Прозентація на тему "Ядро"

Про матеріал
Тема "Ядро"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Вероніка Ковалевська. Ядро є найважливішою частиною клітини

Номер слайду 2

Клітинне ядро — обов'язковий компонент будь-якої еукаріотичної клітини і є її найважливішою частиною. Від цитоплазми ядро ​​відокремлене оболонкою, що складається з двох мембран. В оболонці ядра є численні пори, які потрібні для того, щоб різні речовини могли потрапляти з цитоплазми в ядро ​​і навпаки.

Номер слайду 3

Наявність у клітині відмежованого мембраною ядра є основною ознакою, за якою відрізняють еукаріоти від прокаріотів. У таких клітинах ядро формується на початкових етапах розвитку, а потім руйнується. Втрата ядра призводить до нездатності цих клітин розмножуватися(ділитися) та до обмеження тривалості життя цих клітин.

Номер слайду 4

Клітинне ядро містить більшу частину генетичного матеріалу клітини та відіграє вирішальну роль у регуляції експресії генів, реплікації ДНК і поділу клітин.

Номер слайду 5

Функції ядра:1) збереження спадкової інформації в ДНК і передавання її дочірнім клітинам під час поділу;2) формування рибосом за участю ядерець;3) регуляція процесів у клітині.

Номер слайду 6

Ядро необхідне для функціонування клітини, оскільки саме воно містить генетичну інформацію у формі ДНК. Ще в ньому зберігається спадкова інформація,яка є дуже важливою

Номер слайду 7

Отже,ядро містить усю спадкову інформацію, керує усіма процесами життєдіяльності в клітині, бере участь у розмноженні (поділі) клітини, у деяких клітинах також синтезує білки, містить молекули ДНК, в тварин - також хромосоми. Тому я вважаю,що ядро є найважливішою частиною клітини.

Номер слайду 8

Дякую за увагу!Ядро є найважливішою частиною клітини

pptx
Додано
2 листопада 2023
Переглядів
286
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку