Проект учнівського самоврядування "Добро починається з тебе"

Про матеріал

Цей проект направлений на виховання у школярів бажання робити добро у своєму житті, не чекаючи подяки чи похвали.

Доброчинність є найвищим проявом духовності людини. Але вміння робити добро не виникає в людині само по собі. Потрібно змалку вчитися доброчинності й милосердя, виховувати в собі потребу допомагати та приносити радість іншим. Закладені з дитячих років добро, людяність, милосердя, чесність, відповідальність за свою громаду залишаються з людиною на все її життя.

Перегляд файлу

Картинки по запросу картинки для шкільних презентаційОписание: Похожее изображение

Доброта — це те, що може почути туговухий і побачити сліпець.

Марк Твен

Резюме проекту

Тематична спрямованість проекту: соціальний.

Картинки по запросу картинки про малюків у дитячому садкуВиконавці проекту: волонтерські загони 9-10 класів.

Учасники проекту: учні 1-11 класів.

Цільова аудиторія: малюки ЗДО.

Проект короткостроковий.

Термін: вересень – жовтень.

Мета проекту. Подарувати дітям радісні моменти життя. Формувати у школярів соціальні та громадянські компетентності.

Обгрунтування проекту

Доброчинність є найвищим проявом духовності людини. Але вміння робити добро не виникає в людині само по собі. Потрібно змалку вчитися  доброчинності й милосердя, виховувати в собі потребу допомагати та приносити радість іншим. Закладені з дитячих років добро, людяність, милосердя, чесність, відповідальність за свою громаду залишаються з людиною на все її життя.

Ми хочемо навчитися робити добро і приносити іншим радість, не чекаючи винагороди за це.

Ми прагнемо показати нашим друзям, батькам, усій громаді села, як це круто просто безкорисливо зробити добру справу.

Цей проект направлений на виховання у школярів бажання робити добро у своєму житті, не чекаючи подяки чи похвали.

Актуальність проекту

Похожее изображениеПроект є актуальним на сьогоднішній день, оскільки ідеї благодійництва в українському суспільстві відомі з далекого минулого. І ми хочемо, щоб такі ідеї поширювалися і серед учнівської молоді, зокрема. Щоб зростала кількість волонтерів — тих, хто з доброї волі та безкорисливо допомагає іншим, приносить людям радість.

Учасники проекту отримають соціальний досвід, а діти, на яких направлений проект, отримають емоційну підтримку, радісні відчуття через насичення їх життя спілкуванням, цікавими подіями.

Наша група перед собою поставила завдання.

  1. Похожее изображениеВчитися не бути байдужими, думати про інших.
  2. Зібрати якомога більше іграшок для дітей.
  3. Провести свято «Подарунок» у ЗДО «Ромашка».
  4. Популяризувати волонтерський рух у селі.
  5. Налагодити постійне спілкування з дітьми та працівниками ЗДО.
  6. Роз’яснити важливість цієї акції батькам, школярам, мешканцям села
  7. Для поширення інформації про проект виготовити і розповсюдити листівки у школі; виготовити інформаційний стенд про хід реалізації проекту.
  8. Провести презентаційну кампанію проекту, яка має тривати упродовж вересня – жовтня 2018 р.

 

Очікувані результати

 

Після закінчення проекту учасники проекту:  

  • матимуть друзів серед малюків дитячого садочка;
  •   вмітимуть безкорисливо робити добро та дарувати радість іншим;
  • умітимуть проявляти свої лідерські та організаторські здібності;
  • вмітимуть проводити заходи та акції для популяризації волонтерської діяльності.

Вплив проекту на шкільну громаду: благодійна діяльність наших загонів не дасть залишитися байдужим жодного жителя нашої школи, приверне увагу до актуальних проблем і змусить задуматися дорослих над шляхами їх вирішення

 

Етапи виконання завдань

  1. Створення ініціативної групи, розподіл обов’язків.
  2. Виготовлення і розповсюдження листівок у школі.
  3. Презентація ідеї проекту  у класних колективах та на загальношкільній лінійці.
  4. Збір іграшок.
  5. Виготовлення інформаційного стенда про хід реалізації проекту.
  6. Проведення свята для малюків «Подарунок».

 

 

 

 

 

 

Опис реалізації проекту 

Картинки по запросу картинки о школе и ученикахНа одному із засідань учнівського самоврядування ми складали план роботи на перший семестр (додаток, фото). Серед усіх інших справ, які ми запланували, була і благодійна діяльність волонтерських загонів.

Обрали напрям: робота з малюками. Адже ми самі ще донедавна були дітьми, то і вирішили, що треба зробити добру справу для дітей. Яку? Були різні варіанти і пропозиції. Та ми зупинилися на іграшках. Адже іграшок ніколи багато не буває. А як буде приємно дивитися в очі малюків, які світитимуться радістю і щастям від подарунків!

Вирішили і взялися до роботи. Склали план дій, розділили обов’язки. Поспілкувалися з директоркою ЗДО «Сонечко» Балабою Г.П. Домовилися про відвідування дитячого садочка та зустріч з малюками. Це було так цікаво! Ми наче знову повернулися у дитинство! А дітлахи: вони такі відкриті і щирі (додаток, фото).

Виготовили листівки, з якими пішли на зустріч до школярів (додаток, фото).

Картинки по запросу картинки о школе и ученикахУчасть у проекті взяли учні 1-11 класів.  Іграшки приносили і хлопчики, і дівчатка (додаток, фото). До цієї акції ми залучили і свої родини. Розповіли вдома батькам, якою справою ми займаємося. Звичайно, не всі батьки зразу підтримали і зрозуміли нашу ініціативу. Але ми продовжували, і однодумців ставало все більше і більше. Школярі приносили різні іграшки, великі і маленькі: ляльки, собачки, котики, корівки, машини, пазли та ін. Серед них були і зовсім нові, які спеціально придбали батьки для реалізації нашого проекту. А були й такі, які вже мали свою «історію» і вже дарували радість якійсь дитині.

Приємно, що вчителі нас теж підтримали і навіть приносили іграшки (додаток, фото). Крім того, учасники проекту у вільний час відвідували малюків, спілкувалися та гралися зі своїми підопічними. Адже вихованцям дитячого садочка завжди цікаво, коли до них приходять старші друзі.

Ми виготовили інформаційний стенд, який висвітлює хід проведення акції (додаток, фото).

Наш проект ще триватиме до кінця жовтня.  Зараз уже зібрано 50 іграшок. Найбільше зібрали 4, 9 та 10 класи (додаток, фото). За участю нашої ініціативної групи 25 жовтня у дитячому садочку відбудеться свято «Подарунок». Ми подаруємо іграшки малюкам та проведемо для них цікаві ігри та розваги. 

У ході роботи над проектом ми побачили, що не всі школярі відкриті і готові до добрих справ. Тому ми розробили рекомендації, як «вирощувати» в собі добро та милосердя. Для цього ми поспілкувалися з нашим соціальним педагогом Гальченко Ю.В.

Рекомендації

  1. Посміхайся, коли говориш з людьми.
  2.  

 

 

 

 

 

 

Висновок

З презентацією даного проекту ми плануємо виступити перед своїми ровесниками у Вирішальненській ЗОШ І-ІІІ ступенів під час проведення тижня морального виховання.

Найважливіший результат реалізації проекту — це щирість, любов, турбота, ласка та тепло, які щедро віддавали учні школи своїм маленьким друзям та наповнені щастям і вдячністю оченята малюків дитячого садочка.

Картинки по запросу картинки про малюків у дитячому садкуОсновні результати реалізації проекту: зібрано 50 іграшок, встановлено постійне спілкування з малюками дитсадка, яке буде тривати і надалі; ● привернуто увагу учнів школи, батьків, громади села до розвитку благодійництва.

Під час реалізації проекту ми навчилися бачити проблеми інших людей, розуміти їх, втілювати в  життя поставлені завдання, бути відповідальними до дорученої справи та відповідати за інших,  доводити справу до кінця. Ми побачили, що є багато справ, які можемо самі здійснювати. , виховання дітей на базових соціальних цінностях — толерантності та солідарності; ● орієнтацію дітей і молоді на організацію змістовного дозвілля, розвиток конструктивних дитячих і молодіжних ініціатив;

● усвідомлення високого суспільного призначення людини, її налаштованість на інших людей та повагу до них; ● ствердження словом і ділом вищих духовних цінностей;

Адже ми всі маємо бути зацікавлені в тому, щоб наша нація була здоровою.

Добро починається з тебе

Назва Твори добро!  Діти – дітям! Подаруй дитині радість!

doc
Додано
26 листопада 2018
Переглядів
1501
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку