Сценарій "Книга рекордів"

Про матеріал

Цей захід можна проводити як у класі , так і в школі, і навіть в таборі. Свято доцільно проводити на початку знайомства дітей, щоб визначити основних рекордсменів і занести в книгу рекордів. Книга може стати традиційною і рекорди можна вести з року в рік порівнюючи попередні роки.

Перегляд файлу

На сцену під будь-яку заводну музику виходять двоє ведучих.

1-й ведучий. Добрий день!

2-й ведучий. Здрастуйте, здрастуйте, здрастуйте!

Діти відповідають.

1-й ведучий. Щось ви, діти, не дружньо вітається, давайте поздороваемся з вами ще дружніше, голосніше! Зумієте?

2-й ведучий. Якщо зумієте, то ми зможемо сміливо відправитися в захоплюючу подорож по «Книзі рекордів Веселки».

1-й і 2-й ведучі (разом). Здрастуйте, діти!

Діти дружно вітаються.

1-й ведучий. Молодці! З такими активними хлопцями і дівчатами можна сміливо починати нашу програму «Гіннес-шоу»!

2-й ведущий. И з цього приводу ваші бурхливі оплески!

1-й ведучий. Але для початку я хочу, щоб ми з вами дізналися, як з'явилася «Книга рекордів Гіннесса».

2-й ведучий. Трохи історії. Все почалося 10 листопада 1951 року, коли англієць сер Х'ю-Бівер, керуючий компанією «Гіннес», полював з друзями в містечку під назвою Північний Бруд на південному сході Ірландії. Між мисливцями розгорілася суперечка, хто є найшвидшим птахом Європи - золотиста сивка або тетерів.

1-й ведучий. І тоді сер Х'ю подумав, що подібні питання обговорюються у всіх графствах Англії та Ірландії. З 1955 року, завдяки Х'ю Біверу, щорічно на всіх основних мовах світу стала видаватися «Книга рекордів Гіннесса». У цій книзі реєструються досягнення людства, а також рекорди оточуючого нас світу.

2-й ведучий. Сьогодні ми дізнаємося про найвидатніших хлопців і дівчат нашого табору. Їх імена ми обов'язково впишемо в «Книгу рекордів ПЗО та ВД Веселки» . Ваші оплески!

2-й ведучий дістає чистий сувій і сідає за стіл, де приготовлено перо і призи для переможців, 1-й ведучий проводить конкурси.

1-й ведучий. Почнемо. Увага, кожному загону дається хвилина, щоб вибрати одного представника, який зможе довше інших прокрутити обруч на талії.

Нарада загонів. Веселкова Осина талія

До речі, заглянемо в «Книгу рекордів Гіннесса». Довше за всіх у світі обруч прокрутила американка Роксана Роуз. Її рекордний виступ тривав 90 годин! Я запрошую вийти на сцену тих, хто хоче побити її рекорд. Зустрічаємо!

На сцену з загонів виходять дівчатка, 2-й ведучий роздає їм обручі.

Отже, ваше завдання полягає в тому, щоб прокрутити обручі до тих пір, поки всі ваші суперниці або ж суперники не вийдуть з гри. Почали!

Звучить весела музика, всі одночасно починають крутити обруч.

Наше «Гіннес-шоу» триває! І тепер логічно було б запросити на сцену хлопців і дівчат, у яких саме коротке ім'я в загоні.

Друзі, до вас ось таке цікаве питання: як ви думаєте, якої довжини можна відростити вуса? Ось у Биргема Пелласу зі Швеції вони 2 м 77 см. І я запрошую на сцену тих, хто, на думку загону, володіє самим довгим Волоссям.

Прийшов час вибрати найвищу людину в загоні. Гуллівера, так сказати.

Нарада в загонах.

А я зачитаю вам таку цікаву інформацію. Виявляється, найвищою людиною в світі був американець Роберт Уодлоу. У червні 1940 року його ріст склав 2 м 72 см. І я запрошую на сцену далеких родичів цього американця.

Хлопці виходять на сцену, визначається переможець, відбувається нагородження в номінації «Гулівер». Дівчатка все ще крутять обручі.

Найвищу людину в таборі ми знаємо. Ну і напрошується питання, хто самий маленький? Де дюймовочки?

Нарада в загонах.

Так, треба сказати, що найменшою людиною в світі була Паулли Мустерес, народжена в Нідерландах. У віці 19 років її зріст становив 55 см.

Дівчата виходять на сцену, визначається і нагороджується переможець. Дівчата крутять обручі.

Ось вона - переможниця. Гучні, бурхливі оплески дівчинці, яка довше за всіх крутить обруч у нашому таборі!

Нагороджується переможниця в номінації «Міс "Осина талія"».

А наше Гіннес-шоу продовжується. І давайте дізнаємося, в якому загоні знайдеться сміливець, який довше за всіх зможе проскочити зі скакалкою.

Нарада в загонах.

Самий тривалий марафон у стрибках через скакалку дорівнює 13 години 30 хвилин. Рекорд встановив нідерландець Едвін Лагервиж. А найбільша кількість стрибків за 1 хвилину становить 334. Цей рекорд належить англійцеві Альберту Рейнеру.

На сцену виходять учасники конкурсу, 2-й ведучий роздає кожному по скакалці, і по команді спортсмени починають стрибати.

А ми не будемо втрачати часу і дізнаємося, хто ж із хлопців довше за всіх зможе набити футбольний м'ячик.

Обговорення в загонах.

До речі, Міхаель Полмквист зі Швеції набивав м'яч протягом 14 годин і 14 хвилин, не даючи йому впасти.

На сцену виходять учасники конкурсу, вишиковуються в одну лінію. Першій команді видають футбольні м'ячі, за командою вони починають набивати, після чого грає друга команда. Між двома лідерами проводиться фінал, переможець нагороджується у номінації «Містер набивала». Дівчата продовжують стрибати через скакалку.

Ще інформація для любителів футболу. Найбільшим гравцем у футбол був воротар збірної Англії Віллі Фулк, який при зростанні 1 м 90 см важив 165 кг. Одного разу з-за нього довелося перервати матч, так як він зламав поперечину...

Настав час дівчаткам блиснути своєю красою. Вибираємо у себе в загоні найбільш довговолосих.

Обговорення в загоні.

А найдовше волосся в світі належали Свамі Пандарасаннади, чолі монастиря в Індії, і вони становили майже 8 метрів.

На сцену піднімаються довговолосі дівчинки, 2-й ведучий вимірює довжину їх волосся, вибирає переможницю, нагороджує її в номінації «Варвара краса - довга коса».

Нарада в загонах.

Нарада в загонах.

На цю сцену ми запрошуємо тих, хто голосніше за всіх у загоні зможе свиснути.

Нарада в загонах.

І за традицією дізнаємося, що пишуть з приводу свисту в «Книзі рекордів Гіннесса». Самий гучний свист зробив американець Рой Ломас в 1983 році. Свист гучністю 123 децибел був чутний на відстані 2,5 км. А рекорд самого тривалого свисту належав канадцеві Девіду Френка, він свистів 30 годин і 10 хвилин поспіль.

На сцену піднімаються учасники конкурсу, шикуються в лінію і по черзі свистять. Визначається переможець, він нагороджується у номінації «Соловей-розбійник».

Наступний конкурс для самих веселих, усміхнених, веселих хлопчаків і дівчат.

На сцену піднімаються учасники конкурсу.

Вам потрібно зобразити самий заразливий сміх. Взагалі все, що вам потрібно, - це розсміятися в мікрофон, щоб підняти настрій всім загонам.

Учасники конкурсу по черзі сміються, обирається переможець, він нагороджується у номінації «Смішарик».

Гіннес-шоу поступово підходить до кінця, лише залишається вибрати у себе в загоні тих, хто буде виблискувати і світити вам всю зміну. Вибираємо найбільш рудих і веснянкуватих хлопців і дівчат.

На сцену виходять хлопці, нагороджуються в номінації «Сонечко».

Що ж, друзі, ваші бурхливі гучні тривалі оплески всім тим, чиї імена на цілих 18 днів увійшли в «Книгу рекордів Гіннесса» нашого табору! І я прошу вийти на сцену володарів найдовшою і найкоротшою прізвища, і самого довгого і самого короткого імені, і людини з рідкісним ім'ям, нашого «Гуллівера», «Дюймовочку» і «Хлопчика з пальчика», міс «Осину талію», містера «Набивалу», «Варвару красу - довгу косу», «Шоколадного зайця», «Фрау кігтик», «Дівчинку-енерджайзер», «Морського вовка», і наше «Сонечко» . Голосніше, голосніше ляскаємо, «Зоряний»!

Адже всі, хто вийшов сюди, заслуговують ваших оплесків. А я хочу всім побажати займатися спортом, не боятися виділитися серед інших, прагнути до перемог і перемагати. І тоді ваше ім'я обов'язково впишуть в «Книгу рекордів Гіннесса». Всім спасибі!

docx
Додано
5 серпня 2018
Переглядів
1296
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку