Розв'язування задач на тему "Оптика.Квантова фізика"

Про матеріал
Мета уроку з теми до"Розв'язування задач на тему "Оптика. Квантова фізика" - продовжити формувати математичну компетентність учнів, просторове уявлення, уміння аналізувати умови задачі.
Перегляд файлу

Тема: Розв´язування задач на тему «Оптика. Квантова фІзика»

Мета:  

- навчальна: узагальнити та систематизувати знання про властивості світла. підвищити якість знань учнів з теми, визначити рівень опанування знань, скорегувати знання, уміння, навички;  продовжувати підготовку учнів до ЗНО; - розвивальна: формувати розуміння необхідності проводити досліди, спостереження та обробляти отримані результати; вчити дітей працювати самостійно, в групах, використовувати вивчену природничо-наукову лексику - виховна: виховувати самостійність.

Тип уроку: урок удосконалення знань.

Клас ділиться на 4 групи. Вибирається експерт.

                                                   Хід уроку:

I.ОРГАНІЗАЦІЙНИЙ МОМЕНТ

II. МОТИВАЦІЯ НАВЧАЛЬНОЇ ТА ПІЗНАВАЛЬНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ

Учитель. Сьогодні на уроці ми проведемо різноманітну навчальну роботу, яка допоможе вам закріпити та систематизувати отримані знання з даного розділу, виявити можливі проблеми у засвоєнні нових знань.

III. УЗАГАЛЬНЕННЯ ОКРЕМИХ ФАКТІВ, ПОНЯТЬ 

1.Опитування проводиться у вигляді гри «Павутиння». На дошці посередині записується формула:   E=mc².  Від неї учні записують в різні боки інші формули де присутня одна з величин основної формули

2.Пропонуються тестові  завдання, які зустрічалися на ЗНО.(презентація додається)

3.Практичні задачи: Визначити оптичну силу, фокусну відстань,відстань від лінзи до зображення. Охарактеризувати зображення в лінзі.

Обладнання: різноманітні лінзи, лінійка,папір,лазерна указка.

Підсумок уроку

В кінці уроку  підраховується кількість правильних відповідей в кожній групі.                                            Враховуючи відповіді ,  активність на уроці , всім учням виставляються оцінки.

 

docx
Пов’язані теми
Фізика, 11 клас, Розробки уроків
Додано
25 березня 2020
Переглядів
1666
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку