Сценарій "День вчителя"

Про матеріал
Сценарій шкільного свята до Дня вчителя сприяє вихованню в учнів інтересу і поваги до вчительської роботи, формуванню гуманних взаємин людини з людино.; розвитку артистичних здібностей учнів, збудженню інтересу до колективної діяльності, вміння співвідносити власні інтереси і бажання з інтересами і бажаннями інших людей.
Перегляд файлу

 Спасибі, дорогі учителі!

(сценарій до Дня вчителя)

Мета: сприяти вихованню в учнів інтересу і поваги до вчительської роботи, формуванню гуманних взаємин людини з людино.; розвитку артистичних здібностей учнів, збудженню інтересу до колективної діяльності, вміння співвідносити власні інтереси і бажання з інтересами і бажаннями інших людей.

Вед. Доброго дня вам, шановні вчителі!                                                                                                        У першу неділю жовтня, у вас професійне свято.                                                                                      Сюди ми прийшли сьогодні, сердечно Вас привітати.                                                                                 Учитель – це наша совість, взірець у житті єдиний.                                                                                              Без нього життєва повість не пишеться у людини.

Вед. Немає свого він часу, життя його – тільки школа.                                                                        Учитель – це дружні класи , із радощами і болем.                                                                                                Від перших навчальних кроків, до випуску й атестатів,                                                                             Одинадцять довгих років, для нас ви – як мами й тата.

 Вед. О, рідний, любий вчитель наш ласкавий,                                                                                    Дбайливий друг наш з юних літ.                                                                                                                            Ми вам слова принесли величаві                                                                                                                            І наш учнівський радісний привіт.

 Вед. У цю святкову, радісну годину                                                                                                          Ми раді бачити шкільну нашу родину.                                                                                                               День вчителя відкритим оголошуємо                                                                                                                                 І всіх на свято запрошуємо

 

Вед. Любі педагоги! В цей осінній святковий день ми проведемо для вас вітальний інтегрований урок з різними формами навчальної і виховної роботи. І як заведено у вас, спочатку оголосимо тему і мету цього уроку. 

Вед. Отже, тема уроку звучить так: «Спасибі, дорогі учителі».

Мета уроку: у доступній формі донести до свідомості учителя те, що він -Учитель з великої букви. Продовжувати розвивати слух і терпіння.                                                                                              Формувати загальнонавчальні навички.                                                                                              Розвивати уміння правильного відпочинку.                                                                                    Засвоїти правила техніки безпеки при перевірці домашніх та контрольних робіт.                       Виховувати почуття любові та поваги до себе, як до своїх учнів.

 Вед. Із року в рік вчитель продовжує себе в своїх учнях. Його думки, почуття щиро віддані дітям. Він працює на майбутнє. Образ улюбленого вчителя, доброго і вимогливого ми будемо пам’ятати все життя.

 Вед. Сьогодні ваше свято, а тому ми вшановуємо всіх тих, кого любимо і поважаємо.                        --Хто вражає нас своїм обсягом знань? Хто завжди бажає нам добра? Кого ми часом не слухаємось?                    --Так, це ви, дорогі наші учителі!

 Вед. Сьогодні на святі присутні ті, хто впродовж багатьох років працював і ті, хто й тепер працюють учителем у нашій школі, хто віддавав і віддає розум, серце, душу і здоров’я своїм вихованцям. Мабуть, велике воно, учительське серце, якщо на стільки його вистачає!

Вед. Вчительська доля – мудрістю вкрита,   Дзвенить вона сміхом дитячих сердець.             Вчительська доля – дощем раннім вмита,      Вона для людей буде вічним взірцем.

 Вед.  Вклонімося низько вчительській долі,   І шану святу крізь віки пронесем                                 Серця подаруєм в дитячих долонях    І щедру любов принесем. 

Пісня на мотив „Зимний сон”

Якщо діти з самого рання, з квітами до школи спішать

Значить вчителів своїх зі святом, будуть вони дружно вітать.

На початку жовтня у неділю, вчителі святкують свій день

І тоді для них не жаліють, добрих слів і гарних пісень.

Приспів

Вам за науку щиро вдячні, низький уклін від нас прийміть

За всі проступки необачні, простіть ви нас, простіть.

Найкращих успіхів в роботі, бажає щиро весь наш клас

І з днем учителя вітаємо ми вас.

 Вед. Дорогі вчителі. Дозвольте довести до вашого відома деякі дані соціологічного дослідження нашої школи:  Загальна кількість вчителів –60 .

 Вед. Із них 52 особи – представники жіночої статі, а лише 8 – чоловічої, що свідчить про дискредитацію чоловіків в народній освіті;

 Вед. Середній вік нашого педколективу – 25років

 Вед. А загальний стаж роботи – 1335 . Це ж скільки за цей час можна було б виростити качок, скільки надоїти молока, скільки скоптити курей та продати їх на базарі.

 Вед. За .. років існування нашої школи розбито вікон – з півсотні, розквашено носів – безліч, набито синяків – дві безлічі, викурено цигарок в перерахунку на кожного вчителя – вже б не одна коняка здохла.

 Вед. За цей рік, шановні вчителі, ви сказали «Добрий день» більше 7 тисяч разів, а почули у відповідь лише 917 разів.

 Вед. А ще ми подумали, що, можливо, наших вчителів, як і звичайну людину, цікавить майбутнє, тому ми, власні кореспонденти газети «Наше слово», пропонуємо вашій увазі астрологічний прогноз на цей навчальний рік.

Овни, (21.03-21.04) У вас можливі проблеми зі здоров’ям, тому кожного ранку проводьте пару годин у позі лотоса. А на роботі можете подрімати, тільки не забувайте зосереджено зсунути брови, тримаючи в руках журнал і крейду. Хто у нас овни? Встаньте, будь ласка

2. Тільці. 22.04-22.05 В стосунках з завучем у вас почнеться новий етап, коли ви самовільно відпустите учнів з 8-го уроку. 

3. Близнята. 23.05-21.06 Чекайте постійної навали інспекторів райвно, завуча, батьків, їхніх друзів та сусідів. Для них можете скласти графік відвідувань. Але за окрему плату у вигляді щорічної премії можете пропускати без черги. 

4. Раки. 22.06-21.07 Стримуйте емоції на уроках, інакше вони вивільняться і розбіжаться по класу. На їх шум може завітати директор, що негативно вплине на стан здоров’я вашої зарплати.

1. Леви.22.07-21.8Фінансові проблеми найкраще вирішувати шляхом позичання грошей у знайомої профспілки. Якщо її не виявиться дома, можете сміливо не писати на завтра конспекти уроків.

2. Діви.22.08-22.09 У спілкуванні з учнями виявляйте підвищену наполегливість, аби вас не образили першими

3. Терези. 23.09-25.10 Займіться гімнастикою на вашому городі. Подихайте свіжим повітрям біля домашнього господарства. 

4. Скорпіони.26.10-23.11 Дайте відпочинок язику. Стримуватись буде нелегко, а тому і не стримуйтесь. Колеги вас вірно зрозуміють і самі підкажуть, коли замовкнути. 

1. Стрільці. 24.11-21.12 Чергове осіннє підвищення цін, на жаль, вплине на ваші справи. А тому не свистіть у класі, бо не буде грошей. 

2. Козероги. 22.12-19.01 Головне для вас зараз – спокій і ще раз спокій. Тому забудьте про все, візьміть лікарняний і спостерігайте, як росте домашній кактус чи плавають рибки в акваріумі. 

3. Водолії.20.01-18.02 Якщо відчуєте наближення завуча під час проведення уроку, негайно сховайтеся в іншому класі і почекайте поки вона розважатиме ваших учнів. Не забудьте подякувати їй за це на перерві. 

4. Риби. 19.02-20.03 Ваша творчість та ініціатива неприпустима. Інакше навісять справ більше, ніж ви зможете зробити за час, що залишився до пенсії.

Танець___________

А зараз новини книжкового ринку. На прилавках книгарень з’явився короткий педагогічний словник. Ексклюзивний репортаж наших спеціальних кореспондентів. 

Добрий день, студія! Отже, вашій увазі пропонується короткий педагогічний словник. Книги твердять, що: 

ШКОЛА – це певним чином організована сукупність цеглин, скла й шиферу, наповнена учнями, учителями, партами й іншим інвентарем, що стоять рівно винятково через недогляд старшокласників!  (мініатюри)

ДИРЕКТОР – завуч, організатор, завгосп, психолог, медсестра в одному. Напівлюдина-напівбог, який особисто визначає частоту та тривалість сеансів компостування мізків підлеглих.

ПЕДРАДА – це захід, спрямований на задоволення особистих амбіцій адміністрації школи… чи тих, хто мріє нею стати.

УЧЕНЬ – це сукупність талантів, ліні, і дарма витрачених зусиль, яка переміщається школою за допомогою стадного інстинкту, відчуття голоду чи стусана! 

ЖУРНАЛ – це сукупність аркушів у клітинку, що сприяє засвоєнню шкільної премудрості шляхом занесення оцінок. 

ЧЕРГУВАННЯ В КЛАСІ – приховування сміття в потаємних місцях, розмазування бруду по підлозі і виливання води на порозі школи.

ПРИБИРАННЯ ШКІЛЬНОЇ ТЕРИТОРІЇ – комплекс заходів із псування шкільного інвентарю, витоптування газонів і вкорочування життя класного керівника.

ОСТАННІЙ ДЗВІНОК – звук, який видається зменшеною копією церковного дзвону, що сповіщає шкільних парафіян про прийдешнє пришестя царства небесного (у просторіччі   відпустка) та що виганяє зі школи дітей на канікули! 

А, ДІТИ – за неперевіреними даними – це наше багатство. 

Пісня _________________________

Найкраща школа – Старокозацька, її нікому не забути,                                                                              Бо тут працюють з року в рік, натхненні, творчі й мудрі люди.

 Чудова школа, як ніде, поглянь навкруг, спитай усюди,                                                                              Вам скажуть учні і батьки: працюють в ній найкращі люди.                 

 Учитель – яке прекрасне слово! Багато хочеться мені сказать.                                                                                                   Але про те я поведу тут мову, що вчителів потрібно шанувать.                                                                                                     Повинні бути вдячні ми довіку, за їхню віру, ласку і тепло,                                                                                                                   За те, що розуміли нас, любили, за допомогу, чуйність і добро.

 

За ті знання, які ви нам давали, за те, що часто , як і ми були дітьми,                                                                               Любити землю й матір нас навчали, щоб ми росли хорошими людьми.

 

Шановна Людмила Олександрівна, прийміть найщиріші побажання від всієї нашої шкільної родини

 

Шляхи земні і провидіння Долі
Вас привели у нашії краї. 
І вже отут, в сільській звичайній школі, 
Ви пізнавали радощі й жалі. 
Директоре! Учителю! Колего! 
Сьогодні ми бажаєм щиро Вам 
Ще літ та й літ під Долі оберегом. 
І хай тала́нить думам і словам. 
Хай сіється розумне, добре, вічне 
І в юних душах щедро пророста 
І мрія Ваша, й праця титанічна 
І Ваш талант, і Ваша доброта!
 

1. Щасливий директор, коли в нашій школі   Розумні і добрі його замісники.                                                                               Отож ми сьогодні окремо вітаєм Тих, в кого турбот, крім уроків, гора!                                                                                            Спасибі Вам треба сьогодні сказати,  Вклонитись низенько, прийшла вже пора!                                              Наші щирі побажання шановним завучам.

 

2. Загинули б люди, повірте, без мови  Бо як би вони спілкуватись могли?                                                                                 Якби говорити не вміли й читати  То дикі, печерні ще й досі були б...                                                                                                      Я мовників всіх красномовно вітаю  Із святом вас, любі мої вчителі                                                                                                 Хай в день цей прекрасний на диво розквітнуть  Всі квіти чудові моєї землі.                                               

 

3. Рученьки терпнуть, злипаються віченьки,  Боже, як хочеться спать!                                                                                             Так мені ж треба оту зарубіжную  Зранку до ночі читать!                                                                                                                   Все переплуталось в бідній голівонці:  Гамлет, Марія, Ремарк.                                                                                                   ”Красное”, ”Черное”, ”Белая армия”   И той Лаурин Петрарк.                                                         Вчителів зарубіжної літератури і російської мови – вітаємо!

 

12. (на мотив пісні «Розпрягайте, хлопці коні»)

Розпрягайте, хлопці коней, та й лягайте спочивать                                                                                                                           А я піду в нашу школу, географії навчать. (2 рази)                                                                                                                                    …. Раз, два, три, калина,  гарний вчитель наший милий   Географії навча…                                                                                                      

 

Знаю я уже на карті, де породи відшукать, 

І де гори і рівнини, зможу теж я показать!                                                                                                          … Раз, два, три, рівнини,  Молодці ви наші милі…                                                                                                                                       Хто? Марусі? – Ні! – Юрій Іванович і Надія Дмитрівна! 2 рази                                                                                                                                                   Географії нас вчать!

 

17. Міняється все, що в людини довкола,   Та світ є незмінний – світ точних наук.                                                                          То ж я математиків красно вітаю   За ріки із формул на дошках з-під рук.                                                                                          За те, що задачам , важким теоремам   Щодня їм доводиться учнів учить                                                                               Комусь таки треба. Без цифр і без формул   В сучасному світі не можна прожить.                                                                     Мої побажання вам строгі і точні   Щоб учні розумні Були всі підряд                                                                                                   Мізки щоб у них – наче той калькулятор  І в кожного творчий плюсовий заряд.                                                               

 

5. Інформатика – наука всім потрібна нині,   То ж купіть, батьки, комп’ютер донечці чи сину.                                                    Ну звичайно, учнів вдома комп’ютери вже ждуть,  Та освоїти науку можна й в школі, прямо тут!                                         А вітання красне й щире вчителю чудовому,  Я бажаю йому вдачі, завжди буть здоровому.                                                    Буть веселому, щоб щастя усміхалося завжди,   А у школі й першокласник, щоб з комп’ютером „на ти”!

7. В школі є така посада – це вигадник і новатор,  Невгамовний весь в роботі педагог-організатор.                              Скільки справ завжди у неї, скільки творчості й горіння!  І вона таки уміє передати дітям вміння.                       Побажаємо ще вищих досягти висот зіркових,  Щоб про школу нашу рідну слава ринула повсюди                                       Щоб і в Києві й Одесі про роботу чули люди.

 

Спасибі скажем фізкультурі, за те, що в нас вже сила є                                                                                                                   Що нам, незграбним ведмежатам, красу і грацію дає!

 

А зараз фізкультхвилинка

 

1. А ми продовжуємо. Зараз наші побажання. вчителям початкових класів:

 

Бажаєм вам, щоб дітвора щороку в школу прибувала,  

Щоб із дитячого садка таблицю множення вже знали

Завжди щоб добре без проблем ішов процес педагогічний

Щоб не жаліли ви за тим, що в вас турбот багато вічно.

 

11. «Хімія – наука віку»,-- пам’ятаємо це кожну мить. 

Так вже травлять всі людину, що не знаєм що й робить.                      

Хто з вас хімію не знає, і не поважає     Той у грудях, либонь, не серце, а лиш осмій має!

 

14. В далеке минуле і мандри прекрасні  В сучасні події, дебати щодня.                                                                      Учитель історії – маг і оракул  Бо дуже важливі дає він знання!                                                                                               Істориків гречно зі святом вітаю,  Спасибі за вічний учительський труд!                                                                                        Ох ти, історіє, хто тебе знає?   Де ті витоки, де джерело?                                                                                                                      

 

16. Я фізиків радо сьогодні вітаю    Цікава наука про Всесвіт і світ.                                                                                                    А скільки законів, обчислень усяких!  І всі пам’ятати і знати всі слід.                                                                                    Спасибі від учнів за ваші уроки  І щирі вітання із святом для вас                                                                                                       Нові вам закони відкрити бажаю  Хай буде в житті лише зоряний час!

 

А далі гра «Урок»  

240 довгих днів ви терзаєте наші легко ранимі душі своїми питаннями. Хто з нас не відчував того страху, коли палець учителя поступово опускається в журналі до твого прізвища. І це саме в той день, коли ти не вивчив урок, коли дуже хочеться піти на дискотеку, відвідати кафе, чи пройтися ніби ненароком по вулиці, де живе симпатична дівчина. І лише одинь день, ради якого стоїть терпіти такі муки – це сьогоднішній. Саме в цей день ми маємо можливість безнаказанно запитати вас, перевірити, а чи знаєте ви самі те, чому навчаєте нас.

 

Тому ми зараз перевіримо вас, як ви знаєте математику. Я запропоную вам легку задачку. А вирішити її буде все-одно тяжко, хоча рахувати ви умієте. Тому слухайте уважно, повторювати двічі не буду:

Трамвай вийшов із депо у 6 годині ранку. На першій зупинці в нього сіло 8 пасажирів. На наступній – 12. Тепер будьте уважні! Потім сіло семеро людей, а вийшло 3. На наступній зупинці зійшло 6 людей, а сіло 12. І на останній зупинці сіло 3 пасажири , а вийшло 2. Ось і вся задача. Тепер, той із вас , хто уміє добре рахувати, хай дасть відповідь на нескладнее питання: скільки всього було зупинок? (5)

 

Продовжимо тестування. Наступний урок – урок російської мови. Спробуйте хором продовжити цей ряд, наприклад: плот – плоты, крот – кроты і так далі.                                                                                  Отже: житель – жители, любитель – любители, учитель – учите… (учителя!)

читать – читаю, мечтать – мечтаю, блистать – блистаю, свистать - …(свищу)

бросать – бросаю, кромсать – кромсаю, кусать – кусаю, писать - … (пишу)

Коза – козёл, оса --….

 

І знову – математика. Задача №1: 5 землекопів за 5 годин викопують 5 метрів канави. Скільки землекопів за 100 годин викопають 100 метрів канави? (5)

 

Задача № 2 Хліб у нашому магазині, що коштува 1 гривню, подорожчав на 10%, а потім подешевшав на 10%. Яка ціна тепер у хліба? (99 коп)

 

10.В школі ми вчимо різні мови,навіть ближчим став кордон

Стало рідним дітям слово: Гутен так!Салют! Пардон!

Іноземна дивна мова так потрібна зараз всім 

Особливо – в цих умовах, особливо – молодим!

 

6. Щоб юнаки зростали, мов орли   І першу допомогу щоб дівчата вам подать могли,                                                   Існують ДПЮ і медицина,  І це важливо для майбутньої людини                                                              Вітаємо зі святом вчителів ДПЮ та медицини

 

4. Кажуть , школа споконвіку -- то є храм науки   Та до чого всі знання, як не вміють руки,                                                   Щоб зростали не ледачі учні, а старанні    Є хороший їм урок – трудове навчання.                                                                     То ж вітаю вчителів, що не тільки знають,  А й уміють все робити , і других навчають!

 

9. В школі нашій вже віддавна, скільки школі нашій літ 

Стільки разом і існує, чарівний книжковий світ.                    

Стріне там бібліотекар, допоможе все знайти,  

Звідти вже ніхто не зможе в класс без книжечки зайти.                        

 То ж вітання теплі й світлі, тій, хто книгу знайде вам. 

Провести урок зразково допоможе вчителям.

 

Ведучий 7. Велике щастя мати вчителя доброго, щирого, який навчає бути Людиною.

Ведучий 8. Велике щастя мати мудрого, талановитого вчителя,

який уміло передає нам свої знання та вміння.

Ведучий 7. А найбільше щастя для вчителя – бачити у своїх учнях продовження себе. 

Ведучий 8. Шановні вчителі!  

Уся шкільна наша родина щиро вас вітає.  Щастя, здоров’я й успіхів вам бажає,                                                Дай вам, Боже, здоров’я на многії літа,  Та й не одну осінь ще з нами зустріти. 

Ведучий 7. За те тепло, що в серці нам вкладаєте,  Любов до рідної землі,

За те добро, якого нас навчаєте, 

Разом:     Спасибі, дорогі учителі!

 

 

doc
Додано
17 березня 2021
Переглядів
420
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку