Сценарій "День пам'яті і примирення"

Про матеріал
8–9 травня - День пам’яті та примирення і 76-а річниця перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. Ми низько схиляємо голови і віддаємо шану кожному Українському героєві, що в час воєнного лихоліття боровся за визволення рідної землі фашистських загарбників. Низький уклін за Ваш подвиг, за порятунок людства від чуми нацизму. Даний сценарій підійде для підготовки свята Дня пам'яті та примирення та Дня Перемоги.
Перегляд файлу

Сценарій до Дня пам’яті та примирення

„Йде травень крізь хвилини, дні і роки. Несе нащадкам спогади свої”

        Ведуча 1.  Ніхто не забутий... На попіл ніхто не згорів!
Солдатські портрети на вишитих крилах пливуть...
І доки є пам’ять в людей і серця в матерів
Доти й сини, що спіткнулись об кулі, живуть. 
Ніхто не забутий! На попіл ніхто не згорів!

Ведучий 2. Ведучий 2. Як тільки вберуться у чарівні білі квіти сади навесні, зацвітуть каштани, саме в  такі прекрасні дні, 8 та 9 травня, ми відзначаємо великі свята – День Пам’яті та Примирення та 76 річницю Дня перемоги над нацизмом у Другій Світовій війні!

        Ведуча 1. Війна… Страшна війна минулого століття, пекуча рана, яка болить досі чи не в кожній родині України.

Ведуча 2. Минають роки, відлітаючи у вічність… Все далі і далі відходять від нас грізні і важкі роки Другої світової війни, але не згасає пам’ять про тих, хто ціною власного життя захистив нашу країну від гітлерівської агресії. «Ніхто не забутий, і ніщо не забуте!..»

Ведучий 1. Мільйони людей забрала друга Світова війна. Це важко усвідомити, важко осягнути. Смерть однієї людини – це трагедія. А коли гинули мільйони… Загиблим не болить. У живих і досі продовжують кровоточити рани: у ветеранів, які втратили своїх друзів-однополчан, у рано посивілих дітей війни, які не побачили своїх батьків і пережили пекло фашистської та комуністичної окупації.

Ведучий 2. У вогнище війни було втягнуто 67 держав, 80 % населення земної кулі. Друга Світова війна тривала довгих 6 років. Вона пронеслася над величезними територіями Європи, Азії й Африки, охопила простори всіх океанів.

Ведуча 1. Майже 7 млн. українців воювало в складі Червоної Армії в роки війни.100 тисяч українців боронили рідну землю від агресора в рядах Української Повстанської армії.

Ведуча 2. Від 9 до 10 млн. українських людей загинули під час Другої Світової війни

Ведуча 1. Війна нагадує про себе тисячами обелісків і братських могил. Вони- святиня нашої пам’яті . Сьогодні ми, молоде покоління, ваші внуки і правнуки  віддаємо данину пам’яті тим, хто загинув на фронтах Другої Світової війни, хто віддав життя, щоб ми жили щасливо.

 

 

Ведуча 2. Шановні ветерани війни, солдатські вдови, учасники бойових дій, діти війни, усі наші односельчани!

Ведуча 1. Щиро вітаємо Вас з Днем Пам’яті та Примирення, з Днем Перемоги над нацизмом у Другій Світовій війні.

Пісня «____________________

Ведуча 2. Дорогою ціною дається Україні свобода і незалежність. І ця ціна -людське життя. Життя кращих синів і дочок України, її майбутнього.

Ведуча 1. Історія України…Це постійна боротьба за утвердження народності й нації, розбудови соборної незалежної демократичної держави. Мужніми борцями за вільне життя в Україні були не тільки наші пращури, а також є нинішнє покоління.

Ведуча 2. Саме це покоління ввійде в історію, як борці за євроінтеграцію та учасники АТО. Спочатку був Майдан. Потім – Небесна Сотня. Вони не злякалися, не скорилися.

Ведуча 1.  У ці нелегкі для нашої країни часи українці проявляють свою хоробрість, мужність та відданість своїй Батьківщині, відстоюючи її інтереси.

Ведуча 2.  Ми пишаємося тим, що наша молодь патріотична і ці герої поряд з нами живуть, працюють. Але в серцях їхніх живе вогонь великої любові до рідної землі.

Ведуча 1.  Без миру немає дитинства, немає майбутнього. За щастя дітей, за мирне небо, за цвіт на землі віддали своє життя солдати. Про них ми повинні пам’ятати.

Вірші _____________________

Ведуча 2. Вітаємо зі святом всіх вас щиро

Живіть здорові в щасті і теплі.

Бажаємо любові, світла, миру

На нашій рідній і святій землі.

Ведуча 1.  Нехай на нашій благословенній землі завжди панує мир, спокій та добро!

 РАЗОМ: Хай завжди над Україною буде мирне небо!

Зі святом вас!

 

 

docx
Додано
8 травня 2021
Переглядів
259
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку