Сценарій випускного вечора

Про матеріал

За шкільною традицією підкова щастя, яка зберігається у нашій школі набуває магічних властивостей саме цього дня – вдень прощання випускників зі школою. Тож аби мрія кожного випускника, який іде в самостійне життя здійснилася варто ступити на цю підкову щастя і загадати одне з найзаповітніших бажань.

Перегляд файлу

Випуск

 

Ведуча: Шановні вчителі, батьки, гості! Сьогодні у нас - випускний вечір! Сьогодні прощаються зі школою наші випускники.  Ми проводжаємо в дорогу наших одинадцятикласників – випускників 2017 року. Це свято присвячується вам, наші розумні й старанні, талановиті й спритні, веселі й непосидючі випускники. Сьогоднішній день проводить межу між дитинством і самостійним життям, тому дозвольте мені запросити в цей прекрасний час нашу гордість і надію, тих, кому присвячується ця подія, заради кого всі ми тут зібралися, для кого цей вечір - перша сходинка у самостійне життя - наших випускників!

 

Запрошуємо  випускників  201… року.   (називати поіменно)                                Музика

 

Увага! Вечір, присвячений випуску , дозвольте вважати відкритим!    (  Звучить Гімн)

 

Вед.  Для оголошення наказу по школі про випуск учнів 11 класу слово надається завучу з навчально - виховної роботи  Пашинській Оксані Миколаївні    ( Оголошується наказ)

 

Ведуча: Надаємо слово директору школи Рижук Людмилі Олегівні. Вона вручить нашим випускникам атестати про повну загальну середню освіту                                     МУЗИКА

Любі випускники!   У мене в руках свіча – символ родинного вогника школи, бо школа стала вам другою домівкою. Родинний  вогник  школи – вогник любові і добра  – буде супроводжувати вас усе життя, він буде освітлювати вам  життєву дорогу, він запалить ваші серця на гарні справи, цей вогник зігріє ваші  душі  у люті холоди та скрутні часи,  він пам’ять про  безхмарне рожеве щасливе дитинство. Не забувайте ніколи дорогу до рідного порогу, не забувайте про тих, хто дав вам життя –  ваших батьків – і про тих, хто давав вам знання і ділився своїм життєвим досвідом – про вчителів.

      Цей вогник ви зараз передасте по черзі один одному, додавши до нього часточку свого тепла, жаринку свого серця. Загадуйте бажання, бо ваша енергія лине сьогодні до неба.

За шкільною традицією підкова щастя, яка зберігається у нашій школі набуває магічних властивостей саме цього дня – вдень прощання випускників зі школою. Тож аби мрія кожного випускника, який іде в самостійне життя здійснилася варто ступити на цю підкову щастя і загадати одне з найзаповітніших бажань.                                                                                               Звучать фанфари     Вручення атестатів

Ведуча: Дорогі випускники!  Коли закінчується  якийсь період життя, завжди згадують, що було,  аналізуючи якісь цікаві епізоди чи найважливіші моменти.  Погортаймо сторінки вашого віртуального шкільного альбому.  Як співається : «Старі фотографії на стіл покладу». Фотоальбом  вартий нашої уваги, бо  не покрився пилом і живе власним життям. Цей альбом масивний  і знає багато ваших таємниць.

                                                                              Показ презентації, перегляд слайдів під музику.

Ведуча:  Так дивовижно складається життя, що сьогодні ви ще разом, наші випускники, а завтра – ваші шляхи розійдуться. Але через якийсь час вас покличуть стіни рідної школи, де завжди чекатимуть вашого приходу вчителі. І можливо, лише тоді ви по-справжньому зрозумієте, що саме вони найбільше про вас думали, захищали і підтримували, дбали і прагнули лише найкращого. А сьогодні востаннє спробуйте прислухатись та запам’ятати напутні слова вашого класного керівника. Слово надається класному керівнику 11 класу Маламурі Світлані Петрівні                                                                              Музика

(стають по центру кл. керівник і учні з стрічками)

Ведуча: Світлана Петрівна вже в 4 раз проводжає випускників нашої школи у далеку дорогу. Не забувають її як класного керівника і найперші її діти, і сподіваємось, що повертатиметесь до неї і ви, цьогорічні випускники, мов пташата до рідного гнізда. Але ці випускники були для вас сонячними промінчиками, і сьогодні ви повинні вирішити, хочете ви їх відпустити у самостійне життя чи ні?!

- Ну що ж  сонячні промінчики, вирішили йти у самостійне життя? Чи може залишитесь у школі (учні кажуть: ні – відпускайте нас!)

Ведуча Світлана Петрівна залишить ці стрічки в себе. Це буде її приємні спогади про ваші шкільні роки.

 

Ведуча: Найбільш урочистий і радісний день сьогодні не тільки для наших випускників, а й для їхніх батьків. Адже це вони пройшли з ними слід у слід сімнадцять років життя. Це до них прихиляють голови у хвилини відчаю і невдач, їх чекає щастя бути невіддільними від життєвих успіхів своїх дітей.

В житті у нас

Є дві людини

Нема й не буде

Їм заміни.

Бо це вони…

Це мама й тато.

Така в них доля —

Нас чекати…

На кожну звісточку

І слово,

Вони —

Це втілення любові.

Вони нас приймуть

І зігріють…

Їм тяжко.

Та в очах – надія.

На те, що ми

Щасливі будем.

І найріднішим в світі людям

Дамо ми радості хоч трохи.

За їх тяжкі батьківські роки…

Ведуча   Тож пам’ятайте,

Що десь там

Матуся молиться,

Щоб Вам

В житті не так як їй жилося.

Хоч вкрила сивина волосся

І в тата сили теж не ті,

Батьки не вічні…

Тож в житті,

Рідненьких їх не забувайте

Пишіть, дзвоніть і приїжджайте…

Ведуча.  Дорогі батьки, простеліть рушники на щасливе майбуття своїх дітей, щоб їхня дорога була чистою та рівною.                      (батьки стелять 2 рушники перед випускниками і вони на них стають)                                                                                                                           Музика

 

Ведуча. Дорогі випускники! Здавна так уже заведено в народі, що ту стежину або дорогу, на яку вперше ступає дитина, освячують хлібом і сіллю на вишитому рушнику. Тож прийміть цей хліб, а разом із ним — і батьківське благословення у дорогу, у незвідані світи. Хай на вашому столі, завжди буде хліб, — як символ достатку, людської щедрості і милосердя, а в душі вічно дзвенить пісня – вільна, дзвінка, щаслива й багата.    

Дорогі випускники! До вас звертаються найдорожчі люди. Від імені всіх батьків вас вітає Велічкіна Марія Вікторівна        (одні батьки вручають хліб випускникам, а другі -  обсівають зерном випускників)                                                                                                   Музика

 

Ведуча:    Шановні матері. Ваші діти сьогодні вирушають у самостійне життя. Тож за давнім українським звичаєм подаруйте на дорогу ці непересічні атрибути – вишиті рушники з оберегами, щоб оберігали їх від лиха і незгод.  (матері дарують дітям рушники)      Музика

 

РОЗКАЗУЄ ВІРШ (про батьків) Лещенко і Бевзюк

Пісня «Мамо»                                                                 (випускники вручають квіти батькам)

 

Ведуча: А зараз прощальна промова наших випускників до своїх вчителів, батьків. Я думаю, що їм є що сказати. Слово нашим дорогим випускникам!

 

Пісня «Випускний»

 

Ведуча: З давніх-давен в нашого народу був гарний звичай – справляти обжинки. Сьогодні своєрідні обжинки і в нас з вами. Ми пожинаємо плоди нашої спільної праці: батьків і вчителів. Всі 11 років наші вчителі разом з батьками вчили, ростили і виховували наших випускників. Героям жнив, зазвичай, вручають обжинкові вінки. Є серед наших батьків такі, які не проводжатимуть своїх менших діток до школи, не відвідуватимуть батьківських зборів, не вирішуватимуть шкільних питань.

 

Світлана Петрівна.   Під музику        Тож запрошуємо на святкову церемонію:

Тарасенка Валентина Васильовича та Олену Миколаївну

Коломієць Володимира Валерійовича та Наталію Юріївну

Велічкіна Дмитра Володимировича та Марію Вікторівну

Сиворакша Олександра Васильовича та Наталію Анатоліївну.        (батькам вручають обжинкові вінки)

 

Дякуємо Вам, шановні батьки, за ваших дітей, за розуміння і співпрацю, ми завжди раді бачити у стінах нашої школи.

 

Ведуча: Свято випускників – це справді родинне свято. Із гордістю і легким смутком дивляться на своїх дорослих дітей їхні батьки. Із заздрістю поглядають на випускників їх молодші братики і сестрички. Саме вони хочуть привітати вас, шановні випускники!

 

1.Зокрема, найкращі вітання адресує своїй сестричці Анні її братик Владислав. Він закінчив 2 клас, але дуже сумує, що  у стінах рідної школи вже не навчатиметься його сестричка. (Слова)

2.Щирі і найкращі побажання шле випускниці Люді її менша сестричка Анжеліка -  вона теж сумуватиме за сестрою, її неповторною вродою та красою (Слова)

3.З гарним настроєм і чарівними словами звертається до свого братика Іллюші шестикласниця Аня – напевне самому вже прийдеться щоранку іти до школи, бо ж брат – випускник (Слова)

4.Найкращі вітання звучать із вуст найменшого учасника свята  Михайлика – він їх адресує своїй сестричці Світланці.                                                                       

5.Чарівного красунчика випускника Едуарда вітає його сестричка Даша (Слова)

                                                                                                                 (випускникам вручають подарунки)

Ведуча:  А від дітей подяку шлемо нині

Й уклін земний батькам, усій родині.

І хай цей вальс, що зараз пролунає,

Випускників з батьками закружляє.  А зараз, як ви вже здогадались, наш традиційний "Мамин вальс".                                                                                             Звучить вальс

 

Вед. Свято оголошується закритим!.                                       Звучить гімн України!

 

Шановні випускники! Насолоджуйтеся останніми хвилинами шкільного чарівного щастя.

Тож усміхайтеся сьогодні, веселіться від душі, загадуйте бажання, вони обов’язково збудуться!  Дружіть між собою, приходьте до школи, приводьте до нашої школи своїх дітей. Завжди пам'ятайте: ви - її діти. Вам тут завжди будуть раді! Щасливої дороги! До побачення!

 

Шановні Випускники !!! Запрошуємо вас залишити свій автограф на довгу пам’ять рідній школі.                                                                                                                   музика

 

1

 

docx
Додано
22 серпня 2018
Переглядів
1212
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку