"Профілактика коронаврусу"

Про матеріал
Наочний матеріал про профілактику коронавірусу, можна використовувати на виховних годинах та бесідах.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Профілактика коронавірусу. Як захистити себе від хвороби. Комунальний заклад «Харківська загальноосвітня школа-інтернат І-ІІ ступенів №14 Харківської міської ради»28.04.2021

Номер слайду 2

Коронавіруси - це велика родина вірусів, які викликають захворювання, починаючи від звичайної застуди до більш важких захворювань. Новий коронавірус - це новий штам, раніше не ідентифікований у людей. COVID-19 - це інфекційне захворювання, спричинене останнім виявленим коронавірусом (SARS-Co. V-2).

Номер слайду 3

Проте вже зрозуміло, що значно більшу епідеміологічну небезпеку становить:поширення вірусу саме від людини до людини;при безпосередньому контакті із зараженими тваринами;- при вживанні сирих або недостатньо термічно оброблених м’ясних і рибних продуктів, яєць.

Номер слайду 4

Поради для захисту від коронавірусної інфекції1. Регулярно мийте руки. Регулярно обробляйте руки спиртовмісним засобом або мийте їх милом.2. Дотримуйтесь правил респіраторної гігієни!При кашлі та чханні прикривайте рот і ніс серветкою або згином ліктя.3. Дотримуйтесь дистанцій у громадських місцях!Тримайтесь від людей на відстані як мінімум 1 метр, особливо якщо у них кашель, нежить, підвищена температура. 4. Не вживайте в їжу сирі, або ті продукти тваринного походження, які не пройшли належну термічну обробку.

Номер слайду 5

Захистити себе від хвороби, спричиненої коронавірусом, можна, дотримуючись таких рекомендацій:- уникайте подорожей на момент спалаху інфекції;- уникайте контакту з будь-яким хворим на ГРВІ (карантинні заходи);- не торкайтеся немитими руками очей, носа, рота – вірус може проникати через слизові оболонки;- користуйтеся деззасобами; провітрюйте і здійснюйте вологе прибирання приміщень, де перебував хворий;- правильно використовуйте медичні маски (хворі та близьке оточення, що контактує з ними, медперсонал) – доцільно у приміщенні, міняти через кожні 30 хвилин;

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Як правильно користуватися антисептиком

Номер слайду 10

Коли йти (звертатися) до лікаря? - Якщо висока температура, понад 38 °C;- якщо головний біль, ознаки інтоксикації, сонливість;- якщо блювання, важка діарея (пронос), ознаки зневоднення (слабкість, запаморочення);- якщо проблеми з диханням, задишка;- якщо кашель, що важко стримати; вологий кашель із виділеннями зеленого кольору; - якщо загострення супутніх хвороб, наприклад, поява ознак порушення роботи серця (сильна задишка), нирок (зміна кількості, кольору, прозорості сечі).

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Номер слайду 17

pptx
Додано
29 квітня 2021
Переглядів
306
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку