Сценарій свята в початкових класах " Вінок пісень для України"

Про матеріал
Даний сценарій стане в нагоді для роботи вчителів початкових класів, так і в позакласній роботі. Мета свята:розширити знання учнів про різновид українських пісень, вчити співати українських пісень; розвивати увагу, пам’ять, творчі і артистичні здібності; виховувати почуття патріотизму, любов і повагу до українських пісень.
Перегляд файлу

Свято « Вінок пісень для України»

Мета: розширити знання учнів про різновид українських пісень, вчити співати українських пісень; розвивати увагу, пам’ять, творчі і артистичні здібності; виховувати почуття патріотизму, любов і повагу до українських пісень.

Звучить тиха мелодія

Ведуча :Давня легенда говорить нам... Колись, дуже-дуже давно Господь створив на Землі народи та почав, роздавати їм землі. Багато зібралося люду біля Божого порогу. І кожна держава сподівалася отримати найкращу часточку на планеті. Отримавши бажане, народи розходилися господарювати на своїх, Богом даних, землях. До загальної черги не встигла Україна.

Виходить на сцену дівчинка «Україна». Діалог на сцені

Дівчинка: Важко працювала, втомлена, ледве прийшла до Бога.

 

ВЕД: Стала осторонь і не сміла очей підняти. Господь побачив заквітчану красуню і запитав (голос за кулісами):

 

БОГ: - Ти спізнилася, Україно, поглянь - усі розійшлися зі своїми наділами. Де ти була?

 

Дівчинка:- Працювала, -

 

ВЕД: опустила очі, з яких рясно посипалися сльози-перли, -

 

Дівчинка: пробач, Господи, піду я...

 

ВЕД: Поглянув Господь на дівчинку-Україну, на її втомлене, але таке гарне обличчя і відповів:

 

БОГ: - Знаю тебе, Україно. Знаю серце твоє вразливе та ніжне, душу твою співочу і просту. Знаю, як плачеш і радієш. Як працюєш важко. Як співаєш щиро. Знаю, як любиш простір і небо, волю і життя. Знаю, бо Сам сотворив тебе такою. Не йди, зачекай...

 

ВЕД: А Україна йому відповідає:

 

Дівчинка :-Я дівчинка-Україна. А плачу, бо стогне моя земля від пролитої крові і пожеж. Вороги знущаються з моїх дітей, удів і сиріт, у своїй хаті немає правди і волі!

Бог: -То чого ж ти не підійшла до мене раніше ? Я всі таланти роздав. Як завадити твоєму горю? Але є у мене неоцінений дар, який уславить тебе на весь світ, це-пісня!

Взяла Україна дарунок, міцно притиснула його до серця, поклонилась низенько Всевишньому і з вірою понесла пісню в народ.

Дівчина: З Божої ласки наділена я прекрасною землею та героїчним народом. Але доля моя - така нелегка.

Ведуча: Діти, ми живемо в важкий час, в країні йде повномасштабна війна, але ми віримо, ми знаємо, що народ наш український ніколи не здолати, ми обов’язково переможемо.

Але поки йде війна, ми повинні пам’ятати, якою дорогою ціною вона нам дається. Ми повинні пам’ятати про тих, хто вже ніколи не повернеться в рідну домівку.

Хвилина мовчання.

Пісня Українки «Люди, зупиніть війну»( Снігур У.)

Ведуча1

  Дорогі гості, вітаємо вас на нашому святі української пісні! Українська пісня - невичерпна скарбниця України! З давніх-давен пісня виражала радість і смуток, сподівання і мрії про майбутнє. Народна пісня - дорогоцінне надбання народу, нев’януча краса його духовності. Нашу пісню знають по всій землі, вона лине над світом, розносячи славу про народ, який дав їй крила.

Ведуча 2

  Як диво -дивне народна пісня! Яку власну силу таїть вона в собі! Минають віки, на зміну одним поколінням приходять інші, а народна пісня залишається, через усі злигодні і поневіряння приносить вона свій первісний дар, молодість, яка ніколи не зів’яне. Народна пісня – це душа нашого українського народу.

З дитинства співаємо і ми, спочатку дитячі забавлянки, заклички, веснянки, щедрівки, колядки, гаївки – все це наше духовне багатство. І зараз ми їх пригадаємо .

 

Музична гра « Заспіваємо разом» ( музичний керівник починає співати забавлянки, веснянки, заклички тощо, а діти продовжують)

Ведуча 1.

Століттями складалися пісні

Пісні народні, жартівливі і серйозні,

Ведуча2

Вони звучали в мирі й на війні,

Єднали на весіллі і в поході.

Пісня 4 класу «__________________________________________»

 

 

Ведуча 1

У довгі зимові вечори,

І в літні і короткі теплі ночі

Ведуча2

Завжди мої співали земляки

Про козаків, калину, карі очі

Пісня 2 класу «________________________________»

Ведуча 1

Козацький дух- дух вічної стихії

Утілений в привілля степове.

Ведуча2

Допоки світу -  він не постаріє,

Він в заповідях нації живе.

Пісня 1 класу «_____________________________»

Ведуча

  Всі ми знаємо, що нашу пісню називають солов’їною, а знаєте чому? Зараз розповім вам ще одну цікаву легенду.

  Колись солов’ї не жили в Україні, вони літали по всьому світу, збираючи пісні для індійського царя, у саду якого вони жили. Залетів якось соловей на Україну і сів спочити у якомусь селі. На той час всі люди були в полі і не було чути ні музики ні пісень. «Що за люди живуть тут?» - подумав соловей. Настав вечір, люди стали повертатися з поля додому і ожила в полі, на сільських вулицях пісня. Соловей теж заспівав і звеселив людей. Забувши про втому, люди так гарно співали разом із соловейком, який був зачарований піснями українського народу. З тих пір українську пісню називають солов’їною.

   Полетів соловей до царського саду, заспівав українську пісню. Навесні зачудовані солов’ї полетіли на Україну, щоб висиджувати пташенят, слухати найчарівніші в світі пісні і підспівувати українським людям.

 

Пісня 3 класу «_______________________________________»

Молитва за Україну

Діти (почергово)

1. Хай молитва до неба полине,

   За всіх нас, як спокута, летить.

  Та найперше за рідну країну

  Буду щиро я Бога просить.

 

 

        2. Боже, змилуйся, прошу, над нами,

Нагадай нам, що всі ми — брати,

Хай синів не втрачатиме мама.

Дім від ворога нам захисти

 

3. Боже, дай нам і спокою, й миру,

Колоситься хай хліб золотий.

За Вкраїну молюся я щиро:

Бережи, Боже, край наш святий!

 

Флешмоб « Дитячими долоньками закриємо небо…»

 

 

 

 

 

 

 

docx
Додано
9 листопада 2023
Переглядів
213
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку