Розважальна програма для молоді "КЛЬОВА ПАРА" до дня закоханих

Про матеріал

Розважальна програма для молоді "Кльова пара" проведена напередодні свята усіх закоханих. Це різноманітні веселі конкурси, де дівчата і хлопці змогли відпочити, вдосталь посміятися та отримати титул "Кльова пара".

Перегляд файлу

ЗАПОРІЗЬКА  ОБЛАСНА  ДЕРЖАВНА  АДМІНІСТРАЦІЯ

ДЕПАРТАМЕНТ  ОСВІТИ  І  НАУКИ

ФЕДОРІВСЬКИЙ  ЦЕНТР  ПРОФЕСІЙНОЇ  ОСВІТИ

 

 

 

 

 

 

СЦЕНАРІЙ  ПРОВЕДЕННЯ

РОЗВАЖАЛЬНОЇ ПРОГРАМИ   ДЛЯ  МОЛОДІ

«КЛЬОВА  ПАРА»

до дня закоханих

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Бібліотекар:

 Світлана Вікторівна Балак

 

 

 

 

2017

Мета: поглибити знання учнів про історію виникнення свята; сприяти вихованню в учнів почуття кохання, вірності, шляхетності у стосунках.

Обладнання: квіти, повітряні кульки, листівки-валентинки, різнокольорові стіки у формі сердець, капелюх.

Хід програми

Виходять  ведучі

1. І знову лютий. Але про який холод йдеться, коли обличчя усміхнене, комірці прикрашають сердечка-символи, а в поштовій скриньці ви знаходите довгоочікуване й таке коротке зізнання в коханні.

2. То ж наше свято  присвячене коханню. Саме йому, коханню!

3. Неспокійному і спокійному!

4. Підступному і відданому!

5. Нерозділеному і взаємному!

6. Гіркому і солодкому!

Ведучі (разом). Вічному коханню!

7. Доброго дня, дорогі друзі, ровесники, шановні вчителі!

8. Вітаємо вас, наші красуні, наші Білосніжки, Попелюшки, чарівні Феї!

9. Вітаємо і наших джентльменів, романтичних Ромео, сміливих та відважних Робін Гудів!

10. Сьогодні запрошуємо поринути на мить у світ добра, взаєморозуміння, любові

11. Запрошуємо на свято і тих, чиї серця ще не вразила стріла Амура і які тільки в мріях бачать своїх майбутніх принцес та лицарів.

12. Бо немає такої людини, яку б обминуло це велике і всесильне почуття.

13. Бо воно приходить у юності й живе у серці до глибокої старості, оскільки, як сказав поет, «любви все возрасты покорны».

14. Кохання окрилює, кличе на подвиги, надихає на творчість. Ми народжуємося для кохання. Кохання — зовсім не вогонь (часто так його визначають), кохання — це повітря. Без нього важко дихати, а з ним дихається легко.

15. Кохання — це поезія і сонце життя! Мабуть, немає жодного письменника, поета, який би не оспівував це прекрасне по­чуття.

16. 14 лютого закохані всього світу святкують День Святого Валентина. Цього дня розкривають одне одному свої почуття, дарують подарунки, готують сюрпризи.

17. У передсвяткові дні ви можете не вагаючись, сміливо освідчуватися в коханні. Нерішучі можуть скористатися валентинкою чи іграшкою у вигляді сердечка.

18. За повір’ям, у ніч на 14 лютого Святий Валентин сходить на землю і дослухається до розбитих сердець.

19. А чи вміємо ми кохати? Чи спроможні витримати цей важкий і солодкий тягар? Зараз перевіримо, провівши святкову конкурсну програму. На нашому святі ми оберемо кльову пару — Валентина і Валентину. За це звання можуть змагатися всі охочі — змагатися своєю активністю, неповторністю, закоханістю, уважним ставленням до своєї половинки.

20. Звичай обирати пару в день закоханих виник 120 років тому, коли дівчата складали папірці зі своїми іменами до капелюха, а хлопці по черзі їх звідти витягали. Такий жереб вирішував, кому з ким дружити. Отже, я запрошую учасників таким способом сформувати пари.

Конкурс «Обери половинку»

Дівчата записують на аркушах свої імена та залишають ці записки у капелюсі. Хлопці витягують по одному аркушу. Утворюються пари. Представлення учасників

Конкурс «Ситуація»

Кожна з шести учасниць має відповісти на три запитання, відповіді на які допоможуть нам з’ясувати рівень мислення (тобто виявити так звану жіночу логіку, загальний світогляд, вміння орієнтуватися в ситуації) 

1. Кого б ти взяла до себе в хату: приблудного собаку чи приблудного кота?

2. Ти знаєш багато смішних історій про одного зі своїх приятелів. Як ти чинитимеш? (Розповіси будь-якому зустрічному; розкажеш лише декому; залишиш у таємниці)

3. Чи варто розводити вдома квіти? Як їх доглядати? Які квіти тобі до вподоби?

4. Як. По-твоєму. Треба було б продовжити речення і чому? «Той, хто дарує на День народження тварин… (чинить необдумано; повинен бути впевненим у тому, що людина, якій дарують, мріє про тваринку й доглядатиме її; без сумніву, принесе радість іменникові)

5. А чи знаєш ти, як цариця Клеопатра виграла парі у Марка Антонія?

(Довідка: єгипетська цариця Клеопатра посперечалася з римлянином Марком Антонієм, що він буде її чоловіком, якщо програє парі. Клеопатра запевнила, що, не встаючи із-за столу, вип’є вина на 10 мільйонів сестерціїв. Антоній не повірив. На подив усіх присутніх вона вкинула у кубок з вином дві перлини вартістю в 10 мільйонів, проковтнула їх разом з вином і – виграла!)

6. Як ти гадаєш, чи досить для щастя одного кохання?

7. Твій друг часто щось позичає, але ніколи не повертає річ, яку взяв. Зараз він просить покористуватися дорого вартісним ноутбуком. Якою буде твоя реакція і чому? (Даси без роздумів; скажеш, що у тебе ноутбук зіпсувався; відмовишся дати, пояснивши причину)

8. Чим займаєшся у вільний час?

9. Кажуть, що для жінки домашнє вогнище трон, з якого вона керує світом. Чи так це?

10. Друг випадково розбив твій годинник. Що ти зробиш і чому? (Скажеш. Що збиралася купити новий; примусиш заплатити; відмовишся від нового годинника, який запропонує друг, але влаштуєш невеличкий скандал)

11. Чи варто, по-твоєму, годувати голубів чи лебедів в містах? Чому?

12. Багато сучасних молодих людей твердять, що справжнього світлого почуття кохання не існує. Що думаєш про це ти?

13. Уяви ситуацію. Ти відчуваєш, що у твого друга незабаром будуть великі неприємності. Як ти діятимеш? (Перестанеш зустрічатися з ним, щоб самій не постраждати; відверто поговориш з ним; дружитимеш. Як і раніше)

14. Чи любиш ти анекдоти?

15. Ти вважаєш, що справжній друг повинен… (обговорювати з тобою абсолютно все; говорити тільки те, що хоче; залишати свої думки і проблеми при собі)

16. Про що думаєш, дивлячись на папугу в клітці?

Для джентльменів також є добірка цікавих запитань! Вам також належить пройти подібний тур випробувань. Та ми певні, що ви упораєтесь з усіма завданнями по-джентельменськи. Отож вирушаємо. 

1.     Твоя подруга підтримує стосунки з людиною, яку ти не долюблюєш. Що ти зробиш у такому разі? (Перестанеш бачитися з подругою; нічого й не скажеш й продовжуватимеш з нею дружити; скажеш подрузі, що вона має вибрати між тобою і ним (нею).

2.     Який колір тобі до вподоби та чому?

3.     Собаку якої породи ти мрієш завести?

4.     Як ти позичиш грошей у подруги? (Делікатно натякатимеш; просто попросиш у борг; нічого не скажеш: хай сама здогадується про твою потребу.)

5.     Чи подобається тобі готувати і яку страву –  найбільше?

6.     Кого ти вважаєш справжнім другом?

7.     Твоя подруга купила одяг, який, на твою думку, їй не личить. Як ти поведешся? (Відразу скажеш, що він їй не личить і поясниш чому; нічого не скажеш.)

8.     Яким ти уявляєш свій ідеал?

9. Ти сидиш у колі мовчазного товариства.  Що ти робиш? (Мовчимо – ну той що? Я намагатимусь якось «оживити» компанію; запитаю, коли скінчиться  хвилина мовчання.)

 10.     Як ти гадаєш, кому треба освідчуватися першим: хлопцеві чи дівчині?

11.  Тобі подобаються дівчата оптимістки чи песимістки?

12.  Як ти ставишся до захоплення бадмінтоном? (Краще подивлюсь вілео; у хорошому товаристві це непогано; рух – це життя.)

13.  Як би ти освідчився у коханні дівчині?

14.  Якими думками починається твій день? (Сподіваєшся,що він буде успішним; мрієш, щоб час пройшов швидше; тобі приємно побачитись і поговорити з друзями; сподіваєшся, що з цього дня у тебе закінчаться неприємності.)

15.  Як ставишся до читання газет?

16.  Які квіти подаруєш коханій на першому побаченні?

Конкурс «Подаруй букет коханій»

А тепер зав’яжемо юнакам очі, й вони спробують намалювати коханим квіти. Роботу виконуємо доти, поки звучить музика.

Звучить мелодія

 Наступний  конкурс -  вікторина «Хто є хто?». Ми  ставимо запитання-ви відповідаєте

1.Вона одна з 12-ти божеств Олімпу. Вона втілення краси та чарівної жіночності. Володіє поясом, який може зробити будь-яку смертну жінку чи богиню ще кращою. А народилася вона з морської піни. Для митців(художників, скульпторів, поетів) вона є втіленням жіночої краси та грації. Хто це? (Афродіта)

2. Він – син Зевса: захисник пастухів, охоронець домашнього вогнища. А тепер у переносному значенні його ім’я вживається для позначення ідеалу чоловічої вроди (Аполлон)

3. У древніх римлян вона вважається богинею садів. Її ім’я вживалося для позначення вроди і кохання. Її зображували у скульптурах і ще досі вчені не можуть відгадати таємницю її рук. А ще її ім’ям названа одна з планет сонячної системи.(Венера)

4. Давньогрецький філософ Платон дуже давно дав означення любові, назвавши її позбавленою одного з органів чуття. Навіть сьогодні ми досить часто чуємо цю фразу, особливо, коли йдеться про материнську любов( Любов сліпа)

5. Світова література нараховує більше ста творів, сюжетом для яких стала легенда про хлопця, що витратив все життя  на любовні пригоди. Цим іменем називають чоловіків, які часто змінюють подруг.(Дон Жуан)

6. Ці вірші, що належать перу Є. Гребінки, друкувалися в пісенниках як «знаменитий циганський романс». У цій відомій пісні закоханий освідчується в коханні одному з органів обличчя. (Очи черные)

7. Цей вродливий юнак нехтував усіма дівчатами, що в нього закохувалися. Тому одна з богинь покарала його таким чином, що влаштувала на полюванні так, щоб він побачив у джерельній воді своє відображення і закохався у нього. З любов’ю і помер. На його могилі вирослі квіти… Назвіть ім’я хлопця і назву квітів. (Нарцис)

Ведучі

21. Сподіваюся, ніхто з вас не скаже: «Я не хочу кохання». Кохання хочуть усі, і це так природно, як зелена трава весною.

22. Кохання... Про нього мріють, його очікують. І ось воно прийшло до вас. Таке ніжне, загадкове...

 23. Про людські душі Платон писав, що Бог розкидав їх половинки по всьому світу і ці половинки шукають одна одну під чарівну мелодію, а тоді коли роз’єднанні половинки зустрічаються навіть мелодія замовкає.

Ведучий. Сьогодні ми з вами допоможемо з’єднатися роз’єднаним половинкам, які знає увесь світ. Ми будемо називати одну половинку,а ви повинні знайти другу, щоб змогло зазеленіти наше дерево кохання – дерево життя. Завдання – з’єднати листочки з  іменами
Наприклад, я називаю Джульєтта, а ви повинні назвати і написати  –Ромео. І якщо ви називаєте правильно, то стихне мелодія пісні, а ці (половинки сердечка з’єднаються)
Показує зелений листок вирізаний у формі серця, розрізаний навпіл: на одній половинці серця написано – Джульєтта, а на другій – Ромео.

  1. Ярославна – князь Ігор.
  2. Джульєтта - Ромео.
  3. Мавка – Лукаш.
  4. Людмила – Руслан.
  5. Офелія – Гамлет.
  6. Дульсінея – Дон Кіхот.
  7. Марічка – Іванко.
  8. Леся Українка – Сергій Мержинський.
  9. Оксана – Тарас.

Конкурс «Скажіть їй про свої почуття»

Хлопці, говорячи компліменти своїй коханій, ви освідчуєтеся у коханні. Тож переможе у конкурсі той, хто кохає найсильніше і скаже найбільше компліментів.

Конкурс «Скажіть йому про свої почуття»

 А зараз конкурс для дівчат. Потрібно на сердечку написати якомога більше гарних слів коханому та озвучити їх.

 

 

 

Бібліотекар

 Сьогодні ви почули прекрасні слова і чудесну музику. Якщо ви слухали з відкритим і чекаючим серцем, то я впевнена, що ви зрозуміли ті істини, які не тільки вчать, а й перевертають все життя. У відомого естрадного співака Віктора Цоя є хороші слова:
"Кохання варте того, щоб чекати,  життя варте, щоб жити”.
І я хочу, щоб ваше життя було великим, прекрасним, радісним

Свято не закінчується, воно триває у ваших серцях. Ми хочемо, щоб сьогодні прозвучало не одне зізнання в коханні, може навіть привселюдно. Нехай ваша душа завжди буде зігрітою чиєюсь любов’ю, теплом і ласкою.Зігрійте і ви когось любов’ю, турботою, адже кохання не просто почуття — це сенс нашого життя. Нехай любов і краса супроводжують його.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1

 

doc
Додано
22 жовтня 2018
Переглядів
4176
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку