Самостійна робота біологія 7 клас "Риби"

Про матеріал
В умовах, коли якість навчання майбутніх випускників школи набуває особливого значення, проблема самостійності і самостійної навчально – пізнавальної діяльності учнів у навчальному процесі повстає особливо гостро. В державних документах про освіту «Освіта. Україна ХХІ століття», «Доктрина національної освіти в Україні» та інших йдеться про докорінне реформування навчального процесу у сучасній школі, про забезпечення особистісто-орієнтовного навчального процесу, з чим і пов’язаний перехід до концептуально нової організації навчання. Для того, щоб дитина могла вільно і міцно засвоювати знання, треба розвивати її аналітичне мислення, навчати виділяти істотне у навчальному матеріалі, порівнювати, робити узагальнення, доводити окремі положення, оцінювати явища і події, встановлювати причинно – наслідкові зв’язки . Сутність самостійної діяльності полягає в тому, що учень виконує завдання без допомоги вчителя, спираючись на своє знання, мислення, вміння, життєвий досвід . Для того, щоб самостійна робота учнів була ефективною, потрібно дотримуватись певних умов. 1. Чіткої, конкретної постановки завдань перед учнем. 2. Характер завдань і запитань для самостійної роботи та їх складність на різних етапах навчання повинен змінюватись. 3. Завдання для самостійної роботи мають бути доступними і посильними. 4. Повинна бути диференціація завдань для самостійної роботи. 5. Повинна дотримуватися систематичність і послідовність застосування самостійної роботи учнів в процесі навчання . 6. Важливо дотримуватись взаємозв’язку різних видів самостійної роботи учнів в процесі навчання. 7. Повинен існувати взаємозв’язок класної і домашньої роботи.
Перегляд файлу

Самостійна робота    біологія 7 клас

«Риби»

 

  1. РИБИ.  Із переліку органів (1-22) виберіть ті, які відповідають кожній з названих систем (I - VII). Заповніть третю колонку таблиці.

 

Системи

Органи

І

нервова система

 

ІІ

кровоносна система

 

ІІІ

травна система

 

ІV

дихальна система

 

V

видільна система

 

VI

система опори і руху

 

VII

статева система.

 

               

Органи, які утворюють систему


  1.   Плавці
  2.   Зябра
  3.   М’язи
  4.   Вени та артерії
  5.   Хребет
  6.   Сечовий міхур
  7.   Череп
  8.   Печінка
  9.   Ребра
  10. Шлунок
  11. Плечовий пояс
  12. Сечівник
  13. Нирки
  14. Головний мозок
  15. Сім’яники
  16. Спинний мозок
  17. Нерви
  18. Яєчник
  19. Передній мозок
  20. Яйцеклітина
  21. Мозок
  22. Серце            

 

 2.   Характеристика ряду Лускаті, риси пристосування до довкілля.

 

docx
До підручника
Біологія 7 клас (Довгаль І.В., Ягенська Г. В., Жолос О. В., Ходосовцев О. Є., Костіков І. Ю., Волгін С. О., Додь В. В., Сиволоб А. В., Скрипник Н.В., Толстанова Г. М.)
Додано
31 березня 2021
Переглядів
784
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку