Сценарій проведення свята "Осінній бал" для учнів середньої ланки

Про матеріал

Сценарій розроблено з нагоди свята "Осінній бал". Користуватися можуть педагоги-організатори, завучі, вчителі-предметники. Розроблено для учнів 5-9 класів.

Перегляд файлу

Ведуча 1: Добрий день, шановні гості!!!
Ведучий 2 : Ми раді вас бачити в цьому святковому залі. Сьогодні ми побуваємо на святі чарівної осені, а допоможуть нам у цьому наші учні. Тож, ми розпочинаємо!
Ведучий1. Давно вже літо відлетіло
Отак, неначе й не було.
Одразу листя пожовтіло
І десь поділося тепло.

Ведуча2. Настала осінь фантастична
Й по небу синьому пливе.
Чарівна, дивна, поетична…
Тепер в ній казочка живе.

Ведучий1. Фантазій є у ній багато —
Он в небі диво-кораблі.
Вона до нас прийшла на свято,
Побути в затишку й теплі.

Ведуча2. Вона приваблива й красива,
Дарунки людям роздала.
Чарівна, мила і вродлива —
В життя фантазії внесла.

Ведучий 2:  Перед тим, як розпочати наше свято, ми познайомимо усіх присутніх із правилами нашого вечора.
Ведуча 1: Просимо вимкнути звук ваших мобільних телефонів. Ви повинні почути : шелест осіннього листя, пісню вітру, курликання журавлів.
Ведучий2: Ви повинні підтримати учасників, ваших однокласників.
Ведуча 1 : Ви повинні привітати шановне журі (оплески).
Ведучий 2: Ви повинні дарувати один одному усмішки.
Ведуча 1: Танцювати, веселитись, співати.
Ведучий2: Бути активними учасниками нашого вечора. Адже ми розпочинаємо наш «Осінній бал» !
Ведуча 1: Спочатку представимо наше журі …
Ведучий 2: Сьогодні на святі ми повинні з декількох пар вибрати одну найкращу та присвоїти їм титул короля і королеви балу.
Ведуча 1: Ми не знаємо хто ними стане, проте ми знаємо, що вони чарівні, добре танцюють. 
Ведучий 2: Мають почуття гумору, щедро діляться зі своїми друзями своїми успіхами і чарівною усмішкою.
Ведуча 1: Щоб їм перемогти, потрібна ваша підтримка і допомога.

Ведуча 2: Отож, ми розпочинаємо. І перший наш конкурс має назву «Домашнє завдання». Номінантам Місіс та Містер осені з кожного класу треба було приготувати номер, який би демонстрував їхні таланти. Ми всі знаємо, що в нас найталановитіші діти, але хто з них стане сьогодні кращим із кращим якраз і допоможе наш осінній бал. Зокрема, наш перший конкурс. Отже, першими будуть демонструвати свої таланти представники 5-го класу. Запрошуємо їх оплесками!

ВИСТУП 5ГО КЛАСУ

Ведуча1: Молодці! Які артистичні в нас учні! Тепер трошки збагатимося інтелектуально, адже наш наступний конкурс – «Загадки». Але вони в нас не прості… їх у нас будуть вгадувати лише представники Місіс та Містер Осінь від кожного класу. Спочатку загадки будуть вгадувати лише дівчатка, загадки ці стосуються хлопчачого ремесла, а потім – хлопці. Їхні ж загадки будуть стосуватися дівчачого королівства. За кожну правильну відповідь ви отримаєте 1 бал. Ті, хто знає відповіді, піднімайте руку. Журі відповідно будуть фіксувати бали. Отже, розпочинаймо! Будьте дуже уважні!

Ведуча2: Запитання до учасниць:

  1. Складовою частиною чого є карбюратор ? (мотора)
    2. Капот у машини знаходиться спереді чи ззаді ? (спереді)
    3. Андрій Шевченко грає у футбол чи хокей ? (футбол)
    4. Деревяний інструмент схожий на молоток (кийка)
    5. Кубики кальція без «орбита» (крейда)
    6. Деревообробний станок для олівців (стругалка)
    7. Талісман від зглаза (шпилька)
    8. Хатній світильник Ретро (свічка)
    9. Скільки гравців у команді з футболу (11)
    10. На англійській мові „бой” (хлопець).
    Запитання для хлопців :
    1. Коли нитку вводимо в голку, що повинно бути нерухоме голка чи нитка ? (голка)
    2. Що таке меліровка (покраска волосся)
    3. Чи кладуть в пісочне тісто дріжді? (ні)
    4. Для чого дівчині може пригодитись ацетон? (для зняття лаку)
    5. Маленька сумочка для предметів макіяжу (косметичка)
    6. Страва приготовлена зі збитих яєць (омлет)
    7. Що таке брусника (ягода)
    8. Диня овоч, чи фрукт (овоч)
    9. Пакетик чорного золота (перець)
    10. Перший місяць осені (вересень)

Молодці!

Ведучий 1: А свої таланти нам вже готові продемонструвати учні 6 класу. Запрошуємо їх оплесками!

ВИСТУП 6 КЛАСУ

Ведучий 2: Молодці! Ви добре справилися із завданням! Тепер треба й розважитися! Пропоную вам наступний конкурс під назвою «Пантоміма». Хлопчики й дівчатка мають лише рухами показати вислів, записаний на листочку, а їхні партнери мають вгадати, що це за фраза. Оцінюється правильність виконання та швидкість. Отже, розпочинаємо

КОНКУРС «ПАНТОМІМА»

(сьогодні дощить; сонце світить яскраво; вітер сьогодні сильний; листя вже опало; сьогодні прохолодно)

Ведучий 1: Молодці! У вас дуже вдало вийшло показати лише жестами суть фрази! А в нас вже готується продемонструвати свої таланти 7 клас! Підтримаємо їх!

ВИСТУП 7 КЛАСУ

Ведучий 2: Ох же й артисти в нас у 7му класі! Але ми продовжуємо. І наша наступна зупинка – музикальний конкурс «Вгадай мелодію». Пари кожного класу мають вгадати пісню про осінь лише за першими кількома нотами, а допоможе нам у цьому наш учитель музичного мистецтва Катерина Вячеславівна. Отже, уважно слухайте мелодію і підіймайте руки, якщо знаєте. А журі тим часом буде рахувати бали.

КОНКУРС «ВГАДАЙ МЕЛОДІЮ»
Ведучий 1: От які в нас музикальні наші конкурсанти! Всі мелодії відгадали!Але вже 8й клас хоче нам продемонструвати своє домашнє завдання. Тому, запрошуємо їх під оплески!

ВИСТУП 8ГО КЛАСУ

Ведучий 2: 8й клас нас дуже порадував! Але й нам треба продовжувати наш вечір. Пропонуємо всім трошки розслабитися й потанцювати! Для участі в цьому конкурсі Місіс та Містер від кожного класу мають втримати у танці «чарівну кульку». Але рухатися треба не повільно, а бадьоро! Виграє та пара, яка не впустить кульку, а стримає її впродовж усього конкурсу! Отож, розпочинаймо!

КОНКУРС «ТАНЕЦЬ ІЗ КУЛЬКОЮ»

Ведучий 1: Танцюристи хоч куди! Молодці! Вже 9й клас проситься на сцену, щоб показати, яким талантом наділив Бог їхню пару. Запрошуємо наших учісників!

ВИСТУП 9 КЛАСУ

Ведучий 2: Молодці! Дуже вдало виступили! Останній наш конкурс має назву «Вгадай на смак». Дівчата й хлопці від кожного класу мають вгадати овочі й фрукти лише на смак. Скуштувавши, дайте свій варіант відповіді. За кожну правильну відповідь журі нараховує командам по 1 балу. Отож, розпочнемо!

КОНКУРС «ВГАДАЙ НА СМАК»

Ведучий 1: Тож, на цьому наші конкурси для Місіс та Містерів Осінь закінчилися, але у наших вболівальників є шанс принести своїм товаришам додаткові бали для своїх однокласників. За кожну правильну відповідь – 1 бал! А журі фіксуватиме результати. Хто знає відповідь – піднімайе руки!

Ведучий 2: КОНКУРС ІЗ ВБОЛІВАЛЬНИКАМИ

 Скільки чудес світу? (7) Найвища піраміда Стародавнього Єгипту? (Піраміда Хеопса) Яку гру в стародавній Індії називали грою царів? (Шахмати) Скільки подвигів здійснив Геракл? (12) Що означає вислів “Ахіллесова п’ята”? (Вразливий) Які птахи врятували Рим? (Гуси) Хто вигодував засновників Риму Рема і Ромула? (Вовчиця) Які тварини сплять з відкритими очима? (Риби і змії) Які риби мають вуха? (Сом, сазан) Куди зайцю легше бігати – вгору чи вниз? (Вгору, бо передні ноги коротші) Хто спить головою вниз? (Летючі миші) Яку тварину в Індії вважають священною? (Корову) Велика хижа морська риба? (Акула) Зимова житлова площа ведмедя? (Барліг) Країна, в назві якої сховалась маленька конячка? (Японія) Об’єкт Мосьчиної критики? (Слон) Модель земної кулі з сушею і водою. (Глобус) Який вид спорту називають “королевою спорту”? (Легка атлетика)

Ведучий 1: Просимо наше журі підрахувати бали.

Ведучий 2: До оголошення результатів запрошується голова журі …

Ведучий 1: Отже, місіс та містером нашого осіннього балу стали… . Молодці! А приз глядацьких симпатій отримують учасники з … класу! Запрошуємо їх на нагородження!

ВРУЧЕННЯ ГРАМОТ

Ведучий 1: Ми дякуємо всім за участь у нашому святі! Дякуємо всім, хто завітав до нас! Миру, злагоди й щастя вашим сім’ям!

Ведучий 2: Нехай вас ніколи не покидає посмішка й любов! Дякуємо усім нашим учасникам! Сьогодні немає переможців, ви усі молодці! Ми не кажемо вам до побачення, ми кажемо вам – до нових зустрічей!

 


 

 

Завантаження...
docx
Додано
19 жовтня 2018
Переглядів
1645
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку