Розробка міжнародного уроку доброти

Про матеріал
Розробка виховного заходу до міжнародного уроку доброти, присвяченому доброзичливому та гуманному ставленню до тварин, особливо до безпритульних котів та собак.
Перегляд файлу

Тема. Урок доброти та гуманного ставлення до тварин

Мета: розширити знання учнів про складне життя безхатніх тварин, розвивати навички по догляду за домашніми улюбленцями, виховувати відповідальність, любов та гуманне ставлення до пухнастих улюбленців.

Обладнання: фарби (для розмальовування облич дітей), 2 ватмани, 2 маркери, розтяжка «Всесвітній день тварин», інструкція малювання котика (або іншої тварини), лабіринти, анкети домашніх улюбленців.

Форма проведення: змагання

Клас: 4 клас – 15 учнів

Тривалість: 40 хв

Хід уроку

І. Вступна частина
1. Привітання

- Доброго ранку, доброго дня

Бажаєш ти, бажаю я!
Хай плещуть долоньки,
Тупочуть ніжки,
Працюють голівки
І сяють усмішки!
Доброго ранку, доброго дня
Бажаєш ти, бажаю я!
2. Повідомлення теми і мети уроку
- Рада вітати вас на нашому ІІ міжнародному уроці доброти та гуманного ставлення до тварин. Сьогоднішній урок присвячений саме безпритульним собакам та котам. На превеликий жаль, дуже багато тварин страждають від безвідповідальності своїх хазяїв і врешті-решт опиняються на вулиці. То ж сьогодні ми з вами проведемо невелике змагання, в ході якого дізнаємося як опомогти безпритульним тваринами, як доглядати за домашніми улюбленцями та навчимося малювати котика.

ІІ. Основна частина

  1. Заповнення анкет домашніх улюбленців
    - У кожного з вас вдома є домашня тваринка, то ж зараз прошу вас заповнити анкету про цю  тваринку і презентувати класу.

 

 

  1. Створення правил допомоги безпритульним тваринам
    - Ви всі дуже відповідальні хазяїни, але є дуже багато тварин, котрі зазнали лиха у своєму житті і тепер живуть на вулиці. Як ми можемо їм допомогти?
    1. Люди можуть організовувати притулки для тварин
    2. Влаштовувати благодійні акціїї
  2. Ми можемо самі підгодовувати тварин, котрі живуть біля нас.
  3. Не дозволяти знущань з боку інших.
  4. Якщо це можливо, надавати притулок.

3. «Лабіринт»
- От зараз ми і подивимося, як вправно та швидко ви зможете надати допомогу песику. Проведіть його через лабіринт до смачних ласощів. (діти, об’єднані у 2 команди, разом виконують завдання з лабіринтом)
4. «Художник»
Діти по черзі з кожної команди наввипередки малюють за схемою котика на ватмані. Переможець та команда, котра швидше намалює тварину.
ІІІ. Заключна частина

1. Підведення підсумків

- Молодці, діти! Сьогодні перемогла команда ___! Але переможцями можуть бути усі! Тільки разом ми можемо перемогти жорстокість та байдужість до безпритульних тварин. Долучаймося до благодійної акції «Happy Paw», давайте зберемо посильну допомогу для наших братів менших: корм, ліки, іграшки – та передамо їх у притулок для тварин! Разом ми зможемо змінити цей світ!
 

docx
Додано
14 жовтня 2021
Переглядів
1232
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку