Сценарій свята до Дня працівників освіти - "Учитель року"

Про матеріал

Сценарій нагородження учителів з нагоди Дня працівників освіти - "Учитель року". Можна проводити цей захід як у класі, так і на шкільному рівні. Для нагородження можна використовувати статуетки, медалі (куплені або ручної роботи), грамоти тощо.

Перегляд файлу

Сценарій відзначення

Дня працівників освіти України

 


 

Дата проведення: 29 вересня 2017р.

Час: 14.20

 Місце проведення: актова зала.

 


♫ 01 – Музика

 

Вед. 1. Доброго дня вам, шановні вчителі! Поволі падає золоте листя і вкриває задуману землю розкішним пухнастим килимом, у якому ніби загубилися ваші ніжні посмішки, дорогі вчителі.. Вони, як маленькі натомлені сонця, розсипаються міріадами грайливих блискіток і наповнюють ваші очі радістю, дорогі вчителі. І це золото, дароване вам щедрою осінню в знак щасливої долі, і день цей, осяяний тисячами щирих посмішок вдячних учнів, належать вам, дорогі вчителі!

 

Вед. 2.  У першу неділю жовтня, у вас професійне свято

 Сюди ми прийшли сьогодні, сердечно Вас привітати.

 Учитель – це наша совість, взірець у житті єдиний

 Без нього життєва повість , не пишеться у людини.

  

Вед. 1. Немає свого він часу, життя його – тільки школа

Учитель – це дружні класи , із радощами і болем.

Від перших навчальних кроків, до випуску й атестатів,

Одинадцять довгих років, для нас ви – як мами й тата.

 

Вед. 2.   В цей осінній святковий день ми проведемо для вас вітальний інтегрований урок з різними формами навчальної і виховної роботи. І як заведено у вас спочатку оголосимо тему і мету цього уроку.

 

Вед. 1. Отже, тема уроку звучить так: «Серце віддаємо вчителям!». 

 Мета уроку: у доступній формі донести до свідомості учителя те, що він Учитель з великої букви. Продовжувати розвивати слух і терпіння. Формувати загальнонавчальні навички. Розвивати уміння правильного відпочинку. Засвоїти правила техніки безпеки при виконанні колективної усмішки. Виховувати почуття любові та поваги до себе, як до своїх учнів.

 

Вед. 2.   А наприкінці свята на наших освітян чекає сюрприз – вручення премії «Учитель року – 2017». Тож, не ходіть по інших кабінетах, а зручно вміщуйтесь у нас, щоб потім не казати, що Ви цього не чули!

 

 

Вед. 1. Із року в рік вчитель продовжує себе в своїх учнях. Його думки, почуття щиро віддані дітям. Він працює на майбутнє. Образ улюбленого вчителя, доброго і вимогливого ми будемо пам’ятати все життя.

Вед. 2.   Сьогодні ваше свято, а тому ми вшановуємо всіх тих, кого любимо і поважаємо. Хто  вражає нас своїм обсягом знань? Хто завжди бажає нам добра? Кого ми часом ображаємо? Хто беззахисний перед невихованістю, неосвідченістю, агресивністю? Так, це ви, дорогі наші.

 

Вед. 1. А зараз прийміть музичний дарунок від наших учнів! Запрошуємо 7 клас!

 

♫ 02 –

 

Вед. 2.   Дорогі вчителі. Дозвольте довести до вашого відома деякі дані соціологічного дослідження нашої школи:

 

Вед. 1. Загальна кількість вчителів – 15. Із них 11 представників жіночої статі, а 4 - чоловічої, що свідчить про дискредитацію чоловіків в народній освіті;

 

Вед. 2.  Середній вік нашого педколективу – близько 41-го року. А  загальний стаж роботи – близько 20 років . Це ж скільки за цей час можна було б виростити свиней, скільки скоптити курей та продати їх на станції імені Шевченка, або надоїти молока!

 

Вед. 1. За 114 років існування нашої школи розбито вікон – з десяток,  розквашено носів – 1, набито синяків – десятків з 9, викурено цигарок в недоступних на кожного вчителя місцях 8 пачок.

 

Вед. 2. За цей рік  ви сказали «Добрий день» більше 200 раз, а почули у відповідь лише 91 раз

 

Вед. 1. А ще ми подумали, що, можливо, наших вчителів, як і звичайну людину, цікавить майбутнє, тому придбали газету «Вечірні Черкаси» із астрологічним прогнозом на цей тиждень.

 

Вед. 2. Отож, якщо серед вас є :

Овени, то у вас можливі проблеми зі здоров’ям, тому кожного ранку проводьте пару годин у позі лотоса. А на роботі можете подрімати, тільки не забувайте зосереджено зсунути брови, тримаючи в руках журнал і крейду, якщо вам вдасться її знайти в школі.

 

Вед. 1. Тільці. В стосунках з завучем у вас почнеться новий етап, коли в кожному класі   виявите по кілька двієчників.

 

Вед. 2. Близнята. Чекайте постійної навали інспекторів райвно, завуча, батьків, їхніх друзів та сусідів. Для них можете скласти графік відвідувань. Але  за окрему плату у вигляді щорічної премії можете пропускати  без черги.

 

 

 

 

 

Вед. 1. Раки. Стримуйте емоції на уроках, інакше вони звільняться і розбіжаться по класу. На їх шум може завітати директор, що негативно вплине на стан здоров’я здорової вашої  зарплати.

 

Вед. 2. Леви. Фінансові проблеми найкраще вирішувати шляхом позичання грошей у знайомої профспілки. Якщо її не виявиться дома, можете сміливо не вчити на завтра уроки історії.

 

Вед. 1. Діви. У спілкуванні з учнями виявляйте підвищену агресивність, аби вас першим не образили.

 

Вед. 2. Терези. Займіться гімнастикою на вашому городі. Подихайте свіжим повітрям біля забійного цеху.

 

Вед. 1. Скорпіон. Дайте відпочинок язику. Стримуватись буде нелегко, а тому і не стримуйтесь. Коллеги вас вірно зрозуміють і самі підкажуть, коли замовкнути.

 

Вед. 2. Стрільці. Чергове осіннє підвищення цін та невиплата зарплати вплине на ваші справи. А тому не свистіть у класі, бо не буде грошей.

 

Вед. 1. Козероги. Головне для вас зараз – спокій і ще раз спокій. Тому забудьте про все, візьміть лікарняний і спостерігайте, як росте домашній кактус.

 

Вед. 2. Водолій.  Якщо відчуєте наближення завуча під час проведення уроку, негайно сховайтеся в іншому класі і почекайте поки вона розважатиме учнів. Не забудьте подякувати її за це на перерві.

 

Вед. 1. Риби. Ваша творчість і ініціатива неприпустима. Інакше навісять справ більше, ніж ви зможете зробити за час, що залишився до пенсії.

 

Вед. 2. Сподіваємося, що інформація, що прозвучала на правах реклами, допоможе вам в організації та плануванні наступних робочих тижнів.

 

Вед. 1. Не можу сказати чи здійсниться цей прогноз, але впевнено можу поділитися секретом про те, хто зараз виступатиме.

 

Вед. 2. І хто ж?

 

Вед. 1. Учениця 8 класу, президент школи Мирослава Мошківська. Тож, давайте запросимо її до слова.

 

03 – Виступ Мирослави (вітання + музичний подарунок)

 

 

 

 

Гра «Урок»

(За 2 парти посадити  4 учителів. )

 

Вед. 2.  А ми продовжуємо наше свято. І для наступного номеру нам необхідно викликати на сцену 4 вчителі. Хто бажає? Нумо, педагоги, активнішими будьте!

 

Вед. 1. 240 довгих днів у навчальному році ви терзаєте наші легко ранимі душі своїми питаннями. Хто з нас не відчував того страху, коли палець учителя поступово опускається в журналі до твого прізвища. І це саме в той день, коли ти не вивчив урок, коли дуже  хочеться піти на  дискотеку,  відвідати бар, чи пройтися ніби ненароком по вулиці, де живе кохана. І лише одинь день, ради якого стоїть терпіти такі муки – це сьогоднішній. Сааме в цей день ми маємо можливість безнаказанно запитати вас, перевірити, а чи знаєте ви самі те, що учите нас.

 

Вед. 2.  Тому ми зараз перевіримо вас, як ви знаєте математику. Я запропоную вам легку задачку. А вирішити її буде все-одно тяжко, хоча рахувати ви умієте. Тому слухайте уважно, повторювати двічі не буду: 

 трамвай вийшов із депо у 6 годин  ранку. На першій зупинці в нього сіло 8 пасажирів. На наступній – 12. Тепер будьте уважні! Потім сіло семеро людей, а вийшло 3. На наступній зупинці зійшло 6 людей, а сіло 12. І на останній зупинці сіло 3 пасажири , а вийшло 2.  Ось і вся задача. Тепер, той із вас , хто уміє добре рахувати, хай  дасть відповідь на нескладнее питання: скільки всього було зупинок?                         (5)

 

Вед. 1. Продовжимо тестування. Наступний урок – урок мови.

     Спробуйте хором продовжити цей ряд, наприклад: плот – плоты,  крот – кроты і так далі. Отже:              житель – жителі, учитель – учите… (учителі!)

    читати – читаю, блистати – блистаю, свистіти - … (свищу)

 кидатикидаю, кусати – кусаю, писати - … (пишу)

              Коза – козёл,  оса --….

 

Вед. 2.  І знову – математика.

Задача №1: 5 землекопів за 5 годин викопують 5 метрів канави. Скільки землекопів за 100 годин викопають 100 метрів канави?              (5)                           

Задача № 2 Хліб у нашому магазині, що коштува 1 гривню, подорожчав на 10%, а потім подешевшав на 10%.  Яка ціна тепер у хліба?                                (99 коп) 

 

Вед. 1. А тепер звіримо, як ви підготувалися до вступу в Європейський Союз. Чи знаєте слова англійською мовою? Отже, я називаю  англійською, а ви перекладаєте на українську і озвучуєте:

 


School - школа

Pupil - … учень

Ukraine - … Україна

Table - … стіл

Book - … книга

Pen - …ручка

Twelwe -  … дванадцять

Teatcher - …   вчитель


 

Фізкультхвилинка

Вед. 2.  Після виснажливої праці головним мозком нам необхідно трішки розім’ятися. Нашу фізкультхвилинку можна повторювати усім присутнім у залі: як учням, так і вчителям.

.

 

Вед. 1. Ви сиділи, ви трудились,  вже й голівоньки втомились,

  Раз, 2, 3, 4, 5 – можна ними похитать.

  А тоді аж по цукерці можна пальчиками взять.

  Розмотали, в рот поклали, і гарненько пожували.

  Раз, 2, 3, 4, 5 – можна вже її ковтать.

  Проковтнули, посміхнулись, до сусіда повернулись,

чи не можна в нього ще узять?

 

Вед. 2.  Дякуємо нашим сміливим педагогам, що не побоялися вийти до нас. Займіть своє місце у залі.

 

Вед. 1. А тепер ми б хотіли перейти до нагородження наших любих, розумних, креативних. Непосидючих вчителів.

 

Вед. 2.   Директор в школі - ніби батько,

Суворий, добрий, кращий всіх,

Працює з дня у день завзято,

на нього нам жалітись гріх.

Медаллю "Золотого сонця" нагороджується директор школи Олександр Григорович Гончарик.

 

Вед. 1. За труд титанічний, недоспані ночі;

За ваші таланти і звершення творчі,

В цю радісну мить

Медаль казкову на щастя візьміть.

Медаллю "Срібного місяця" нагороджуються  заступники директора Валентина Володимирівна Приходько та Антон В’ячеславович Юрченко.

 

Вед. 2.   А зараз прийміть вітання від учнів 5 класу.

 

♫ 04 – Букварі і читанки

 

Вед. 1. Найперші вчителі – ранкові наші зорі,

Спасибі вам за те, що ви у нашій школі,

Ви нам даєте все – турботу, розум, мужність.

Назавжди поруч ви – і врадості, і в горі!

Ми вас вітаєм щиро, і зичим щастя й долі.

 

Вед. 1.  Медаллю «Першої зорі» нагороджуються наші добрі, милі, перші вителі

Надія Григорівна Браславська, Наталія Петрівна Покуль і Інна Петрівна Прокаєва.

 

Вед. 2.   Сердечно вдячні вам за те,

Що нас вчите життя любити,

І щире слово золоте,

Що кличе з кригою дружити.

Медаллю «Мудрої книги і Чарівного пера» нагороджується мудрий, справедливий мовники – Олександр Йосипович Чупак.

 

 

 

Вед. 1.   За те, що з вами ми мандруємо в минуле

І дізнаємось, коли які події були,

Які де битви і які повстання –

Від нас прийміть ви грамоту й вітання.

 Медаллю «Незвіданих стежинок» нагороджується вчитель історії та географії – Олег Дмитрович Савченко.

 

Вед. 2.  За те, що робите ви диво,

Узявши в руки реактиви

За чарівні хімічні вміння

Ми вдячні вам за всі сумління.

Медаллю "Хімічного дива" нагороджується вчитель хімії – Тетяна Миколаївна Волчанкова.

 

Вед. 1.   За те, що нас вчите ви світ любити,

Нічого не ламати і не бити,

В природи більш ніж треба не хапати,

Все боронити, стійко захищати.

Медаллю "Дубового листка" нагороджується вчитель біології – Алла Василівна Коханій.

 

 Вед. 2.  За те, що не шкодуючи умінь і сили,

Спортсменів ви упевнено ліпили,

Прийміть подяку щиру

І нагороду нашу милу.

Медаллю "Олімпійської слави" нагороджуються вчитель фізкультури – Богдана Євгенівна Моца.

 

Вед. 1.   За те, що мислити навчили

І на все це не шкодували сили,

За теореми, аксіоми,

За інтервали і біноми,

За функції, тотожності, рівняння

Прийміть від нас це щире привітання.

Медаллю "Геометричної професії" нагороджується вчитель математики – Оксана Юріївна Онопа.

 

Вед. 2.  А вітання красне й щире вчительці чудовій,

Ми бажаєм їй вдачі, завжди буть здоровою.

Бути веселою, щоб щастя усміхалося завжди,

А у школі й першокласник, щоб з комп’ютером „на ти”!

 Медаллю "Науково-технічного прогресу" нагороджується вчитель інформатики – Лілія Василівна Руденко.

 

 

 

 

 

 

 

Вед. 1.   Ще один предмет у школі 
Не залишить нас байдужим, 
Та на нього треба, друзі, 
Слух і горло мати дуже. 
Бах, Бетховен і Сальєрі, 
Пісні давні і прем 'єри. 
Є в нас тенори й альти, 
Та до Баскова — рости...
Медаллю «Золотого голосу» нагороджується вчитель музичного мистецтва – Світлана Михайлівна Гупало.

 

Вед. 2.  А ще хотіли б подякувати за плідну й невтомну працю соціальному педагогу школи – Ларисі Іванівні Бойко та нагородити медаллю «Громадського оглядача».

 

Вед. 1.   Як би ми вчилися, якби не було першої великої перерви, яу з нетерпінням чекають як учні, так і вчителі. Адже саме тоді ми маємо можливість смачно попоїсти. Тому, дякуємо нашому улюбленому кухарю – Зіні Василівні Кирпі та нагороджуємо медаллю «Чистої тарілки».

 

Вед. 2.  А щоб ми робили, якби не наші працівники обслуговуючої праці? ССаме завдяки їм у нашому домі завжди чисто, а всі речі справлені та стоять на своїх місцях.

Тому, висловлюємо слова вдячності Касян Тетяні Василівні, Геріх Любові Іванівні, Іщенку Василю Івановичу,

Та нагороджуємо їх медаллю «Трудової слави»!

 

Вед. 1.   Дорогі наші лауреати, а зараз прийміть ще одне музичне вітання від учнів 6 класу.

 

♫ 08 – І навіть та берізка біля школи

 

Вед. 1.  Нехай святковий настрій, який ми спробували вам подарувати супроводжує вас упродовж цілого навчального року!

 

Вед. 2.  Ми ще раз дякуємо вам за невтомну працю, щирі серця та батьківську турботу про нас, ваших учнів і дітей.

 

РАЗОМ. ЗІ СВЯТОМ, ДОРОГІ УЧИТЕЛІ!

 

♫ 09 – «Йдемо на урок».

doc
Додано
28 квітня 2018
Переглядів
1896
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку