Прості досліди з фізики в домашніх умовах: «Дослід з протиканням олівцями поліетиленовий пакету наповненого водою»

Про матеріал
Дослід не новий, але досить цікавий і варто його повторювати. Дослід досить простий, проте для досліду потрібно поліетиленовий пакет, вода, нитка, олівці. Наливаємо в пакет 1-1,5 літрів води і зав’язуємо його, або утримуємо рукою «хвостик» пакету. Підгострюємо олівці і протикаємо ними поліетиленовий пакет з водою, як це показано на фото 1. Вода не витікає з пакету, проткнута 5 олівцями (можливо і більше взяти олівців, але знайшлося тільки п’ять). Чому це стало можливим? Вся справа в властивостях матеріалу, з якого виготовлений пакет. Так поліетиленовий пакет еластичний, тому щільно облягає олівці і не дає змоги витіканню води.
Перегляд файлу

1

 

    Прості досліди з фізики в домашніх умовах: «Дослід з протиканням олівцями поліетиленовий пакету наповненого водою» 

 

А. Ейнштейн сказав: «Істина — це те, що витримує перевірку дослідом».   Досліди з фізики допоможуть ввійти до чудесного світу знань. Для учнів 5 -11 класів вони будуть нескладними. Зрозумівши основні фізичні принципи і закони, учні відчувають себе більш впевнено. 

   Щоб вивчення законів фізики в домашніх умовах було безпечним, необхідно дотримуватися запобіжних заходів:

1.  Абсолютно всі експерименти необхідно проводити за участю дорослих. 

2.  Необхідно бути особливо уважними, якщо використовуються гострі, колючоріжучі предмети, відкритий вогонь. При цих дослідах присутність дорослих обов'язкова. 3. Використання отруйних речовин заборонено. 

 

         Дослід з протиканням олівцями поліетиленового пакету наповненого водою 

 

image    Дослід не новий, але досить цікавий і варто його повторювати.  

    Дослід досить простий, проте для досліду потрібно поліетиленовий пакет, вода, нитка, олівці. Наливаємо в пакет 1-1,5 літрів води і зав’язуємо його, або утримуємо рукою «хвостик» пакету. Підгострюємо олівці і протикаємо ними поліетиленовий пакет з водою, як це показано на  фото 1. Вода не витікає з пакету, проткнута 5 олівцями (можливо і більше взяти олівців, але знайшлося тільки п’ять).     Чому це стало можливим?

    Вся справа в властивостях матеріалу, з якого виготовлений пакет. Так поліетиленовий пакет еластичний, тому щільно облягає олівці і не дає змоги витіканню води.

                          Фото 1

Література: 

1. Автор: Бабин Дмитро Святославович, Інтернет,

https://radioelectronics-ur5ydn.jimdofree.com/прості-досліди-з-фізики-вдомашніх-умовах/дослід-з-протиканням-олівцями-поліетиленовогопакету-наповненого-водою/     Автор: Бабин Дмитро Святославович

pdf
До підручника
Фізика 7 клас (Засєкіна Т.М., Засєкін Д.О.)
До уроку
РОЗДІЛ 1. ФІЗИКА ЯК ПРИРОДНИЧА НАУКА
Додано
1 листопада 2022
Переглядів
631
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку