«Професія вчителя дається від Бога, а всі інші – від учителя»

Про матеріал

«Професія вчителя дається від Бога, а всі інші – від учителя» Ця професія – моя дитяча мрія. Зробити такий вибір мене наштовхнула перша вчителька. Вона настільки цікаво проводила заняття, що я вже тоді вирішила стати вчителем початкових класів.

Перегляд файлу

 

«Професія вчителя дається від Бога, а всі інші – від учителя»

             Ця професія – моя дитяча мрія. Зробити такий вибір мене наштовхнула перша вчителька. Вона настільки цікаво проводила заняття, що я вже тоді вирішила стати вчителем початкових класів. Тож практикувалася у цій професії змалечку: вела шкільний журнал, де записувала оцінки своїм «учням» – лялькам. Мені подобається працювати із школярами початкових класів: діти у такому віці по-справжньому щирі, з чистими і відкритими душами, з ними цікаво вести бесіди, а їхні допитливі оченята постійно хочуть дізнаватися про щось нове.                                                                                                          

            Я знаю: учителями не стають, ними народжуються. Хоча, звичайно, учитель – це не тільки Божий дар, а й дуже відповідальна та наполеглива праця і серце, віддане дітям. Знаю це напевно, бо працюю уже п’ятий рік  вчителем початкових класів -  це невеликий досвід роботи, але в іншій галузі я себе не уявляю. Я серцем відчула, що моє покликання – учити дітей по-праведному жити, любити свою землю, не бути  байдужими, плекати в душі добро й людяність.  Хіба могла я обрати іншу професію? Щоденне спілкування з дітьми дає мені силу, радість життя, надію на те, що і я буду чимось корисна для України. Часто почуваюся щасливою. Коли в дитини загоряються цікавістю оченята, коли я бачу, що в дитячій голівці народжується ідея, коли дитя з радістю поспішає вранці до школи, - я щаслива. Увесь час пам’ятаю, що повинна бути для учнів зразком у всьому. Постійно відчуваю підтримку й взаєморозуміння від своєї родини, хоч  вони не є  педагогами, але розуміють мої вчительські проблеми. А це так важливо!

          Робота вчителя початкових класів, на відміну від інших, є різноманітною, а тому – надзвичайно цікавою. Педагог викладає кілька предметів: математику, природознавство, основи здоров’я й інші, отже, його завданням є не лише навчати дітей певним наукам, а й сприяти їхньому загальному розвитку. Але, чесно кажучи, найбільше у своїй професії люблю моменти, коли говоримо з дітьми про життя загалом.

           Утім, учні не завжди виносять на загал особисті негаразди і труднощі. Вони із задоволенням діляться радісними враженнями від пережитих щасливих подій чи захоплюючих мандрівок, а от поганим настроєм – дуже рідко. Тому потрібно підібрати «ключик» до кожної дитини, щоб уміти їй допомогти і порадити. Таким чином, вчителю доводиться застосовувати на уроках  і в позакласній роботі не лише свої знання і досвід, а й вкладати у свою роботу всю душу.

         Звісно, найлегше контакт з дітьми встановлюється під час спільного проведення дозвілля у позаурочний час, коли виявляються спільні інтереси та вподобання.   

                      «Вчителько моя, зоре світова…».  Як прекрасно і як влучно названо в цій поезії вчителя. Дійсно, як зоря ранкова дарує радість нового дня, так і педагог дарує дітям щоденну радість пізнання світу, майстерно «ліпить» з них справжнюМ Людину.

                                     

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Квочка Олена Миколаївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
docx
Додано
17 березня 2018
Переглядів
9509
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку