Сценарій "День Гімназії"

Про матеріал
День Гімназії З-за куліс під музику , на екрані фото гімназії Є на планеті дороге кожному серцю місце – рідна школа. Де схиляються до самої покрівлі сиві тополі і клени, де вдячно кружляє дух дитинства. Кожного ранку, мов крихітні гомінливі струмочки, зливаючись у єдиний бурхливий потік, прямують сюди діти. Так багато, багато років… обличчя, обличчя, обличчя, обличчя…
Перегляд файлу

День Гімназії

З-за куліс  під музику , на екрані фото гімназії

Є на планеті дороге кожному серцю місце – рідна  школа. Де схиляються до самої покрівлі сиві тополі і клени, де вдячно кружляє дух дитинства. Кожного ранку, мов крихітні гомінливі струмочки, зливаючись у єдиний бурхливий потік, прямують сюди діти. Так багато, багато років… обличчя, обличчя, обличчя, обличчя…

Під повільну музику виходять Учень та Учениця. На фоні музики говорять слова.

Ведучий 1. Є безліч країн, які варті того щоб їх відвідати хоча б один раз у житті.

Ведучий 2. Але на жодній карті ви не знайдете країну, де всі її мешканці і маленькі і дорослі одноголосно можуть сказати ми – щасливі.

Ведучий 1. Вас вітає країна дитячих мрій і радісних сподівань.

Ведучий 2. Супутник  з космосу показує школу або на екрані просто фотографія школи  Країна де живе казка і добро, наука і знання, випробовування і перемоги. Країна до якої кожен може повернутися тільки но виникне бажання і потреба душі. Ім’я цієї країни – гімназія ім.. Т.Г.Шевченка.

Ведучий 1. Доброго дня шановні вчителі, батьки, гімназисти та гості.

Ведучий 2.. Промайнув рік, і ми знову зібрались у цій залі щоб відзначити 24-тю річницю нашої гімназії та провести свято для наших п’ятикласників – посвяту у гімназисти!

Ведучий 1. Гімназіє моя, радість моя, невпізнанною зробили тебе роки … Та все ж ти така рідна, світла, дорога. Бо ти – колиска, ти – гавань, ти – рідний дім великої дружної сім’ї

Ведучий 2. Дзвінким, веселим потоком течуть до тебе твої учні. Ті, хто як бджоли на мед, летять до тебе, бо кличе їх той малиновий дзвін…

Ведучий 1. Про тебе, гімназіє, знають всі. Знають і тут, у рідному, чарівному, такому славному місті, і далеко за його межами.

 Ведучий 2. Проходять роки, десятиліття… А ти, школо, така ж рідна і близька, така ж бажана, бо ти – альма-мати, ти – дороговказ, ти – маяк!..

 

 

 

 

 Ведучий 1. Сьогодні твої коридори ніби ширші, а класи – світліші. Та так воно дійсно і є, бо тут все по-новому: і інтер’єр, і дух новітніх технологій, і нова спортивна зала, і комп’ютерні класи, і кабінети. Одне тільки тут залишилося таким, як і завжди: великий, дружний, працьовитий і творчий колектив учителів, батьків і учнів.

 Ведучий 2. Це – сім’я, у якої і радощі, і невдачі – навпіл. Це колектив-шукач, який прагне до всього нового, прогресивного. Це уроки й свята, це олімпіади й конкурси, це вечори й екскурсії, це мандрівки.

 Ведучий 1. Отож, рідна гімназіє, нехай тече голубим безмежжям щастя твоїх вихованців, хай врожайною буде твоя педагогічна нива, хай високо в небі, обнявшись із сонцем, пливе веселкою доля твоєї великої, дружної сім’ї.

Ведучий 2. Шановні гості! Урочистості присвячені 24–й річниці Відродження гімназії та посвяті в гімназисти учнів 5-их класів вважати відкритими.

Звучить Гімн України

Ведучий 1. Сьогодні на нашому святі присутні запрошені гості

____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Ведучий 2. Сьогодні день народження гімназії ! (слайди)

Ведучий 1. Їй 24 роки. Вона ще зовсім молода, та вже встигла стати одним з найпрестижніших навчальних закладів міста. Це не просто школа. Це частка життя тих, хто працює і навчається у нашій гімназії. Гордістю гімназії є педагоги. Нове покоління учнів сьогодні обирає гімназію.

Ведучий 2. Поважна дата 24 роки надихнула нас вирушити у своєрідну мандрівку крізь час…

(На екрані Відео зіркового неба)театральна постановка

На фоні повільної музики ведучі читають по черзі

 

 

 

Ведучий 1. Десь далеко-далеко на небі жила самотня Зірка. Їй було холодно і сумно одній, вона багато подорожувала в надії знайти друзів.

танець дівчинки зірки під повільну музику або анімація зірки

Ведучий 2. Одного разу, рухаючись в мовчазному необ’ємному Космосі, далеко внизу, на Землі, вона побачила завзятих і працьовитих людей.

Ведучий 1Ці люди будували нове, красиве приміщення (на сцені хлопчик імітує будівлю школи) в самому серці маленького міста.  Вечорами їх надихали мрії про те, як сюди поспішатимуть діти (Виходять пари дітей: одна пара гортає книжку, друга грає ладоньками, третя крутиться за руки, четверта проходе повз інших дітей, п’ята з ноутбуком, троє дітей стрибають   в класики) і як їх веселий дзвінкий сміх буде лунати навкруги.

Ведучий 2. Пізніше Зірка почула дзвінкі голоси дітей.(голоси дітей). На шкільному подвір’ї грали, малювали, читали маленькі діти. А в стінах нової будівлі працювали висококваліфіковані і професійні вчителі, (фото вчителів  біля дошки на уроці, у класі разом з дітьми 8-10 фото),  які навчали учнів різним наукам, прищеплює їм не тільки гарні знання, але і хороші манери, розуміння доброти і справедливості.

 Ведучий 1А згодом Зірка побачила, (фотографії нагороджень 8-10) що ті самі діти, які колись гралися на шкільному подвір’ї, здобували знання – ставали переможцями різноманітних конкурсів, обласних олімпіад, без проблем вступали до вищих навчальних закладів, здобували гарну професію і….., і просто ставали впевненими в житті людьми.

Фото школи

 Ведучий 2. О, як захотілося Зірці спуститися на Землю і стати учасницею цього земного дива, побувати в гарній, просторій будівлі народженій в маленькому місті, дізнатися багато чого цікавого і нового!

Ведучий 1. Але суворий закон Космосу! (діти задній фон – повільно залишають сцену, розходяться в різні сторони) Зіркам не можна опускатися на Землю, інакше вони загинуть, неодмінно загинуть! (тривожна музика) Однак бажання було сильніше, і Зірка кинулася до Землі.

(Зображення зіркового неба)

 

 

 

 

Ведучий 2. З тих пір промайнуло багато років. Школа кожного року наповнюється веселими дитячими голосами і кожного разу відправляється в дивовижну подорож знань, а Зірка ...

Ведучий 1. Ні, вона не загинула! Досягнувши гімназійної країни,

Фото гімназії

 Зірка розлетілася на тисячі дрібних частинок, які до сих пір дарують людям Щастя ...

Ведучий 2. країни в якій виростають талановиті діти, майбутні зірочки, які вплітають у шкільне сузір’я цвіт свого таланту і дарують людям радість.

Ведучий 1. І сьогодні на наше свято завітали гості, давні друзі нашої гімназії колектив бального спортивного танцю Олімп, які вже багато років вражають своїм професіоналізмом і завжди дарують гарний настрій та незабутні емоції.

Ведучий 2. До речі, наші гімназисти є активними учасниками клубу Олімп і весь свій вільний від навчання час, приділяють танцю.

Ведучий 1. Мелодія птахом злітає

Серця молоді окриля,

І юність Кропивницького краю

У дружньому танці кружля.

Танець Олімп 3 танці, перший обовязково вальс, а потім за бажанням

Ведучий 1. Наскільки ж у світі все пов’язане – танець і музика, слово і пісня.

Ведучий 2. Так, одне явище спричиняє появу іншого. Слайд дерево шкільного життя Якщо існує яблуко, то, звичайно, існує і дерево, на якому воно виросло. Так і наша гімназія - це дерево, на гілках якого ростуть плоди творчості та науки - учні, які живляться мудрістю вчителів.

Фото де діти на уроках

Ведучий 1. Учні, які своєю сумлінною працею підтвердили, що зерна науки і знань впали в родючий ґрунт і ростуть, розквітають відмінними оцінками в класних журналах, займають перші місця на олімпіадах та конкурсах, а виростаючи, стають справжніми особистостями, громадянами своєї держави.

Ведучий 2. Сьогодні гімназія це заклад у якому навчається 800 талановитих та здібних, розумних та наполегливих закоханих у свою гімназію учнів.

Ведучий 1. Ну а вчать наших гімназистів 100 талановитих, розумних, відданих  дітям і своїй гімназії вчителів.

Ведучий 2. А керує цим закладом Директор Навчально-виховного об’єднання, кандидат наук з державного управління – Война Галина Георгіївна. Запрошуємо до слова.

Виступ директор

Ведучий 1. Шановна Галино Георгіївно! На знак щирої поваги прийміть ці квіти від майбутніх гімназистів 5-их класів.

(вручення квітів, директор спускається до залу, учень за директором)

Ведучий 2. В нашій дружній родині, що школою зветься,

Є присутніми гості, бо так здавна ведеться.

Ми їх бачити раді на нашому святі,

 Бо на теплі слова наші гості багаті.

Ведучий 1. Слово для привітань надається

___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Машиній Марині Федорівні керівнику клубу спортивного бального танцю «Олімп» голові Асоціації спортивного танцю в області

Виступ гостей

Ведучий  2. Дякуємо за теплі слова - привітання нашим гостям.

А зараз  на сцену ми запрошуємо колектив бального спортивного танцю Олімп, який підготував для нас танцювальний дарунок!

Танець Олімп

Ведучий 2.  Наша гімназія славна своїми традиціями. Одна з кращих – у день народження гімназії приймати до великої гімназійної родини нових гімназистів – учнів 5-тих класів, які протягом першої чверті довели, що вони дійсно гідні носити почесне звання Г І М Н А З И С Т !

Ведучий 1. Ми запрошуємо на сцену вихователя наставника 5-А класу  ________________________________________________ та її вихованців.

(Лунає музика)

Ведучий 2.  В 5-А класі  _ дівчаток та _ хлопчиків, серед них _ відмінників. Учні добре навчаються та люблять працювати. Характерною особливістю учнів 5-А класу є самостійність, допитливість, емоційність, ерудованість; бажання випробувати свої сили, бажання помріяти і пофантазувати; прагнення до чогось незвіданого, далекого і прекрасного.

                     Девізом учнів цієї групи є такі слова: “Ми дружня шкільна сім’я – і в цьому наша сила!”

 

Ведучиий 1. Ми запрошуємо на сцену вихователя наставника 5-Б класу  ___________________________________________ та її вихованців.

(Лунає музика)

Ведучий 1.  ____веселих, кмітливих, бадьорих, дивовижно щасливих і життєрадісних школярів. Один вулкан – це багато, а ____ маленьких вулканчиків – це вже занадто! Ось такі вулканчики радісним сміхом наповнюють нашу гімназію, пробуджують її від сну щоранку. Ці діти – просто молодці.

 Все, що рідне, хай нам буде

 Найдорожче і святе

 Рідна школа, рідний клас

 І це все тепер для вас.

 А девіз у них “Один за всіх – і всі за одного”

 

Ведучий 2.  Ми запрошуємо на сцену вихователя наставника 5-В класу  ___________________________________________ та її вихованців.

(Лунає музика)

Ведучий 1.     5-В клас – це часточка великої дружньої родини школярів нашої гімназії. Серця їх б’ються в дорослому ритмі життя класу, гімназії. Ми вітаємо _ веселих кмітливих розумних хлопчиків та _ дівчаток 5-В класу. Серед них юні мовники, музиканти, співаки, танцюристи, актори. Вам – майбутнє нашої гімназії, її гордість і краса. Девіз

Ведучий 1. Вже три місяці п’ятикласники навчаються в середній школі і в них вже склалися певні враження від навчання у великій гімназійній родині. Які саме? Запитаєте ви…

 Ведучий 2. Зараз ми зачитаємо невеличкі уривки творів «Мої перші враження про гімназію», написані учнями 5-тих класів.

(Читають по черзі уривки)

Ведучий 2. Для привітання слово надається вихователям наставникам _________________________________________________________________

 

Виступ вихователів  наставників

Ведучий 1. Для урочистого проголошення обіцянки до мікрофону запрошується Голова гімназійного самоврядування Ковальчук Аліна

Проголошення обіцянки

Ведучий 2. Дорогі п’ятикласники сьогодні, в стінах рідної гімназії , ви отримаєте документ, який засвідчує те, що ви стали гімназистами – книжку гімназиста.

Ведучий 1. А зараз, шановні 5-ти класники, учні, вчителі, батьки, гості, давайте разом виконаємо гімн нашої гімназії виявляючи цим свою велику повагу та вдячність рідному навчальному закладу.

                                                                (Гімназисти виконують гімн)

Ведучий 2.   Атрибутом нашого свята і всього гімназійного життя є емблема гімназії. Ви, дорогі п’ятикласники, маєте честь носити цю емблему. За нею кожен бачитиме, що ви гімназисти!

Ведучий 1. Вітаємо наших найменших гімназистів оплесками та просимо зайняти свої місця в залі.

Музика

                    Ведучий 2. Поки п’ятикласники спускаються в зал ведучий читає слова Учися п’ятикласнику, відкрий науки світ. Хай буде мрійним, радісним в науку твій політ. Сміливим будь,  відмінником та честю дорожи. Шануй батьків та вчителя і з книгою дружи. Будь добрим, праці відданим та старших поважай. Навчися мови рідної, люби свій рідний край!

                    Ведучий 1. З нагоди посвяти у гімназисти колектив бального спортивного танцю Олімп для всієї шкільної родини підготували танцювальний подарунок. Зустрічайте!

                            Танець Олімп (3 номера) бажано щоб танцювали діти середнього віку, перший номер можна на українську тематику два інші за бажанням

Ведучий 2. В унісон з вашими серцями б’ються серця ваших батьків. Вони сьогодні з вами і з гордістю спостерігають за кожним вашим рухом. Серце батьків завжди в тривозі за  своїх дітей. Але сьогодні вони випромінюють тільки безмежне тепло своїх сердець вам, щоб ви були щасливі й подолали всі труднощі й негаразди.

Ведучий 1. Любіть своїх рідних, будьте завжди гідними їх, дайте їм можливість гордитися вами. Зробіть так, щоб передчасні зморшки не лягали на їх прекрасні обличчя, щоб їх серця були спокійні за  вас.

Ведучий 2.За працю – честь і слава тим родинам,

Які плекають наших золотих зірок,

Готують рідній матері – Вкраїні

Майбутніх лідерів для світлих перемог.

Прийміть подяку за дітей хороших,

За витрачені сили, недоспані ночі,

За допомогу, за ваші уміння.

За віру в дітей, за ласку й терпіння.

Блок Нагородження!!!!

Ведучий 1. А зараз святкове привітання від___________________________________________________________

 

Ведучий 2. Дорогі друзі ми вдячні всім хто завітав до нас на свято. Сподіваємось, що наша зустріч подарувала вам багато приємних емоцій.

Ведучий 1. Ще раз вітаємо!

Ведучий 2. З днем народження гімназіє!

Ведучий 1. Зі святом наймолодші гімназисти!

Ведучий 2. Будьте справжніми патріотами України, своєї гімназії, своєї родини. Бажаємо успіху!

Ведучий 1. Зі святом шановні учні, вчителі, гості!

Ведучий 2. В щасливу путь! Удачі! Миру! Щастя Вам! До нових зустрічей!

 

1

 

docx
Додано
16 листопада 2020
Переглядів
533
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку