Сценарій проведення мітингу, присвяченого відкриттю меморіальної дошки воїну АТО

Про матеріал
Сценарій проведення мітингу, присвяченого відкриттю меморіальної дошки воїну АТО
Перегляд файлу

Сценарій

Проведення мітингу , присвяченого відкриттю меморіальної дошки воїну АТО , випускнику Кровненської ЗОШ І-ІІІ ступенів , Чернишу Владиславу Володимировичу.

Оформлення : меморіальна дошка , біла тканина , лампадка на столі , квіти ; почесна варта по обидві сторони меморіальної дошки.

Ведуча 1 : Доброго дня , шановні учні , вчителі , гості , односельці !

Сьогодні ми зібралися разом , щоб вшанувати світлу пам’ять Черниша Владислава Володимировича – нашого земляка , випускника нашої школи 1994 року.

Ведуча 2 : Мітинг , присвячений відкриттю в Кровненській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів меморіальної дошки воїну АТО Чернишу Владиславу Володимировичу оголошується відкритим.

( звучить Гімн  України)

Ведуча 1 : Запрошуємо до слова директора школи  Простатіну Ольгу Олександрівну.

Ведуча 2 : Про втрати завжди говорити важко і боляче , але коли із життя ідуть зовсім молоді , то говорити важко і боляче удвічі.

Ведуча 1 : Пішов із життя наш молодий земляк , гідний офіцер , мужній воїн, майор Черниш Владислав Володимирович. (пауза )

Ведуча 2 : 25 квітня 1977 року в селі Кровне Сумського району , в сім’ї молодого подружжя Чернишів – Володимира Миколайовича і Тетяни Іванівни – народився первісток – син Владислав. Змалечку ріс допитливим хлопчиною ,батьки привчали хлопця до роботи , вчили любові до ближнього, тому і в подальшому Влад був добрим товаришем і другом.

Ведуча 1 : В 1984 році пішов у перший клас Кровненської школи. За час навчання зарекомендував себе дуже старанним та активним учнем : жодне шкільне свято в школі не проходило без його участі. У старших класах особливо любив туристичні зльоти і драматичний гурток.

Ведуча 2 : Коли закінчив навчання в школі , то постало питання вибору професії . Владислав вирішив вступати до Сумського вищого артилерійського училища , він обрав військову професію , професію стояти на захисті своєї Батьківщини.

  Ведуча 1 : Після закінчення училища , отримав направлення до однієї з військових частин Володимира – Волинського. Там проживав і ніс військову службу в лавах Збройних Сил молодий офіцер. 

Ведуча 2 : 2014 рік… У східних регіонах України склалася складна військово- політична ситуація , яка вимагала втручання Збройних Сил України , військова частина , де ніс службу Владислав , була направлена  в Донецьку область.

Ведуча 1 : Майор Владислав Черниш у зоні АТО перебував з квітня 2014 року. Брав участь у багатьох військових операціях – Іловайськ , Мар’їнка, Ізварене , Рубіжне…Найважчою стала наступальна операція з оволодіння Іловайськом , у ході якої разом з рідним братом Олександром опинився у пеклі Іловайського котла. Був поранений , тривалий час лікувався у військовому госпіталі . Внаслідок військових подій Владислав отримав тяжку онкохворобу…

Ведуча 2 : 11 серпня 2019 року колишній заступник керівника опорного пункту в Покровці , майор 51-ї окремої механізованої бригади Владислав Черниш, позивний «Фазан» , від довготривалої хвороби , пішов на Небо…

Ведуча 1 : У Владислава залишилася дружина Олена Федорівна , син Олександр і донька Дарина. Батьки проживають у селі Кровне.  (пауза)

Ведуча 1 : Право відкрити меморіальну дошку воїну , який самовіддано виконував військовий обов’язок перед Україною в зоні АТО , надається батькам Владислава.

(звучить «Пливе кача…)

Ведуча 2 : Шановні присутні ! Схилімо голови перед світлою пам’яттю Черниша Владислава Володимировича. Вшануємо пам’ять хвилиною мовчання .(метроном)

Ведуча 1 : Дякуємо за подвиг і вірність Україні батькам нашого героя…Запрошуємо до слова батьків Владислава – Тетяну Іванівну і Володимира Миколайовича .(виступ батьків)

Пісня « Мамо не плач…» виконують учні школи.

Ведуча 2 : І тут ні сліз , ні відчаю не треба ,

І тут не треба страху й каяття.

Живе лиш той , хто не живе для себе ,

Хто для других виборює життя.

Ведуча 1 : До слова запрошуємо сільського голову -  Шелест Катерину Дмитрівну .

Ведуча 2 : На мітингу присутні друзі Владислава , які разом навчалися в Сумському вищому артилерійському училищі. Надаємо їм слово.

Ведуча 1 : Надаємо слово однокласникам  Владислава і класному керівнику – Павловській Ірині Яківні.

Пісня «Цвіт полуниці» виконує Дем’яненко Олена Олександрівна.

Ведуча 2 : У антитерористичній операції взяли участь багато наших односельців. Ми пишаємось їх мужністю і героїзмом. Від імені учасників АТО до слова запрошуємо Головченка Олександра Володимировича.

Ведуча 1 : Холодний смуток душу охопив ,

Дощем заплакав…

Свічка догорає…

Він недожив , недокохав , недолюбив…

Та праведна душа не помирає…

Вона тепер у світлому раю ,

Вона тепер на небі вже , у Бога.

Ведуча 2 : Право покласти квіти до меморіальної дошки надається усім присутнім.

Ведуча 1 : Мітинг, присвячений відкриттю меморіальної дошки , оголошується закритим.

(звучить Гімн України).