Програма. Мови програмування. Професії, де потрібно вміти складати програми

Про матеріал
(До підручника «Інформатика 7 клас» (2024 рік)) Автори: Ривкінд Й.Я., Лисенко Т.І., Чернікова Л.А., Шакотько В.В. (35 годин на рік, 1 година на тиждень)
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Алгоритмізація та програмуванняІнструктаж з БЖД. Програма. Мови програмування. Професії, де потрібно вміти складати програми. Йосиф Ривкінд  /  Тетяна Лисенко. Людмила Чернікова  /  Віктор Шакотько

Номер слайду 2

Алгоритмізація та програмування / Алгоритми та комп’ютерні програми   Пригадайте. Алгоритми та комп’ютерні програми. Інтерфейс користувача. Комп'ютерна програма — це алгоритм опрацювання даних, записаний спеціальною мовою та призначений для виконання комп'ютером. У процесі своєї роботи програма опрацьовує дані. Дані, які потрапляють до програми від певних пристроїв (наприклад, з клавіатури або від датчика температури) або від іншої програми, або з іншого джерела (наприклад, з текстового файлу), називають вхідними (початковими) даними. Під час виконання програми утворюються і опрацьовуються й інші дані, які називають проміжними даними. Якщо метою виконання програми є отримання певних даних, то ці дані називають вихідними (результуючими) даними.

Номер слайду 3

Комп’ютерні мережі / Алгоритми та комп’ютерні програми Алгоритми та комп’ютерні програми. Інтерфейс користувача

Номер слайду 4

Алгоритмізація та програмування / Мови програмування   Поміркуйте. Мови програмування Мову, яку використовують для запису алгоритмів, призначених для виконання комп'ютером, називають мовою програмування. Мова програмування, як і будь-яка інша мова, має такі складові:набір символів, з яких утворюють слова та речення цієї мови - алфавіт;сукупність спеціальних слів, які мають однозначне пояснення та застосування – словник;систему правил складання базових конструкцій мови – синтаксис;правила семантики, що пояснюють, яке смислове значення має опис кожної з вказівок програми і які дії повинен виконати комп’ютер під час виконання кожної з таких вказівок.

Номер слайду 5

Комп’ютерні мережі / Мови програмування Мови програмування Мови програмування можна поділити на дві групи: мови низького рівня та мови високого рівня. За технологією програмування розрізняють:

Номер слайду 6

Транслятори. Компілятори та інтерпретатори. Транслятор – програма, яка записує команди програми, описаної деякою мовою програмування, машинною мовою. Компілятор зчитує одразу всю програму й переписує її машинним кодом або мовою асамблер. Процес трансляції, який при такому підході називають компіляцією, відбувається один раз, і результат перекладу зберігається в окремому файлі.Інтерпретатор зчитує вихідний код програми по одній команді й одразу намагається їх «перекладати» та виконувати. Це дає змогу програмісту швидше перевіряти правильність виконання програми та знаходити помилки в коді. Середовище програмування – це комплекс програм, що містить засоби автоматизації процесів підготовки та виконання програм користувача, а саме:редактор текстів програм – у ньому можна створювати й редагувати текст програми;довідково-інформаційну систему про мову програмування та середовище;бібліотеки, у яких зберігаються найбільш уживані фрагменти програм або цілі програми;компілятор чи інтерпретатор, використання якого дає змогу швидко знайти в програмі помилку та виправити її;покроковий «виконавець» програми.

Номер слайду 7

Комп’ютерні мережі / Мови програмування Поміркуйте. Професія програмист

Номер слайду 8

Комп’ютерні мережі / Хмарні сервіси  Сервіс One. Drive є продуктом Windows Live, його можна назвати гібридом хмарного сховища та онлайн – редактора документів. Дозволяє створювати і редагувати основні документи Microsoft Office, це можна через мережевий інтерфейс, настільні версії Microsoft Office від 2010 року. Переваги:сумісність з наступними мобільними та комп’ютерними платформами: Windows, i. OS, Android, Windows Phone; надає безкоштовно 5 ГБ для збереження інформації, а для користувачів Windows 8 - 25 ГБ;підтримка Office Online, що дозволяє завантажувати, редагувати, переглядати документи створені за допомогою MS Office. Набір хмарних сервісів Google автоматично стає доступним для персонального користування через реєстрацію в Gmail. Простота доступу та реєстраційних вимог зробила хмарні сервіси Google одними з найпопулярніших. Переваги:сумісність з наступними мобільними та комп’ютерними платформами: Windows, i. OS, Android, Мас OS; надає безкоштовно 15 ГБ, збільшити обсяг можна платно; наявність сервісів для персонального користування та сервісів Google Docs

Номер слайду 9

«Працюємо з комп’ютером»Йосиф Ривкінд  /  Тетяна Лисенко  /  Людмила Чернікова  /  Віктор Шакотько

Номер слайду 10

Йосиф Ривкінд  /  Тетяна Лисенко  /  Людмила Чернікова  /  Віктор Шакотько. Надайте відповідь на запитання:

Номер слайду 11

Домашнє завдання: Йосиф Ривкінд  /  Тетяна Лисенко  /  Людмила Чернікова  /  Віктор Шакотько7 клас§ 2.1 ( стор. 59-67) Опрацюйте. Виконайте практичну роботу.

pptx
Додано
18 жовтня
Переглядів
1
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку