Сценарій до Дня татусів "Свято татусів"

Про матеріал
Тема. День Тата. Мета: підвищити роль і статус батька, популяризація батьківства; привернути батьків до спільних мистецьким заходам; збагачувати словниковий запас учнів; розвивати взаємини батьків і дітей за допомогою включення в спільну діяльність; надати батькам допомогу в придбанні досвіду проведення сімейних свят; зміцнювати психофізичне здоров'я дітей; виховувати повагу і дбайливе ставлення до батька.
Перегляд файлу

Свято супертатусів

 

 

Ведуча. Доброго дня, шановні гості! Сьогодні у нас незвичайне свято. Воно зіткане з добра і щирості, ніжності та зворушливості і найголовніше – це свято родини, яке ми присвячуємо дорогим рідним людям — нашим татусям. Без мами і без тата не може з’явитись на світ людина. Як дерево без догляду садівника росте диким чагарником, так і молода людина без батьківських настанов, без твердої батьківської руки росте обділеною.

 

 

Ведуча. Усі ми добре знаємо, що людина сильна тоді, коли вона не одинока, коли у неї є сім’я. Батько і мати – це два лебедині крила нашого життя, наша опора, де в сузір’ї братиків і сестричок, під опікою найрідніших, дитина має найбільше шансів на душевний комфорт

.

Ведуча. Тримаючись за тверду татову руку дитина робить свої перші крокив житті, звідси виходить у широкий світ. У сім’ї вона навчається любові і добра, вчиться шанувати свій рід, свою землю, берегти пам’ять свого народу.

 

Ведуча. Діти дуже люблять своїх татусів і хочуть висловити палку і щиру любов їм, бо знають, що тато створює моральний клімат доброти і сердечності, дисципліни і вимогливості, працьовитості, миру та злагоди в сім’ї.

 

1 блок

 

Пісня

 

Ведуча. Батько, тато… Він вимогливий і суворий, мудрий і сміливий, з сильним характером та міцними руками – як притисне до себе свою улюблену кровиночку, то так тріпоче маленьке серденько, мало не вистрибне з грудей. А коли тато усміхається, то скільки ласки і тепла у його погляді! Татова любов до дітей стримана і врівноважена. Недарма у народі кажуть, що дитину треба любити так, щоб вона цього не знала.

 

 

 

 

2 блок

 

 

Ведуча.А зараз дозвольте,дорогенькі татусі,дідусі,представити до Вашої уваги СЮРПРИЗ, приготовлений вашими дітками. Давайте разом поринимо у щасливі миттєвості життя…..

 

Відеоролик

 

3 блок

 

Сценка «Татусь і синок»

 

 

Тато мамі нашій, Завжди помагає.

Ви послухайте, як це Інколи буває.

 

 

На середині стоїть диван — два крісла разом, накриті покривалом. На ньому сидить тато із газетою в руках. Заходить син, несе, підручник, зошит, олівець).

 

Що за радість, що за свято, Вже прийшов з роботи тато.

Поки мами ще немає, Тато сину помагає.

 

Син.

Я прийшов до тебе, тату,

Щоб поміг рішить задачу.

Тато (читає газету, піднімає очі на сина).

Ти мені не заважай,

Прийде мама — почекай.

Тут таке цікаве пишуть,

Цього зараз я не лишу (показує на газету). Автор.

Син, похнюпившись, пішов Ту задачу мордувати,

Ну а тато на дивані Сів газету дочитати.

Раптом знов синок прийшов І до тата промовляє…

 

Син (входить стривожений).

 

Я задачу розв’язав,

Але хочу щось сказати.

Там на кухні — кран прорвав.

Треба ж відремонтувати.

 

(Показує рукою в бік кухні. Потім йде).

Тато (знову підвів очі на сина).

 

Ну чого ж ти причепився,

Я від тебе вже втомився!

Мама прийде, поміркує,

Крана того зремонтує.

 

(Потягує носом у бік кухні).

 

Тато носом потягнув,

Щось недобре він почув.

 

Тато.

Слухай, синку, що це так

Тягне паленим на смак.

 

(Син йде до тата). Син (махнув рукою).

 

Це пусте, ти не хвилюйся,

В кухні щось у нас горить.

 

Тато (стривожено розводить руками).

 

Та чому ж ти не говориш,

Та чому ж ти все мовчиш?

 

Син.

Скільки буду говорити?

Мама прийде — погасить.

 

 

(Тато зривається з місця. Біжить гасити).

 

Ось таке буває часто,

Коли вдома — тато й син,

То нема порядку в хаті,

То сходити в магазин.

Але кожен добре знає,

Хто нас в домі виручає.

Не сумуйте, татусі,

Мама ж — голова в сім’ї.

 

 

 

Конкурси

 

Ведуча. Кожен маленький хлопчик прагне бути схожим на свого батька — сильного, розумного, люблячого, дбайливого господаря сім’ї. А кожна маленька дівчинка мріє вийти заміж за чоловіка з чудовими татовими рисами характеру.

           Наші діти поки ще перебувають у чарівному неповторному світі дитинства, насолоджуються його чудовим смаком. Сьогодні вони присвячують своєму татові прекрасні пісні з найсвітлішими та найдобрішими побажаннями. Впевнена, що татусям сьогодні дуже приємно чути вітання від своїх найрідніших кровиночок.

 

4 блок

Пісня

Конкурси

 

Ведуча. Споконвіку батько в сім’ї вважався господарем. На нього покладалися обов’язки піклуватися про родину, забезпечувати її та захищати. Батьків приклад мав у родині велике значення. Особливо хлопчики намагалися наслідувати батька, бути таким, як він. Тато – людина з сильним характером, міцними руками. Людина, яка все може зробити, полагодити. І де не глянеш, в хаті чи дворі — скрізь видно татову руку.

 

 

 

 

 

 

5 блок

 

Ведуча. Зустрічайте,на сцені міні-мачо зі своїми музами!!!!!

Хореографічна композиція «Джентельмени удачі».

 

 

Ведуча. Завершилось наше свято татусів. З нами були найкращі татусі!Діти розповіли про свою любов до вас, про розуміння того, яку роль у сім’ї відіграє тато. І ви сьогодні відчули, як вас люблять, як стараються зробити для вас усе, щоб вам легше жилось у цьому суворому світі. Щастя вам і здоров’я, усяких гараздів та удачі, світлої радості кожного дня!

Діти всі разом: МИ ВАС ЛЮБИМО!!!!!

 

 

 

docx
Додано
10 грудня 2021
Переглядів
306
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку