Рекреаційний опис Богодухівського району

Про матеріал

Богодухівський район є складовою Харківської області України, розташований на північному заході області. На півночі межує з Великописарівським і Охтирським районами Сумської області, на півдні — з Валківським, на заході — із Краснокутським, та із Золочівським і Дергачівським районами Харківської областіна сході. Районний центр — місто Богодухів.


Перегляд файлу

Рекреаційний опис Богодухівського району Харківської області

1. Богодухівський район є складовою Харківської області України, розташований на північному заході області. На півночі межує з Великописарівським і Охтирським районами Сумської області, на півдні — з Валківським, на заході — із Краснокутським, та із Золочівським і Дергачівським районами Харківської областіна сході. Районний центр — місто Богодухів.

2. Територія Богодухівського району — 1160,31 км² (або 116 031 га). Це 3,7 % загальної площі Харківської області.

3. Чисельність населення: 38 979 (станом на 01.02.2016)

4. Густота населення в районі на 1 км² — 39,7 осіб

5. Богодухівський район розташований у зоні помірно-континентального клімату. На клімат району впливають повітряні маси, що надходять з Атлантичного та Північного Льодовитого океанів. Для цього клімату характерні відносно тепле літо і порівняно тепла зима, при достатній вологості протягом усього року. Середня багаторічна температура повітря близько +7,2°, найхолоднішими місяцями є січень −6,9° та лютий −6,8°.

6. Водні об'єкти району займають 72,3 га (з них ставки — 56,6 га). Територією району протікають 10 річок: Мерла (найбільша), Крисинка, Рябина, Мерчик, Мокрий Мерчик, Братениця, Куп'єваха, Івани, Мандричина, Криворотівка.

7. Рослинні масиви:  зональні типи рослин:широколисті змішані ліси, дубові ліси, лугові степи. Рослини занесені в Червону книгу: хвощ білий, вороняче око, сон-трава, конвалія, чебрець, шипшина.

8. Пляж

9. Земельні ресурсиє.

10. Пейзажні ресурси: скіфськегородище середини І тисячоліття до нашої ери(с. Полкова Микитівка), городище скіфського часу V-ІІІ століття до нашої ери(с. Хрущова Микитівка), Ботанічний заказник місцевого значення «Тушинський», Ботанічний заказник місцевого значення «Шарівський», Загальнозоологічний заказник місцевого значення «Джерельне», Ентомологічний заказник місцевого значення «Степовий», Ентомологічний заказник місцевого значення «Шейчина балка», Ботанічний пам'ятник природи місцевого значення «Гутянський дуб-велетень», Ботанічний пам'ятник природи місцевого значення «Полянський дуб-велетень», Парк-пам'ятка садово-паркового мистецтва загальнодержавного значення «Шарівський».

11. Спорт: басейн, 4 футбольних полів зі штучним покриттям, стадіон «Колос»,

12. Медичне обслуговування: у районі є 55 медичних закладів.

13. На територій Богодухівського району добре розвинуті такі види спорту, як: футбол, баскетбол, теквандо та волейбол.

docx
Пов’язані теми
Географія, Інші матеріали
Додано
2 грудня 2018
Переглядів
951
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку