який проводить все своє життя в польоті, по праву тримає рекорд по швидкості горизонтального польоту. Вона досягає 165 кілометрів на годину.

Птица стриж (фото): Самая быстрая летунья на земле

Розвиток техніки у сучасному розумінні пов'язаний з появою машин та механізацією виробничих процесів, який почався у  
ХІІІ столітті. З одної сторони, станки стали на допомогу людям, повторюючи одноманітні рухи; преси замінили силу багатьох людей; транспорт дозволив долати великі відстані за коротший час.

Автомобіль можна віднести до однієї з тих речей, що має колосальну швидкість руху. У всякому разі, по «земних» мірках.

Автомобіль Hennessey Venom GT

У 2014 році цей спорткар розвинув швидкість 434 км/год, в результаті чого зміг побити останнього неформального лідера в цьому починанні – авто Veyron Supersport Bugatti. До речі, до 100 км/год, обидва цих автомобіля розганяються всього лише за 2.4 секунди.

Hennessey Venom GT установил рекорд скорости для серийных машин: 427 км/час


Автомобіль Thrust Supersonic

Автомобілі тестових серій

Під цим формулюванням насправді ховаються звичайні експериментальні аеродинамічні боліди. Останнім рекордсменом серед таких авто став Thrust Supersonic. Світовий рекорд серед випробувальних болідів був встановлений давно, в далекому 1997 році. Автомобіль досяг тоді швидкості по прямій в 1227 км/год. Ця машина має двигун потужністю 1110 к. с. і «з’їдає» до 18 літрів газу в секунду.

Thrust SSC supersonic car and team Photograph by Science Photo Library

Homo Sapiens

Людина, безумовно, повинна бути віднесена до найшвидших речей на планеті. Спортсмени вже не раз доводили, що немає меж для розвитку тіла. Більше за інших це довів, причому неодноразово, легкоатлет Усейн Болт. Йому належать абсолютні світові рекорди в забігах на 100 і 200 метрів. Він також є володарем восьми олімпійських золотих медалей з бігу на коротку дистанцію.

Усэйн Болт прославился странным рекордом. Ридус

Комп`ютер

Не зовсім та швидкість про яку можна було б подумати, але ж швидкість математичних обчислень це теж швидкість, чи не так? А значить, варто згадати і про найшвидші комп`ютері, точніше – суперкомп`ютери. На сьогоднішній день таким є китайський монстр Тяньхе-2 (в перекладі «Чумацький шлях-2»). Цей «калькулятор» робить 33.86 квадрильйони операцій в секунду. Це щонайменше в 4 тисячі разів більше, ніж найпотужніший експериментальний комп`ютер корпорації Apple.

Азиатская суперкомпьютерная революция - Наука и техника на Новостей.COM

Найшвидша швидка допомога

Швидка допомога, мабуть, одна з тих речей, яка за визначенням не має права бути повільною. Тут все залежить від двох чинників: персоналу і автомобіля на якому він рухається. Що стосується останнього, то найшвидші автомобілі швидкої допомоги – це Lotus Evora, що розсікають виключно Дубаєм. Вартість машини понад 150 тисяч доларів, а її швидкість досягає 297 км/год.

Дубайська "швидка допомога" отримала в свій автопарк спорткар Lotus Evora  [ФОТО]. Авторама. Архів. Програми - Новини Рівного. Відео on-line. Все про  телекомпанію - Телеканал «Рівне 1»

Найшвидший репер

Напевно багато хто згадує уроки з техніки читання з дитинства, як щось жахливе. У випадку з американським репером Рікі Брауном можна зробити два висновки: або він справжній геній в цьому відношенні, або у нього були дуже вимогливі педагоги і батьки. За 51.27 секунди ця людина вимовляє 723 склади, а за 1 секунду – 14.1 склади відповідно. І хоча музичні переваги у кожного свої, подібне досягнення теж заслуговує на повагу і право бути в рейтингу швидкостей.

Самый быстрый рэппер в мире (с максимально четкой дикцией) | Пикабу


Сама «швидка» гірка в аквапарку

В аквапарку Insano, що в Бразилії, розташована «найшвидша водяна гірка». Її висота – 41 метр, що можна порівняти з 14-поверховим будинком. Нахил гірки незначний, але це не заважає розігнатися під час їзди до 104 км/год! Фактично, це швидкість вільного падіння.

Insano - самая высокая водная горка в мире - bigmir)net

Чорний дрізд

Літак з неофіційною назвою «Чорний дрізд» відомий також як SR-71 Blackbird мабуть не потребує зайвого представлення. Створювався він як надзвуковий розвідник для ВПС США. Активно використовувався в роки холодної війни. Сьогодні літак все частіше використовується NASA в мирних цілях, здебільшого для аеродинамічних досліджень. До слова цьому літаку належить абсолютний рекорд по швидкості серед пілотованих апаратів – 3529.56 км/год.

SR-71 «Черный дрозд»: самый скоростной самолет в мире


Найбільш швидкі «американські» гірки

Найшвидші американські гірки називаються Formula Rossa і розташовані вони в Абу-Дабі. Протяжність треку становить 2.2 км. На окремих ділянках швидкість поїздки, або точніше – швидкість падіння по рейках на потязі досягає 241 км/год.

Самые быстрые «американские горки» (комплекс Formula Rossa)

 

Як бачимо, швидкість буває різною. Проте, серед тварин жодна не може досягнути рівня деяких машин . Навіть хижий сапсан ніколи не пережене у польоті, складний космічний апарат та ніякий космічний аппарат не зможе подолати швидкість світла.

Середня оцінка розробки
Структурованість
4.7
Оригінальність викладу
4.3
Відповідність темі
4.7
Загальна:
4.6
Всього відгуків: 3
Оцінки та відгуки
  1. Корж Людмила Володимирівна
    Дякую за хорошу підбірку матеріалів!
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Завірюха Ангеліна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  3.  Мишаня
    Доброго дня! У тексті про найшвидшу гірку "сама швидка" це помилка. Або найшвидша, або найбільш швидка.
    Загальна:
    3.7
    Структурованість
    4.0
    Оригінальність викладу
    3.0
    Відповідність темі
    4.0
docx
Додав(-ла)
Mykhalska Ryslana Grugorivna
До підручника
Фізика 7 клас (Бойко М.П., Венгер Є.Ф., Мельничук О.В.)
Додано
13 березня 2021
Переглядів
25606
Оцінка розробки
4.6 (3 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку