Сценарій новорічної розважальної програми для старшокласників

Про матеріал
Сценарій новорічної конкурсно- розважальної програми для старшокласників (Обираються Дід Мороз і Снігуронька)
Перегляд файлу

Сценарій новорічної розважальної програми для старшокласників

Ведучий: З Новим роком! Наближається свято і все частіше звучать ці вітання: «З Новим роком!» А в душі оживає казка. Та давня-давня, коли ти був маленьким і чекав на Діда Мороза. Чекав з таким трепетом і надією, що довго не засинав, а сподівався хоч краєчком ока побачити його, сказати йому добре слово за подарунки, які на ранок будуть обов’язково під зеленою пахучою ялинкою...

Ведуча: Проходять роки, а та давня казка залишилася з нами на все життя. І, будучи вже дорослими, ми так само чекаємо новорічного дива, яке повинно статися в цю чарівну  ніч. Так добре, коли це диво все ж стається. Хоч на одну мить свято Нового року повертає нас у  казку, повертає в пору дитинства і юності, до тих дивних і неповторних хвилин щастя, яке ми вже колись відчували. То ж хай у кожного з вас буде Новий рік щасливим і радісним, наповнений по самі вінця щастям і казкою.

 ХУД.НОМЕР  - ТАНЕЦЬ (11 КЛ.)

Ведучий : Дорогі друзі!Гарного вам святкового настрою, посмішок та веселощів! Ми раді вітати вас на нашому святі!

Ведуча: За вікном зима - час найкоротших   днів і найдовших ночей. Адже саме взимку до нас приходить Новий рік і разом з ним і «хвойний» радісний настрій щастя, змін, сподівань, яке несе з собою це усіма улюблене свято.

Ведучий: Саме в цей день відбуваються незабутні зустрічі, виконуються наші бажання, можливі найнеймовірніші дива.

Ведуча : Дорогі друзі, сьогодні в програмі нашого вечора ігри, конкурси, вікторини, запальна дискотека. І, звичайно ж, зустріч з Дідом Морозом та Снігуронькою.

Ведучий : Так, Так! Зустрічі з цими Новорічними героями з нетерпінням очікують не тільки маленькі діти, але й дорослі люди. Скажу по секрету ,у  нас будуть найкращі Дід Мороз та Снігуронька.

Ведуча: Але не все так просто, сьогодні ми самі оберемо Діда Мороза та Снігуроньку. Зустрічайте , наші кандидати!

Ведучий Тож на сцену ми запрошуємо найрозумніших,наймудріших,  найкрасивіших учасників нашого ліцею! (Під музику виходять учасники)

Ведучий:  У нас є 3 пари, і лише одна з них посяде титул  Діда Мороза та Снігуроньки в 2020 році!А переможцями стане та , яка набере найбільшу кількість балів.

 Ведуча. Дорогі друзі, давайте ще раз гучними оплесками привітаємо наших конкурсантів і побажаємо їм успіху та перемоги.

Ведучий . Нехай юність, фортуна допомагає їм в усьому. А ми маємо надію подивитися по-справжньому красиве шоу.

Ведуча. А оцінювати виступи наших дівчат буде журі, до складу якого входять:…

Ведучий: Слово надаємо учасникам.

1 конкурс  - «Візитка»: ви маєте представити себе глядачам

2 конкурс «ПОДАРУНОК»

Ведуча: В Новий Рік прийнято дарувати подарунки, і Ви, як справжні Діди Морози , обов'язково повинні піднести своїй Снігуроньці подарунок. Але від краси  і молодості у вас пропав дар мови, і тому вам доведеться пояснити їй, що ви хочете подарувати, використовуючи тільки жести. А що саме ви будете дарувати, вирішить жеребкування.

3 конкурс  «Новорічний подарунок»

Ведучий: А зараз завдання для Снігуроньок. Ви  повинні вміти обернути красиво подарунок. А якщо вважати, що найкращий подарунок для Снігуроньки - чоловік, тоді вона його і повинна запакувати, гарно.

Хлопці - виступлять в ролі подарунків,а завдання учасниць -  гарно обмотують і пакують свій подарунок. .  ( роздати папір)

Це тільки перша частина конкурсу. Ну і подаруночки у нас чималенькі!!! Вам треба показати нам Їх.

Ведучий:  І так – подарунок 8 кл…оплески,

                                  9 кл …оплески

                                 10 кл..оплески

 ХУД.НОМЕР 

Ведуча .У світі багато прикмет і у кожного є свої. Але я точно знаю, що якщо у вас на стіні висить відривний календар і там кожен лист це купюра в п’ять тисяч гривень, то ви уві сні.

Ведучий .  Якщо в цьому році не вдалося почати нове життя – не турбуйтеся, в наступному ви його точно почнете.

Ведуча. Чим дорожче зустрічаєш новий рік, тим більше зекономиш в січні.

Ведучий.  Якщо до 7 січня ви викинули більшу частину олів’є, значить, ви приготували його занадто багато.

Ведуча. Якщо 1 січня вам погано, то спробуйте в новорічну ніч не їсти майонез. Якщо в наступне 1 січня вам погано, то відмовтеся від мандаринів. Якщо через рік 1 січня вам знову погано, то не їжте закуски з ікрою … пробуйте, адже через щось  же вам погано!

Ведучий .  Якщо ви придумали собі офігенний подарунок на новий рік, то потрібно неодмінно придумати, хто вам його подарує. З новим роком!

ХУД.НОМЕР

Ведуча:Ти можеш мені не повірити, але більшість людей на планеті ніколи в житті не бачили снігу! Уявляєш?

Ведучий: Тож нам з Тобою дуже пощастило, що ми маємо змогу милуватися і ніжним цвітом перших весняних квітів, і рясними снігопадами за вікном.

Ведуча:Сьогодні ми розповімо вам кілька цікавинок про сніжинки. Впевнена, вам буде чим здивувати друзів!

Ведучий:Чи знаєте ви, що сніжинка на 95 % складається з повітря? Саме тому сніжинки так повільно падають на землю, немов кружляючи в повільному танці. Вчені навіть швидкість їхнього падіння вирахували — 0,9 км/год.

Ведуча : Те, що сніжинка має в своїй структурі повітря, пояснює її білий колір. Світло відбивається від кристалів льоду та повітря і розсіюється, тому ми і бачимо цю зимову красуню сріблясто-білою.

Ведучий:Ще один цікавий факт: при падінні у воду сніжинка «співає», створюючи дуже високий звук, нечутний для людського вуха. Зате риба його прекрасно чує, і, більше того, дуже не любить.

Ведуча: Найбільшу в світі сніжину виявили в США 1987 року. Діаметр гігантської красуні становив цілих 38 см!

Примітно, що жодна сніжинка не повторює іншу, «немає двох однакових». але  вона шестикутна..

4.Конкурс «Сніжинка»

  І вам ,учасники ,пропонується виготовити найкрасивішу сніжинку, яка прикрасить кожну оселю перед Новорічним святом, але з однією умовою- сніжинку вирізає хлопець.

5 Конкурс « Фрази-привітання»

Ведуча . Новорічна ніч в самому розпалі, а чи   здатні ви згадати ви згадати зараз  алфавіт?. Ми пропонуємо нашим учасникам  вимовити новорічне привітання , але з однією умовою. Кожна  починає фразу-привітання з букви А, і далі за алфавітом. Наприклад: А - Абсолютно щасливого  Нового  року!  Б - Будьте пильні, скоро новий рік! В – Вітаємо зі святом!

Ведуча: Гра з глядачами .А доки наші учасники працюють, проведемо новорічну вікторину із глядачами.  Просимо глядачів уважно слухати питання, при відповіді - піднімати руку.

  1. Новорічний дволикий бал. (Маскарад.)
  2. Чи може страус назвати себе птицею? (Не може, він не вміє говорити.)
  3. Льодове лиття. (Каток.)
  4.  Життєва пора Снігуроньки. (Зима.)
  5. - Чому гриби мають форму парасольки? (Ростуть у дощ.)
  6. Новорічний гостесбірник. (Стіл.)
  7. Опорна четвертинка новорічного столу. (Ніжка.)
  8.  Новорічний напій для ризикових гостей. (Шампанське.)
  9.  Що кидають в каструлю перед тим, як варити їжу? (Погляд: дивляться, чиста каструля.)
  10.  Сезонна «скульптура», виконана з природного матеріалу. (Сніговик.)
  11.  Результат святкового запалу. (Феєрверк.)
  12. - Хто ходить сидячи? (Шахіст.)
  13.  Процес, що завершується падінням ялинки. (Рубка.)
  14.  - Який засіб від сивини ви знаєте? (Лисина.)
  15.  - Якою рукою ви помішуєте чай? (Не рукою, а ложкою.)
  16.  Фотомодель з русою косою, завжди бере участь у зимових святах. З'являється завжди в супроводі похилого спонсора. (Снігуронька.)
  17. Прізвисько чоловіка невизначеного віку. Особливі прикмети: довга сива борода, червоний ніс, зимовий кожух, в руках - великий важкий мішок. ( Дід Мороз).

ХУД.НОМЕР

Ведучий. В переддень нового року в кожній родині готують найвишуканіші страви .І ми вам подаруємо ,зовсім безкоштовно,рецепт.  Це рецепт щасливого нового року!

Ведуча:Слухайте уважно!Перед настанням нового року беремо дванадцять місяців старого року, добре очищаємо їх від заздрості, ненависті, розпачу, жадібності, впертості, егоїзму, байдужості. Кожен місяць розрізаємо на три рівні частини. При цьому уважно дотримуємося пропорції, щоб кожен день був заповнений роботою не більше ніж на третину, а дві інші третини були зафаршировані радістю, гумором і улюбленими справами. Додаємо три повні ложки (з верхом) оптимізму, велику жменю віри, ложечку терпіння, кілька зерен толерантності, і нарешті, жменьку ввічливості та порядності. Отриману суміш заливаємо любов’ю і посипаємо зверху пелюстками квітів, доброти й уваги. Подавати під гарніром із теплих слів і щирих посмішок, що зігрівають серце і душу. Смачного!

6 Конкурс «РЕЦЕПТ…»

Ведучий: А  ще ми приправимо цей рецепт конкурсом . Наші учасниці добре знаються на стравах. Ми в цьому зараз переконаємось. Завдання: скласти новорічне меню і страв, які будуть починатися на ту букву, яка була обрана . Перемагає пара , яка змогла придумати найбільшу кількість страв і чиє меню буде більш оригінальним.

( Літери для нього краще вибирати приголосні, щоб діти могли придумати якомога більше страв).

Гра з глядачами .

А співатимуть наші  учасники різними мовами…Так,так..

Проспівати один куплет «Жили у бабусі»,ніби ви

Іноземці ,тобто замінючи всі голосні  на «ю», «о», «у», «и», «е», «Ї», «я»

7.Конкурс для пар «Хоровод»

Всі ви знаєте, що Новий рік не може обійтися без хоровод у навколо ялинки. Завдання : Ялинка – дівчинка ,а Дід Мороз танцює навколо неї    . Журі мають оцінити ваші таланти

І Так ,ПОЧАЛИ…(звучить музика)

Ведуча: Ну і без пісні свято – не свято .Оголошуємо наступний конкурс 

8  Конкурс «ПІСЕННИЙ».

    Зараз кожна пара  має виконати пісню «В лісі народилася ялиночка».

Ведучий: пара – прокрякайте.

 2 пара – пронявкайте.

 3 пара  – промукайте.

9  Конкурс «Селфі»

Ми всі дуже любимо робити селфі ,і пропонуємо нашим учасникам,зробити селфі із глядачами, поки лунатиме музика.У кого буде більше чітких знімків ,той і переможець цього конкурсу.

(Звучить музика)

Ведуча:  Це був останній конкурс, зараз наше шановне журі підведе підсумки і ми дізнаємося хто ж з пар стане Дідом Морозом та Снігуркою 2020 року! Але не без вашої допомоги , бо саме ваші оплески можуть допомогти.

ХУД.НОМЕР

Ведучий:Для оголошення переможців надаємо слово нашому вельмишановному журі!

(Оголошення переможців, привітання учасників 3 пар)

Ведуча Оплесками вітаємо Діда Мороза і Снігуроньку!

(Звучить «Опа ,Новий рік») (Виходять обрані  Дід Мороз і Снігуронька)

ХУД.НОМЕР

Ведучий: Дорогі друзі! Ось і підійшов до кінця наш святковий новорічний вечір.

Ведуча: І ми сподіваємося, що настрій веселощів, радості, очікування чогось незвичайного вам вдасться зберегти на весь рік.

Ведучий .Привітання від Діда Мороза і Снігуроньки

Дід Мороз

Рік Новий - казковий час!

Хай здивує щастям Вас

Миру всім і всім кохання.

Тож приймайте привітання:

Будьте добрі та здорові,

Побажаємо любові,

Світла й радощів багато,

Щоб життя було, як свято!

Снігуронька

З Новим роком, люди милі,

В новім щасті, в новій силі,

Радісно вітаєм вас.

І бажаєм, щоб в здоров'ї,

В мирі, в злагоді, любові

Відтепер ішов ваш час.

Ведуча

У новорічну ніч чудову забудьте все лихе і зле,

І посміхніться знову й знову.  І все погане хай мине.

Ведучий

Прощаймося, друзі із роком старим,  Давайте вітатися з роком Новим.  Хай в році старім залишиться зло.  Новий подарує тільки добро! 

 Ведуча.  Кому не щастило, нехай пощастить,  В кого щось боліло, нехай не болить.  Усмішка хай сяє на ваших устах. 

 

Ведучий .  Мрія світла і висока  Щоб здійснилася в усіх! 

Ведуча . А тепер – із Новим роком щире всім вітання

І  дискотеку  ми даруєм на прощання,

ХУД .НОМЕР – фінальна пісня(вимкнути світло,а ввімкнути ліхтарики телеф.)

 

 

Середня оцінка розробки
Структурованість
4.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
4.7
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Турчин Оксана
    Загальна:
    4.7
    Структурованість
    4.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
docx
Додано
11 січня 2020
Переглядів
2370
Оцінка розробки
4.7 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку