Розробка позакласного заходу "Новорічні розваги"

Про матеріал

Розробка позакласного заходу "Новорічні розваги" стане корисною для класних керівників, які хочуть провести виховні години з елементами змагання.

Перегляд файлу

Ведуча: Доброго дня, любі друзі!

Ведучий: Ласкаво просимо до нашого веселого Новорічного вогника!

Ведуча: Сьогодні до нас завітало безліч гостей.

Ведучий: Так, кого тут тільки немає: і Червона Шапочка, і Бабуся Яга, і Королеви, і Принцеси.

Ведуча: А хто ж з наших гостей найкмітливіший? Давайте дізнаємося!

  1. Скільки яєць можна з’їсти натщесерце?
  2. Скільки треба часу, щоб зварити 4 яйця, якщо відомо, що одне варити 5 хвилин?
  3. Якою рукою зручніше їсти суп?
  4. У лютому 30 чи 31 день?
  5. Яке ім’я має значення “переможець”?
  6. Яке найбільше число у світі?
  7. На яке запитання не можна відповісти “так”?

Ведучий: Отже, у конкурсі перемагає… (вручається подарунок)

Ведуча: А давайте пограємо! Запрошуємо 6 бажаючих. Ділимося на команди! Обираємо капітанів! Увага – конкурс пантоміми!

Ведучий: Вам необхідно показати професію людей, назви яких написані на цих картках (роздаються картки).

Вчитель

Продавець

Секретар

Співак

Контролер тролейбусу

Бізнесмен

Бібліотекар

Кухар

Водій

Письменник

 

Перемагає та команда, яка  зможе точніше зобразити професії без слів. А глядачі нам у цьому допоможуть! (обирається переможець, вручається приз)

Ведуча:  Та невже? А яке? Друзі, допомагайте! Давайте поспіваємо! (учні наспівують пісні новорічної тематики)

Ведучий: Незабаром свято, а мені чомусь сумно.

Ведуча: Друзі, давайте розважимо нашого товариша. Я запрошую 12 учасників. Ділимося на 3 команди. Кожна команда отримує картку:

Фантастика

Комедія

Мелодрама

 

Отже, вам необхідно скласти невеличку казочку з елементами фантастики, комедії чи мелодрами. Казці потрібно дати назву, а глядачі повинні будуть визначити жанр казки та визначити, хто був найкращим. А в той час, коли команди готуються, ми можемо потанцювати. (гості танцюють)

І ось наші команди готові. Бажаємо успіху! (команди презентують сценки, глядачі обирають переможця)

Ведучий: Дякуємо вам! Давайте пограємо!

Всі: Давайте!

Ведучий: Я запрошую 8 бажаючих, Спробуємо себе у ролі акторів та перевіримо себе на уважність. Отже, учасник 1 – ріпка, 2 – дідусь, 3 – бабуся, 4 – онука, 5 – собачка, 6 – кошеня, 7 – мишеня, 8 – хом’ячок. Я буду читати текст казки, а ви, любі актори, коли почуєте своє ім’я, тобто дідусь, бабуся тощо, повинні присісти. Ось так (показує).

Увага! Почали!

Жили – були дідусь і бабуся. І була у дідуся та бабусі онучка. Гарна онучка, весела онучка, добра онука. Красунею була онука, онука у дідуся та бабусі, бабусі і дідуся. І посадили вони, онука, дідусь, онука, дідусь, і бабуся ріпку. Бо дуже вони любили овочі, особливо ріпку. Дуже полюбляли ріпку і онука, і дідусь, і бабуся. Дідусь дуже любив, бабуся любила, онука теж любила, як і бабуся. І росла ріпка, росла собі ріпка, яку дідусь посадив, і бабуся і онука цих дідуся і бабусі. І виросла ріпка. Карна така ріпка, як і онука, смачна ріпка, як пиріжки бабусі, які вона для дідуся готувала і для онуки, які токож кіт і песик крадькома їли. І котик, і песик дуже товаришували, хоча зазвичай песики і коти не зовсім дружили. Проте цей песик і котик дуже дружили. І крихти цих пиріжків бабусиних підбирала мишка, і ласувала ними та мишка, яку котик хотів спіймати, а котику песик допомагав, проте мишку не могли спіймати ці котик і песик, що у будинку дідуся і бабусі жили, що ріпку посадили, і яким онука допомагала. А крихтами, що мишка підбирала, пригощала мишка свого друга – хом’ячка, якого бабуся і дідусь онучці своїй подарували  після того, як ріпку посадили. Вирішили вони ріпку витягти. Бабуся тягнула, сидить ріпка. Дідусь допомагав ріпку тягнути, сидить ріпка. Кіт з собакою теж тягнули ріпку, не виходить у кота з собакою, сидить ріпка. А мишка зі своїм другом хом’яком прийшли, коли кіт і пес відвернулися, коли їх онука годувала, кота і собаку, пиріжками, що бабуся готувала для дідуся і онуки. І ось, мишка і хом’як, поки дідусь, онука, бабуся, котик і песик відвернулися, витягли ріпку. А ось і ріпка! Гарна ріпка! З Новим роком!

Ведуча: Час розслабитися! Запрошуємо 5 дівчаток і 5 хлопців = справжніх джентльменів. Ділимося  на пари. Стаємо на відстані від своєї леді, говоримо її комплімент та робимо крок уперед. Перемагає той, хто скаже найбільше компліментів своїй леді, адже ми всі так любимо чути приємні компліменти. Уперед! (визначається переможець, вручається приз)

Ведучий: Чудова! А давайте спробуємо себе у ролі письменників. Запрошуємо 5 учасників. Ваша задача скласти Новорічну історію. Кожен говорить одне речення, яке продовжується наступним учасником. Цікаво, що ми почуємо?! Почали! (презентується історія)

Ведуча: А зараз ми оголошуємо білий танець! Леді, вперед!

Ведучий: Хто розуміється на країнах, містах? Давайте перевіримо. Бажаючі, виходимо! Перший з вас називає країну чи місто, наступний повинен назвати країну чи місто, назва якого починається з останньої літери попереднього слова. Все зрозуміло?

Ведуча: Хочеться нагадати, що Новий рік – одне з найулюбленіших свят у будь-якому місті, у будь-якій країні. То ж, з Новим роком усіх!

Ведучий: Радості вам, успіху, здоров’я, гарного настрою та здійснення усіх мрій. З Новим роком! (усі вітають один одного зі святом, святкують).

 

 

 

 

 

 

docx
Додано
20 грудня 2018
Переглядів
664
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку