Розважальна програма "Гінес-шоу "

Про матеріал

Мета: познайомити дітей з можливостями і здібностями людей по «Книзі рекордів Гіннесса»; навчити усвідомлювати свої індивідуальні можливості, затвердити прагнення до самовдосконалення

Перегляд файлу

Сценарій конкурсної розважальної програми «Гіннес-шоу»

 

Цілі і завдання: познайомити дітей з можливостями і здібностями людей по «Книзі рекордів Гіннесса»; навчити усвідомлювати свої індивідуальні можливості, затвердити прагнення до самовдосконалення.

Місце проведення: актовий зал.

Реквізит: обручі, баскетбольні м'ячі, скакалки, рулон туалетного паперу, футбольні м'ячі, лінійка.

 

Хід заходу

1-й ведучий. Добрий день!

2-й ведучий. Здрастуйте!

1-й ведучий. Сьогодні ми зможемо сміливо відправитися в захоплюючу подорож по «Книзі рекордів Гіннесса».

2-й ведучий. Ми починаємо нашу програму «Гіннес-шоу»!

1-й ведучий. Але для початку я хочу, щоб ми з вами дізналися, як з'явилася «Книга рекордів Гіннесса».

2-й ведучий. Трохи історії. Все почалося 10 листопада 1951 року, коли англієць сер Х'ю-Бівер, керуючий компанією «Гіннес», полював з друзями в містечку під назвою Північна Бруд на південному сході Ірландії. Між мисливцями розгорілася суперечка, хто є найшвидшою птахом Європи - золотиста сивка або тетерів.

1-й ведучий. І тоді сер Х'ю подумав, що подібні питання обговорюються у всіх графствах Англії та Ірландії. З 1955 року, завдяки Х'ю Биверу, щорічно на всіх основних мовах світу стала видаватися «Книга рекордів Гіннесса». У цій книзі реєструються досягнення людства, а також рекорди оточуючого нас світу.

2-й ведучий. Сьогодні ми дізнаємося найвидатніших хлопців і дівчат нашої школи. Їх імена ми обов'язково впишемо в «Книгу рекордів Гіннесса».

2-й ведучий. Почнемо. До речі, заглянемо в «Книгу рекордів Гіннесса». Довше за всіх у світі обруч прокрутила американка Роксана Роуз. Її рекордна подання тривало 90 годин! Я запрошую вийти на сцену тих, хто хоче побити її рекорд. Зустрічаємо!

На сцену виходять дівчатка, 2-й ведучий роздає їм обручі.

1-й ведучий. Отже, ваше завдання полягає в тому, щоб прокрутити обручі до тих пір, поки всі ваші суперниці не вийдуть з гри. Почали!

Звучить весела музика, дівчатка починають крутити обруч.

2-й ведучий. Ось вона - переможниця. Гучні, бурхливі оплески дівчинці, яка довше за всіх крутить обруч у нашому таборі!

Нагороджується переможниця в номінації «Міс "Осина талія"».

2-й ведучий. А я запрошую на сцену тих, у кого найкоротша прізвище.

1-й ведучий. Так, хочете дізнатися, як звучить сама коротка прізвище в світі? Найкоротша прізвище в світі складається з однієї літери і ця людина переважає в Кореї. Ну що ж, обговорення закінчено, всі, у кого корейські прізвища, виходьте на сцену.

Діти виходять на сцену.

2-й ведучий. Все, що від вас вимагається, шановні друзі, - це чітко і зрозуміло сказати в мікрофон ваше прізвище.

Визначається переможець.

1-й ведучий. Отже, найкоротша прізвище це _________. Давайте ми його (її) підтримаємо бурхливими оплесками! Підходь до столу, твоє ім'я впишуть в «Книгу рекордів Гіннесса» школи.  А ми продовжуємо. Зараз оберемо  людини з найдовшою прізвищем, тобто такий, де більше 10 чи може 12 букв. Почали!

2-й ведучий. Так, до речі, найдовша прізвище в світі - шотландська, і складається вона з 29 літер. Сподіваюся, що озвучити її ви мене не попросите, інакше це затягнеться надовго.

На сцену виходять діти з найдовшим прізвищем.

1-й ведучий. Наше «Гіннес-шоу» триває! І тепер логічно було б запросити на сцену хлопців і дівчат, у яких саме коротке ім'я.

2-й ведучий.  Вже декільком поколінням новонароджених в сім'ї Лінкольн з Англії дають ім'я, що складається з однієї літери - А. Яке ж саме коротке ім'я в нашій школі.

Діти виходять на сцену  з самим коротким іменем.

1-й ведучий. Давайте тепер подивимося, у кого саме довге ім'я, цікаво, кому ж воно належить - хлопчикові або дівчинці.

2-й ведучий. А саме довге ім'я в світі належить дівчині з Техасу США. І звучить воно так: Рашандиателяинешианневешени Койяанфскуатсиути Уїльяма. Залишилося дізнатися володаря самого довгого імені в нашому таборі.

Діти виходять на сцену, вибирається і нагороджується переможець.

1-й ведучий. А зараз я прошу вибрати хлопчика або дівчинку з самим рідкісним ім'ям. І на цьому з іменами ми покінчимо.

2-й ведучий. Друзі, до вас ось такий цікавий питання: як ви думаєте, якої довжини можна відростити вуса? Ось у Биргема Пелласу зі Швеції вони 2 м 77 см. І я запрошую на сцену тих, хто, на думку загону, володіє самим рідкісним ім'ям.

Претенденти виходять на сцену, 1-й ведучий проводить опитування.

2-й ведучий. Прийшов час вибрати найвищу людину. Гуллівера, так сказати.

А я зачитаю вам таку цікаву інформацію. Виявляється, найвищою людиною в світі був американець Роберт Уодлоу. У червні 1940 року його зростання склало 2 м 72 см. І я запрошую на сцену далеких родичів цього американця.

Діти виходять на сцену, визначається переможець, відбувається нагородження в номінації «Гулівер».

1-й ведучий. Найвищу людину ми знаємо. Ну і напрошується питання, хто самий маленький? Де хлопчики з пальчики і дюймовочки?

Так, треба сказати, що найменшою людиною в світі була Паулли Мустерес, народжена в Нідерландах. У віці 19 років її зріст становив 55 см.

Діти виходять на сцену, визначається і нагороджується переможець.

2-й ведучий. Ну а зараз давайте виберемо хлопчика, який любить і вміє добре грати в баскетбол вашого «Баскетбол».

Може, когось зацікавить інформація такого плану: саме довгий ведення баскетбольного м'яча було виконано у травні 1999 року американцем Джеймі Борджесс, який провів м'яч на відстань 156 км без пробіжок.

На сцену виходять учасники наступного конкурсу.

1-й ведучий. Отже, що вам потрібно зробити. По моїй команді потрібно закрутити м'яч один раз і утримати на вказівному пальці якомога довше. Давайте поділимося на дві команди.

Грає перша команда, потім друга, потім між двома лідерами проводиться фінал, проводиться нагородження в номінації «Баскетбой».

1-й ведучий. А наше Гіннес-шоу продовжується. І давайте дізнаємося, хто найдовше за всіх зможе проскочити зі скакалкою.

Самий тривалий марафон у стрибках через скакалку дорівнює 13 години 30 хвилин. Рекорд встановив нідерландець Едвін Лагервиж. А найбільша кількість стрибків за 1 хвилину становить 334. Цей рекорд належить англійцеві Альберту Рейнеру.

На сцену виходять учасники конкурсу, спортсмени починають

стрибати на скакалках.

2-й ведучий. Ось ми і дочекалися того моменту, коли дізнаємося ім'я дівчинки, яка довше за всіх може стрибати зі скакалкою.

Нагороджується переможниця конкурсу в номінації

«Дівчина-енерджайзер».

1-й ведучий. А зараз ми  дізнаємося, хто ж із хлопців довше за всіх зможе набити футбольний м'ячик.

До речі, Міхаель Полмквист зі Швеції набивав м'яч протягом 14 годин і 14 хвилин, не даючи йому впасти.

На сцену виходять учасники конкурсу, вишиковуються в одну лінію. Між двома лідерами проводиться фінал, переможець нагороджується у номінації «Містер набивала».

1-й ведучий. Ще інформація для любителів футболу. Найбільшим гравцем у футбол був воротар збірної Англії Віллі Фулк, який при зростанні 1 м 90 см важив 165 кг. Одного разу з-за нього довелося перервати матч, так як він зламав поперечину...

2-й ведучий. Настав час дівчаткам блиснути своєю красою. Вибираємо у кого найдовше волосся.

А найдовше волосся в світі належали Свамі Пандарасаннади, чолі монастиря в Індії, і вони становили майже 8 метрів.

На сцену піднімаються довговолосі дівчинки, переможницю, нагороджують її в номінації «Варвара краса - довга коса».

1-й ведучий. А зараз я запрошую на сцену тих, хто володіє самими спритними пальчиками, вміє швидко зав'язувати і розв'язувати вузли.

Інформація до роздумів: як ви думаєте, яку кількість обручів можна обертати одночасно на тілі? Так от, 82 обруча, цього домоглася Лорен Ломели з США.

На сцену піднімаються учасники наступного конкурсу.

Отже, мої друзі, все, що вам потрібно, - це за 1 хвилину зав'язати якомога більше вузлів на цьому відрізку папери, не порвавши її. Давайте підтримаємо наших учасників оплесками. Почали!

Підраховуються вузли, переможець нагороджується у номінації «Морський вовк».

2-й ведучий. Наше Гіннес-шоу продовжується. Оберемо дівчинку, у якої найдовші нігті.

Дивно, але самі довгі нігті в світі належать чоловікові. Їх відростив Шридхар Чилали з Індії. Нігті лівої руки мали загальну довжину 6 м 15 см, тобто в середньому на кожен ніготь доводиться по 1 м 25 см.

Переможиця нагороджується у номінації «Фрау кігтик».

2-й ведучий. Наступний конкурс для самих веселих, усміхнених, веселих хлопчаків і дівчат.

На сцену піднімаються учасники конкурсу.

Вам потрібно зобразити самий заразливий сміх. Взагалі все, що вам потрібно, - це розсміятися в мікрофон, щоб підняти настрій всім.

Учасники конкурсу по черзі сміються, обирається переможець, він нагороджується у номінації «Смішарик».

1-й ведучий.  Гіннес-шоу поступово підходить до кінця.

2-й ведучий. Що ж, друзі, ваші бурхливі гучні тривалі оплески всім тим, чиї імена увійшли в «Книгу рекордів Гіннесса» нашої школи! І я прошу вийти на сцену володарів найдовшою і найкоротшою прізвища, і самого довгого і самого короткого імені, і людини з рідкісним ім'ям, нашого «Гуллівера», «Дюймовочку» і «Хлопчика з пальчика», міс «Осину талію», містера «Набивалу», «Варвару красу - довгу косу», «Фрау кігтик», «Дівчинку-енерджайзер» і «Морського вовка».

1-й ведучий. Адже всі, хто вийшов сюди, заслуговують ваших оплесків. А я хочу всім побажати займатися спортом, не боятися виділитися серед інших, прагнути до перемог і перемагати. І тоді ваше ім'я обов'язково впишуть в «Книгу рекордів Гіннесса». Всім спасибі!

 

 

docx
Додано
7 липня 2018
Переглядів
1909
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку