Сценарій свята Першого Дзвоника

Про матеріал

Перший день завжди особливий, адже попереду важливий період – час навчання. Тому створення позитивного, святкового настрою в учнів перед новим навчальним роком - це традиція кожного навчального закладу.

Перегляд файлу

СЦЕНАРІЙ ПЕРШОГО ДЗВОНИКА

 

В е д у ч а.Розквітають посмішки навколо,

Радісно луна веселий сміх.

Це моя найкраща школа

Зустрічає школярів своїх.

 

Знову свята радісні хвилини,

Безліч вересневих привітань.

Здрастуй, школо! Ненька-Україна

Нас вітає всіх із святом Знань!

 

Дорогі школярі! Любі педагоги! Шановні батьки та гості нашого свята! Ми щиро вітаємо вас на нашому святі! Сьогодні  — День Знань.

 

З давніх-давен вважають, що тим, хто крокує в майбуття, слід пройти під кольорами веселки. Ця веселкова арка,  веде до щасливого краю назустріч щастю.

А за славною традицією у нашій школі під українськими рушниками , які тримають майбутні випускники, а нинішні учні 10 класу, проходять одинадцятикласники та першокласники. Пройде дитина під вишитим рушничком — і ніби цілющої води нап’ється.

 

Вітаємо юних школярів 1 класу! Двері в Країну Знань вам відкриває ваша перша вчителька Гребенюк Лідія Олександрівна.  Талановита, творча, невтомна чарівниця дитячого настрою і святкових розваг! Вона навчить вас бачити світ у чудових, творчих, незвичних кольорах людських почуттів.           МУЗИКА

 

Ведуча

Сьогодні  ми  вітаємо  і  радо  приймаємо  у  нашу   дружню  шкільну родину  новачків,  наших  першокласників. Тож запрошуємо їх на традиційну шкільну  лінійку. Своїх школяриків зустрічає перша вчителька, талановита і творча. З нею ви помандруєте незвичайними стежками.

Шановна Лідо Олександрівно, зустрічайте майбутнє нашої школи.    

Вихід першокласників  під музику  «Пісня  першокласника»

Назвати поіменно кожного першокласника

 

Шановні першокласники! Ви вперше сьогодні ступили на шкільний поріг. Тож надаємо вам право зробити коло пошани.                                                                                                                                          музика

 

Дорогі друзі! Ваші оплески нашим 11 класникам. Запрошуємо найстарших учнів нашої школи разом з класним керівником –Панасюк Оксаною Миколаївною.                                                        МУЗИКА

 

Школо, рівняйсь! Під Державний прапор України стань струнко! Підняти прапор!         (Марш)

Свято Першого Дзвоника оголошується відкритим.                                                          (Звучить гімн).

 

Наша Україна – єдина і неподільна! Тому за подіями, які відбуваються в зоні АТО з болем і надією стежать всі українці, все людство світу, бо за нашу Україну борються найкращі сини нашої Незалежної Суверенної держави. Ми завжди пам’ятаємо про тих, хто загинув насильницькою смертю і внаслідок поранень. Всі вони – справжні герої! Герої не вмирають. Вшануймо хвилиною мовчання тих, хто віддав своє життя в ім’я світлого майбутнього. Полеглі воїни-жашківчани завжди будуть у наших серцях (Починає стукати метроном)

1. Ігор Холо,

2. Віталій Кравченко

3. Олександр  Бердес

4. Сергій Пасічнюк

5. Віктор Кумановський

6. Василь Гриценко   (Після зачитання імен воїнів ще 15 разів стукає метроном)

 

Ведуча. Виконали свій громадянський обов’язок, рішуче стали на захист суверенітету нашої держави багато наших земляків. Від імені всіх присутніх прийміть найщиріші слова подяки за наш спокій, захист нашої Батьківщини, силу, патріотизм, мужність, стійкість. Ми пишаємося Вами!

 

І в цю хвилину усі учні школи думками, надіями і сподіваннями разом з Вами, наші захисники. Прошу високо здійняти символи миру на підтримку героїв, тих, хто цієї миті на передовій.                музика

 

Ведуча. За традицією у дні святкові

Ми поринаємо у глибину років

І згадуємо знову ми і знову

Тих, хто прославити країну рідную зумів.

Право покласти  квіти до пам’ятника Великого Кобзаря надається учням 11 класу:

                                                                                                    Звучить музика, виносять корзину з квітами.

 

Ведуча: . Шановні друзі! На нашому святі присутні гості:

1.Депутат Черкаської обласної ради, директор з виробництва ТОВ «Напої +» Віктор Григорович  Погорілий.

2.Помічник Народного депутата України Валентина Миколайовича Ничипоренка Король Марія Зіновіївна

3. Голова районної державної адміністрації Сергій Федорович Бойко

4. Міський голова Ігор Андрійович Цибровський.

5. Голова Жашківської районної ради Салій Максим Григорович

6. Генеральний директор ПСП «Аскольд-Агро» Віктор Миколайович Вусик.

7. Начальник  відділу освіти Жашківської районної державної адміністрації Бродовенко Віталій Іванович

8. Сільський голова  с. Вільшанки Бень Ніна Василівна

9. Сільський голова с. Марійки Саранюк Ніна Петрівна

 

Педагогічний, учнівський та батьківський колективи Жашківської загальноосвітньої школи №2 щиро дякують вам за підтримку, за ваше розуміння та турботу. І запрошуємо до слова  помічника Народного депутата України Валентина Миколайовича Ничипоренка …………                           (Виступ гостей)

 

Ведуча: Дорогі друзі! З початком нового навчального  року нас вітає директор школи  Людмила Олегівна Рижук .                                                                                                                                                  музика  

 

Ведуча: Для оголошення наказу по школі про зарахування учнів  до 1 класу слово надається завучу з навчально-виховної роботи   Оксані Миколаївні Пашинській                                  ( Оголошується наказ)

 

Ведуча:    А тепер настав час познайомитися  з нашими першокласниками.  Подивіться на них.  У їхніх  очах – гордість і тривога, адже вони прийшли до школи вперше. Тож шкільна сім’я поповнилася на 20 учнів. Цікаво, які вони?  Про що мріють? Тож слово надається маленьким школярам. (Слово першокласникам)

 

Танець

 

Ведуча: Любі першокласники! Ваша перша вчителька відкриє перед вами двері в школу. Разом із нею ви розпочнете цікаву подорож до Країни Знань, навчитесь долати труднощі у навчанні й підкоряти вершини різних наук. Тож прийміть щире слово від вашого класовода   Гребенюк Лідії Олександрівни.  

( батько несе коровай і дає першій вчительці, а мама з корзинкою для обсипання )

Мама першокласника: Дорога Лідо Олександрівно! Сьогодні ми привели до школи і передаємо в ваші руки найдорожчий скарб - наших дітей. Бережіть їх. Засівайте в чисті душі і світлі голівоньки розумне, добре, вічне. А працю вашу нелегку нехай благословить Господь.  (вручення коровая)

 

Ведуча: За народним звичаєм прийміть батьківське благословіння      (обсипають зерном) музика

Благослови їх добрий Боже

Благослови рідненька мама

Хай ваша ласка їм поможе

Щасливо рік шкільний почати.

 

Ведуча: Час летить невблаганно швидко. І особливо це відчувають сьогодні наші найстарші учні – одинацятикласники. Для вас починається вирішальний навчальний рік.  Хай остання сходинка шкільного життя буде для вас вдалою, успішною, допоможе у здійсненні ваших майбутніх планів. Тож вам слово, шановні учні одинадцятого класу.                                                                 (Виступ 11-класників).             


 

Випускник 5. Любіть свій край, такий цікавий і красивий!

Цінуйте те, що вже живе віки,

І намагайтесь після себе залишити,

Лише приємні спогади й сліди!

Дорогі першокласники! Прийміть від нас подарунки, і нехай вони нагадують вам про свято вашого Першого дзвоника.      (11-класники вручають подарунки, після чого співають пісню.)

 

Пісня

Ведуча:  Учитель! Яке безмежне слово! Як багато в нього вкладено: мудрість, знання, дружня порада, щире слово. Учитель — це людина, яка не лише прищеплює нам любов до науки. Він учить нас думати, мріяти, дружити, бути справедливими і чесними. Він дарує нам крила, на яких ми відлітаємо у доросле життя. Ми вдячні вчителю за усе добро, що сіє він у наших серцях.                                                               (музика.)

 Тож дорогі учні! Пропонуємо квіти, які ви принесли, вручити учителям школи.       музика

 

А зараз до вашої уваги музичний подарунок у виконанні учениці 7 класу Довгановської Крістіни.

 

Ведуча :  Хай дзвенить дзвінок веселий кришталево дзвінко.

І покличе нас усіх в незвідані світи,

Дзвоник люблять всі – дорослі і малі,

Пам’ятати його будемо завжди.

Ось і настала хвилююча мить. Зараз пролунає перший дзвоник нового навчального року. Він продзвенить у руках маленьких  школярів та випускників.

 

Школо, рівняйсь!  Свято Першого дзвоника оголошується закритим.                                   (Гімн)

 

Навчальний   2017 – 2018 рік  розпочато!   Нехай цей рік буде щасливим для кожного з вас, а щоб він був успішний заходьте до школи, пройшовши під символічною веселкою.

Право першими зайти до школи надається першокласникам та класоводу Гребенюк Лідії Олександрівні.

Музика

Запрошуємо до класу майбутніх випускників, учні 11-го класу разом з класним керівником Панасюк Оксаною Миколаївною.                                                                                                                                Музика

 

Ласкаво просимо до країни Знань учнів 2 класу.

Ласкаво просимо до країни Знань учнів 3 класу.

Ласкаво просимо до країни Знань учнів 4 класу.                                                                           Музика

Ласкаво просимо до країни Знань учнів 5 класу.

Ласкаво просимо до країни Знань учнів 6 класу.

Ласкаво просимо до країни Знань учнів 7 класу.

Ласкаво просимо до країни Знань учнів 8 класу.

Ласкаво просимо до країни Знань учнів 9 класу.

Ласкаво просимо до країни Знань учнів 10 класу.

 

docx
Додано
22 серпня 2018
Переглядів
1073
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку