Проєкт "Відсотки у нашому житті"

Про матеріал
Навчальний проєкт з математики 5 клас. Мета цього проєкту поглибити знання з теми "Відсотки". Для підготовки проєкту учні діляться на три групи: "Науковці", "Дослідники", "Хіміки". Завдання для "Науковців": 1) Навести історичну довідку; 2) Дати визначення поняття "відсотку". Завдання для "Дослідників": 1)Дослідити, з яких речовин складається людський організм; 2)Яке значення для життєдіяльності організму людини має вода; 3)Який відсоток води та інших речовин міститься в нашому організмі. Завдання для "Хіміків": 1) Визначити відсотковий вміст однієї речовини в іншій .
Зміст слайдів
Номер слайду 1

НАВЧАЛЬНИЙ ПРОЄКТ«ВІДСОТКИ У НАШОМУ ЖИТТІ»МАТЕМАТИКА5 клас

Номер слайду 2

МЕТА ПРОЄКТУ: Поглибити знання з теми «Відсотки»

Номер слайду 3

НАУКОВЦІДОСЛІДНИКИХІМІКИ

Номер слайду 4

Завдання для науковців: Навести історичну довідку, що стосується відсотків. Дати визначення поняття – відсотки. Вказати основні види задач на відсотки (приклади).

Номер слайду 5

Науковці

Номер слайду 6

Науковці

Номер слайду 7

Науковці

Номер слайду 8

Науковці

Номер слайду 9

Завдання для дослідників: Дослідити, з яких речовин складається людський організм. Яке значення для життєдіяльності організму людини має вода. Який відсоток води та інших речовин міститься в нашому організмі. Підготувати презентацію.

Номер слайду 10

Дослідники

Номер слайду 11

Дослідники

Номер слайду 12

Дослідники

Номер слайду 13

Завдання для хіміків: Хімічні розчини і суміші. Визначення відсоткового вмісту однієї речовини в іншій . Навести приклади задач.

Номер слайду 14

Кожного дня в організми людині повинно находити 2,5-3л.води. Вченими доведено, що найкраще пити джерельну воду або з криниці. Бо в ний багато потрібних солей. Мінеральні речовини містяться у звичайному харчуванні. Хіміки

Номер слайду 15

Хіміки

Номер слайду 16

Хіміки

Номер слайду 17

Відсотки творять чудеса. Знаючи їх: Бідний може стати багатим. Обманутий вчора у торговій угоді покупець,сьогодні обґрунтовано вимагає процент торгової знижки. Вкладник збережень вчиться жити на проценти, грамотно розміщуючи гроші у прибуткову справу

pptx
Пов’язані теми
Математика, 5 клас, Презентації
Додано
16 лютого 2023
Переглядів
861
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку