Сценарій конкурсно-розважальної програми "Краща пара", присвячений дню Святого Валентина

Про матеріал

У відомого рок-музиканта Віктора Цоя є хороші

слова: "Кохання варте того, щоб чекати, життя варте,

щоб жити."

Ми бажаємо всім вам, щоб ваше життя було великим,

прекрасним, радісним. Чекайте своє кохання, і воно

обов'язково прийде до ваших сердець.

Перегляд файлу

Сценарій конкурсно-розважальної програми

«Краща пара», присвячений дню Святого Валентина

 

Ведучий: Доброго дня шановні друзі! Щиро вітаємо усіх присутніх з днем Святого Валентина, з святом всіх закоханих.

 

Ведучий: Кохання… ніхто й ніколи не зможе до кінця пояснити, що ж це таке. Це велика загадка життя. А як важко буває відкрити кохання, поділитись з кимось, освідчитись в найкращому почутті.

 

Ведучий: У відомого рок-музиканта Віктора Цоя є хороші слова: «Кохання варте того, щоб чекати, життя варте, щоб жити». Ми бажаємо всім вам, щоб ваше життя було великим, прекрасним, радісним. Чекайте своє кохання, і воно обов’язково прийде до ваших сердець.

 

Ведучий: Ми гадаємо, що наша сьогоднішня зустріч додасть вам хорошого настрою, принесе хвилини духовного вдоволення. Ми познайомимо вас з парами, які виявили бажання брати участь у конкурсі – «Краща пара».

 

Ведучий: Кожне свято з часом обростає своїми традиціями, а якщо це свято – всесвітнє, то й традиції в кожній країні свої. Зокрема, в Англії та Америці цього дня всі надсилають друзям святкові листівки-валентинки з освідченням у коханні.

 

Ведучий: А в Італії 14 лютого закохана жінка має право освідчитись в коханні чоловікові, якщо він не поділяє її палких почуттів, то повинен їй подарувати нову сукню.

 

Ведучий: У Англії з 1300 року у цей день ворожать. Дівчата пишуть на папірцеві чоловічі імена, заліплюють їх у глину і кидають у воду. Кулька, що спливає першою і приносить дівчині ім’я нареченого.

 

Ведучий: Француженки у ніч перед 14 лютого пришивають до подушки з чотирьох кінців листочки лавра. Тоді, стверджують вони, уві сні можна побачити нареченого.

 

Ведучий: Святий Валентин усе більш завойовує наші серця. Отож ще не пізно, ще є час признатися в любові, сказати близькій людині добрі слова. Адже усім нам так хочеться відчути себе коханими, незамінними хоча б у день святого Валентина.

 

Ведучий: Це хвилююче свято прийшло до нас із Заходу, де широко відзначається вже давно.

 

Перегляд відео про свято Валентина

 

Ведучий: Валентина стратили 1 лютого 269 року. Усю ніч перед стратою з 13 на 14 лютого він писав коханій ніжні листи «Твій Валентин».

 

Ведучий: У 469 році священика зарахували до лику святих. Валентин- єдиний святий, який покровительствує закоханим парам.

Ну а зараз прийшов час всім нам познайомитися з учасниками конкурсної частини нашого свята на визначення кращої пари.

Ведучий: На сцену запрошуються: (під музику пари виходять)

1.____________________________________________________

2.____________________________________________________

3._____________________________________________________

4._____________________________________________________

5.______________________________________________________

 

Ведучий: Дозвольте представити вам наше вельмишановне журі.

 

__________________________________________________________________________

Ведучий: Отож, тепер ми маємо 5 пар гравців. Для початку нам необхідно визначити номер кожної пари. Запрошуємо дівчат витягнути жереб із числом, яке і стане номером вашої пари.

 

Ведучий: Перший  конкурс нашої програми – «Знайомство».

Завдання цього конкурсу – якомога цікавіше розповісти про себе.

Орієнтовні пункти розповіді:


  • про свій знак зодіаку
  • про особливості свого характеру
  • про своє хобі
  • про свої уподобання та ін..

Розпочинають конкурс хлопці, за ними виступають дівчата.

Ведучий:


Є легенда, ніби при творінні

Серце у людей було єдиним.

Але Бог за злочини невинні

Розділив його наполовину

І тепер одна одну шукають

Половину в почуттях кипучих.

Не знаходять – плачуть,

А як знайдуть – сходяться жагуче.


 

Ведучий: Ви, напевне, не раз чули, як дорослі кажуть про свого чоловіка або дружину: “Моя друга половина ”. А чи знаєте ви, звідки з’явився такий вислів? Послухайте, які чудеса відбувалися в стародавній Греції.

 

Ведучий: Першою людиною був Андрогін. Але це була дуже незвичайна людина, бо він з’єднував у собі 2 початки – чоловічий і жіночий, тобто раніш не існувало окремо жінок і чоловіків, а був лише Андрогін. І відчув він у собі велику силу і гармонію двох початків, зазнався і осмілився навіть сказати самому Зевсу, що він сильніший і кращий за нього.

 

Ведучий: Розгнівався Зевс на Андрогіна і вирішив його покарати, та так, щоб запам’ятали люди надовго цю помсту. Він розділив Андрогіна на 2 половинки – на чоловіка та жінку – і сказав: “Відтепер людина зможе бути щасливою і сильною, тільки якщо знайде свою половинку в житті”. З тої пори люди ходять по землі в пошуках “другої половинки”, іншими словами – коханої людини. Тільки разом вони стають дійсно сильними і щасливими.

 

Ведучий: Конкурс «Модельєри»

Завдання конкурсу — вигадати ексклюзивне вбрання для своєї дівчини і за допомогою туалетного паперу змайструвати для неї костюм, а також дати цікаву назву образу.

Ведучий: Журі підводять підсумки за правильну відповідь 1 бал, а ми продовжуємо.

Ведучий:


Слова, слова… Вони в собі всі різні;

Тривожні й тихі, радісні й сумні;

Є терпеливі, є жорстокі й гіркі,

Лукаві й чесні, мудрі і сумні


 

Ведучий:


Страшні слова, коли вони мовчать,

Коли зненацька причаїлись,

Коли не знаєш, з чого їх почать,

Бо всі слова були уже чиїмись.

Хто ними плакав, мучився, болів,

Із них почав і ними ж і завершив.

Людей мільярди і мільярди слів,

А ти їх маєш вимовити вперше!


 

Ведучий: А наступний конкурс допоможе нашим парам “налагодити теплі стосунки”. І це обов’язково буде так, тому що називається він “Компліменти ”.

Наші хлопці дарують дамі свого серця компліменти. Перемагає той лицар, що не повториться, не помилиться і без пауз виголосить якнайбільше найніжніших слів. Конкурс розпочинає пара №1.

 

Ведучий: Ну от ми й побачили, на що здатні наші джентльмени, а тепер переходимо до наступного конкурсу, який називається «Етикет». Основне завдання цього конкурсу правильно відповідати на запитання, які ми будемо ставити нашим парам. Кожна правильна відповідь оцінюється в 3 бали. Розпочинає пара №2.

     Запитання для пари №2.

Дівчині: Тебе знайомлять із юнаком. Хто має подати руку першим – ти чи він? (Дівчина).

Хлопцеві: Ідучи із дівчиною вулицею,ти маєш триматися праворуч чи ліворуч від неї? (Праворуч).

Запитання для пари №3.

Дівчині: Ти знайомиш свого хлопця із подругою. Кого ти маєш представити першим – подругу чи хлопця? (Подругу).

Хлопцеві: Ти ідеш разом із дівчиною вулицею. На вашому шляху зустрілись круті сходи. Хто із вас має іти першим – ти чи дівчина? (Хлопець).

    Запитання для пари №4.

Дівчині: Ти запросила на свій день народження кількох друзів – хлопців та дівчат. З якого боку від дівчини має сидіти за столом хлопець? (Ліворуч).

Хлопцеві: Ти запросив дівчину у кафе. Хто першим має зайти до приміщення – ти чи вона? (Дівчина).

   Запитання для пари №5.

Дівчині: Ти домовилась із хлопцем про побачення, але відчуваєш, що прийти вчасно не встигнеш. На який час ти можеш дозволити собі запізнитись? (Не більш як 15 хв.)


Хлопцеві: Ти із дівчиною сидиш за столиком у кафе. Офіціант вам приносить меню. Хто перший має ознайомитися з меню – ти чи дівчина? (Дівчина).

 

Запитання для пари №1.

Дівчині: Ви зайшли до залу кінотеатру. Інші глядачі вже сидять, а вам треба пройти до своїх місць. Хто має йти через ряд попереду – ти чи хлопець? (Хлопець).

Хлопцеві: Як слід іти через ряд повз інших глядачів? (Обличчям до глядачів).

 

Ведучий: Журі підводять підсумки, а ми продовжуємо  літературну паузу.

Ведучий: Чи відомо вам що:

Влітку 1897 р. в Ялті  Леся Українка познайомилась з Сергієм  Мержинським .Відразу зав’язалася дружба, яка переросла в кохання. Цих молодих людей єднали спільні погляди на життя, літературу і людяність, щирість і  чесність .Сергій став для Лесі  єдиною людиною, якій вона віддала свої гарячі почуття. Багато творів присвятила Леся  Сергію Мержинському , зокрема це діалог Мавки і Русалки( Ти плачеш ,Мавко…).  Листи – ніжні, палкі…Тяжка недуга прикувала  Мержинського до ліжка. Серед ураганів життя і штормів долі можуть розбитися, стежки, що тільки но  з'єднались-  навіки розімкнутись, руки, що так і не встигли переплестись.

Ведучий: Журі оцінює правильність відповідей кожної пари, оголошує результати конкурсу.

Ведучий: Конкурс «Попелюшка»

У знаменитій казці Шарля Перро принц знайшов свою кохану завдяки кришталевій туфельці. Тож у цьому конкурсі хлопці приміряють образ принців, а дівчатка на кілька хвилин перетворяться на Попелюшок.

Хлопці стають до дівчат спинами та зав’язують очі шарфами. В цей час дівчата знімають по одній туфельці та кладуть їх до купок іншого взуття, які лежать поряд зі стільчиками принцес. Ведучий перемішує кожну купу, щоб хлопцям важче було знайти потрібну туфельку. Учасників підводять до своїх Попелюшок. Їхнє завдання: із зав’язаними очима якомога швидше відшукати і одягнути на ніжку коханої її власну туфельку. Зазвичай, цей конкурс викликає багато сміху, адже серед взуття неодмінно знайдуться ласти, кросівки 45 розміру, і навіть ковзани.

Ведучий: А у нас знову  інформаційна пауза.

Ведучий: Прикмета свята "Валентинки"  - маленькі записочки один одному, в яких пишуть тільки добрі слова, сердечні вітання і найкращі побажання. Є й такий варіант привітання: на листівці обов'язково має бути червоне сердечко. Навіть можна наклеїти на листівку сердечко. За традицією така листівка не підписується, а адреса - щоб адресат міг здогадатися, хто її автор. Це прекрасна можливість для людей боязких, яким не вистачає сміливості освідчитися в коханні, повідати свої почуття. Якщо пояснення в любові не будуть прийняті, то можна і не визнати, що ви їх автор. Такі листівки можна подарувати і не тільки улюбленим: подрузі, колезі по роботі, одиноким сусідові і т.д. Зі святом закохані колись в коханні пояснювалося наодинці.

 

Ведучий: Тепер часи інші. В Аргентині, наприклад, увійшли в моду освідчення в коханні, написані на транспарантах, протягнути через вулицю. Який-небудь Фернандо заявляє всім перехожим, що він не може жити без своєї Мерседес. Для цього достатньо подзвонити в контору фірми "Аеро", продиктувати текст любовного пояснення та докласти чек на 50 доларів. Після цього на обраній вулиці з'являється плакат, який висить від 5 до 7 днів. Так і ми на московських вулицях бачимо рекламу - визнання молодого бізнесмена своїй дружині: "Я тебе люблю". А ось Індієць Діпак Саял зумів сто разів написати "Я вас люблю" і один раз "Ви мені подобаєтесь" на зернятку рису, яке він подарував своїй коханій. Його праця не пропала: він завоював руку і серце коханої.

Ведучий: Конкурс «Знання – сила»

  Всім учасникам задаються "жіночі" і "чоловічі" питання. Бал заробляє пара, котра відповідає першою. Спочатку на питання відповідають дівчата, потім - юнаки.

Питання  для дівчат:

1. Складовою частиною чого є карбюратор? (Мотора)                                                                    2. Капот на автомобілі розташовується спереду або ззаду? (Спереду)                                         3. В якому напрямку при роботі пилкою прикладається сила: до себе чи від себе? (Від себе)                                                                                                                                                          4. Брати Буре грають у футбол або в хокей? (У хокей)                                                                            5. Продукція якої фірми має емблему у формі "галочки"? (Nike)

Питання для хлопців:

1. При затягання нитки в голку, що повинно бути нерухомо: голка або нитка? (Голка)                2. Що таке мелірування? (Фарбування окремих прядок волосся)                                                         3. Чи кладуть дріжджі в пісочне тісто? (Ні)                                                                                        4. Чи потрібно змивати фарбу для волосся після їх фарбування? (Так)                                            5. Як називається невелика сумочка, в якій зберігаються предмети, необхідні для макіяжу? (Косметичка)                                                                                                                                                        Ведучий: Чи знаєте ви, що: у різних країнах світу цілуються по-різному:   у Японії вважається дуже непристойним цілуватися при свідках. Саме з цієї причини ви майже ніколи не побачите поцілунку в японському фільмі. Те, що у всьому світі називається "японським" поцілунком, виконується так: встаньте на відстані одного кроку один від одного, нахиліться вперед і, витягнувши губи, доторкніться ними губ партнера. Рот не відкривати!                                                                                                                                                       - у Китаї притуляються щоками;                                                                                                                -  ескімоси, полінезійці не цілують один одного в рот. Вони труться носами. Спробуйте! Це дуже приємно, а ще в Полінезії партнери зубами висмикують один одному волосся з брів;  а в Гамбії притискають жіночу долоню до свого носа.                                                                                                                                                    

Ведучий: А зараз проведемо Конкурс “Дотик”. Хлопці із зав`язаними очима впізнають свою половину тільки по дотику руки.

Ведучий: Отже, починаємо: хлопець з пари …..

Ведучий: Наступний конкурс «Теоретичні знання про любов»

Ми зачитуємо вам запитання. Для того, щоб відповісти на них, учасники мають підняти руку. Право відповіді надається тому, хто першим        підняв руку. За правильну відповідь гравець отримує один бал.

Запитання

 1. Дата святкування свята. (14 лютого)                                                                                               2. Де вперше відзначалося свято? (У Древньому Римі)                                                             3.Чому свято називається «День святого Валентина»? (В честь священика Валентина, який був страчений 14 лютого 269 року н.е. Римським імператором Клавдієм II за проповідницьку діяльність серед молоді)                                                                                       4.Як називаються листівки, які посилають один одному закохані у свято? («Валентинки»)    5.Єдина в світі країна, де свято офіційно заборонено, причому під страхом великих штрафів. (Саудівська Аравія)                                                                                                                 6. Форму чого мають листівки-валентинки, якими обмінюються закохані? (Форму серця.)                   7.Любовна карткова масть - це ... Яка? (Черві.)                                                                                        8. При надлишку в страві…, зазвичай задають єхидне питання: чи не закохався горе-кулінар? (Сіль.)                                                                                                                                                      9. Поет любовних переживань - це ... Хто? (Лірик.)                                                                         10. За підрахунками вчених, герої творів Шекспіра вимовляють це слово 2259 раз. Що це за слово? («Любов».)                                                                                                                          11. Кого в казці Андерсена полюбив стійкий олов'яний солдатик?(Паперову балерину.)   12. Назвіть кохану П'єро з казки «Золотий ключик»? (Мальвіна.)                                               13. Як звали кохану головного героя мультфільму «Альоша Попович і Тугарин Змій»? (Любава.)                                                                                                                                             14. Кому освідчився в коханні Том Сойєр? (Беккі Тетчер.)                                                        15. Який весільний подарунок підніс німецький композитор Фелікс Мендельсон своїй коханій, що виходила заміж за іншого? (Знаменитий Марш Мендельсона.)                               16. Як називається запальний, пристрасний танець кохання, що став серцем латиноамериканського карнавалу, який щорічно проходить в Ріо-де-Жанейро?(Самба.) 17. Як в народі кажуть про залицяння? (Крутити любов.)                                                              18. «Не дивитися один на одного, а дивитися в одному напрямку». Про яке почуття говорив Сент-Екзюпері? (Про любов.)                                                                                           19. Як дотепні дівчата відповідають на питання: яке майбутнє час у дієслова «любити»? («Вийти заміж».)                                                                                                                             20. Яка геометрична фігура частіше інших буває «любовної»? (Трикутник. Любовний трикутник - троє людей пов'язаних любовними відносинами.)                                    Ведучий: Слово надається журі                                                                                             Ведучий:              Ось послухайте статистику для дорослих: з”їдаючи плитку шоколаду вагою 113 грамів, отримуємо 616 калорій, котрі можна відпрацювати, танцюючи вальс впродовж 2 годин 28 хвилин або цілуватись протягом 6 годин 11 хвилин.

Ведучий: Невинний поцілунок "чмок-чмок" спалює 5 калорій. Збільшивши інтенсивність 

цілування, ви можете спалити до 30 калорій за один поцілунок. Для порівняння: хвилина швидкої ходьби спалює всього 4-5 калорій!

Ведучий: Цілуючись, ми обмінюємося 9 мг води, 0,7 г альбуміну, 0,18 г органічних речовин, 0,7 мг жирів й 0,45 мг солі! Під час поцілунку від однієї людини іншій передається 278 різних культур бактерій. На щастя, 95 відсотків з них не представляють небезпеки.

Ведучий: Перший поцілунок в кіно відобразили в 1886 році. 30-секундний фільм Томаса Едісона, який так і називався "Поцілунок". Більше всього поцілунків - 127 - у фільмі "Дон Жуан" 1927 року. Всі ці поцілунки отримали від Джона Беррімора дві актриси: Мері Астор і Естелль Тейлор.

Ведучий: В середньому людина за все життя витрачає на поцілунки 2 тижні.  А американець А. Е. Вольфрам з Міннесоти поставив рекорд по кількості поцілованих за одиницю часу. Під час фестивалю, що проходив в його штаті, за 8 годин він поцілував 8001 людину. Знайшлася ж така кількість охочих!

Ведучий: Найтриваліший поцілунок, занесений в Книгу рекордів Гіннесса, тривав 17 днів 10 годин і 30 хвилин. Переможці загриміли в лікарню з виснаженням організму. Після виписки їх шляхи розійшлися і більше не перетиналися. ( за матеріалами Інтернет – сайтів)

Ведучий: Зараз ми побачимо які бали вам виставлять члени журі. Журі! Будь ласка, вам слово.(Члени журі виставляють бали, може хтось із членів журі сказати декілька слів). Які ж у нас результати? (оголошується результат)

 

Ведучий: Конкурс «Кулінарний». А тепер ми пропонуємо хлопцям на якийсь час всім стати кулінарами. Я буду називати парам по черзі назви продуктів, а ви повинні швидко визначити, до якого виду вони належать (м'ясо, птиця, риба, напій, овоч, фрукт і т.д.).


1. Артишок (овоч)         2. Сазан (риба)              3. Фісташки (горіхи)       4. Брусниця (ягода)        5. Хурма (фрукт)           6. Бички (риба)              7. Вишня (ягода)           8. Кавун (ягода)             9. Кокос (горіх)           10. Ківі (фрукт)           11. Квас (напій)           12. Пастернак (овоч)    13. Диня (овоч)            14. Кефаль (риба)         15. Петрушка (овоч)    16. Чеддер (сир)          17. Кольрабі (овоч)      18. Рис (крупа)             19. Кумис (напій)               20. Рябчик (птах)


Ведучий: Ви – справжні лідери, і ви чудово справилися із завданням. Останній наш конкурс – «Танець романтичної пари». Але танець цей незвичайний. Кожна пара отримує повітряну кульку, яку під час танцю потрібно буде тримати між лобами партнерів. Під час танцю треба танцювати в такт музики і при цьому не випустити кульку. ( всі пари танцюють вальс, ламбаду, польку)

Ведучий:  Поки журі підраховує бали за всі конкурси пропонуємо конкурс для вболівальників. Правильна відповідь 1 бал, який ви можете подарувати будь-якій команді. Переможе пара, яка отримає більше балів.

Конкурс: Інтелектуальний конкурс, який називається “Питання на засипку”.             1. З якого крана не беруть воду? (З підйомного)                                                                       2. Що знаходиться в середині школи? (Буква о)                                                                        3. На базарі один покупець купив три кози і заплатив 3 гривні. По чому пішла кожна коза? (По землі)                                                                                                                              4. Пішохідна частина вулиці. (Тротуар)                                                                                            5. З якої рослини плела сорочки сестра для своїх братів-лебедів? (З кропиви)                         6. Пристрій, який вимірює температуру тіла? (Термометр)                                                           7. В якій квітці сиділа Дюймовочка? (Тюльпан)                                                                              8. З яким кольором змішують жовтий, щоб отримати зелений? (Синій)                                       9. Як називають квадратний майданчик для гри в бокс? (Ринг)                                                      10. Як в Україні називають посаду голови держави? (Президент)                                              11. Хто має найбільший хобот? (Слон)                                                                                       12. Яку команду дає вартовий? (Стій)                                                                                       13. На якому музичному інструменті грає крокодил Гена на день свого народження? (Гармошка)                                                                                                                                   14. Що згубила Попелюшка, тікаючи з балу? (Туфельку)                                                       15. Чим заправляють салат олів”є? (Майонезом)                                                                     16. У який гощик не можна налити води? (У повний)                                                             17. Якого каменя немає у морі? (Сухого)                                                                                   18. Скільки тварин тягнуло ріпку? (3)                                                                                        19. Хто вигнав Крутя і Вертя з-за столу? (Півник)                                                                  20. Хто вигнав Козу-Дерезу з зайчикової хатки? (Рак-Неборак)

Ведучий: Отже пара глядацьких симпатій...  пара під № ...                                                             Ведучий: Послухаємо наше шановне журі ... (Виступ журі)

Ведучий: Наші пари сьогодні довели, що кохати – це значить творити кохання. Тож творіть його, ідіть назустріч і ви зустрінете його, як дивовижну казку, як чарівну пісню, яка зробить ваші найпотаємніші бажання реальністю. Я впевнена, що ви зрозуміли ті істини, які не тільки вчать, а й перевертають усе життя. І я хочу, щоб ваше життя було великим, прекрасним, радісним.                                                                                                                            Ведучий: На закінчення нашої зустрічі, хочеться сказати: «Любов довготерпелива, любов лагідна, любов не заздрить, любов не задається, не горда, не поводиться не чемно.., а тішиться правдою, усе покриває, всьому вірить, завжди надіється,все терпить. Бажаємо Вам у вашому житті всім пройти через це почуття. До побачення. До нових зустрічей.

 

1

 

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 3
Оцінки та відгуки
  1. Wita Wita
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Sirka Soja
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  3. Kira Kira
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
doc
Додано
5 лютого 2018
Переглядів
3469
Оцінка розробки
5.0 (3 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку