Сценарій урочистого зібрання та святкового концерту «Вшануймо руки золоті!» з нагоди Дня працівників сільського господарства

Про матеріал

Сценарій святкового заходу присвячений Дню працівників сільського господарства. Класні керівники можуть використати матеріали на виховних годинах, позакласних заходах, виховуючи српавжніх національно-свідомих гпромадян громадян, які памятають і бережуть народні традиції та звичаї

Перегляд файлу

Сценарій

урочистого зібрання та святкового концерту

«Вшануймо руки золоті!»

з нагоди Дня працівників сільського господарства

 

Відео 1

Пролог (читає дівчина на  темній сцені з направленим прожектором)

Чуєте, як дихає земля, як б’ється її серце, чого прагне її душа. Земля завжди жива: страждає, коли її зраджують, печалиться через чужі помилки, віддячує щедро за турботи, винагороджує за любов.

Із прадавніх часів всеплодюща свята земля буладля людини матір’ю та годувальницею.Саме землі вона зобов’язана своїм існуванням, своєю досконалістю, могутністю.

Тисячі років ми, українці, живемо на цій землі. За цей час наші предки пережили тут багато біди: війни, голод, хвороби. І в той же час наша українська земля є благословенною.Не можна зрозуміти душу українця, не осягнувши його ставлення до землі, на якій він працює, адже в генетичному коді нашої нації закладена любов до праці.Українська земля – це основа нашого буття і надія для майбутніх поколінь. Тільки на ній ми всі будемо багаті і щасливі.

Художній номер (Етнічний танок)

Муз. фон 1

(голос за сценою)

Вшануємо тих, хто про  землю дбає в житті,

Хто завжди  щоднини поспішає добро творити.

Вшануєм труди ваші, душі і руки святі,

Бо ж маємо їх за заслуги сьогодні цінити

Вшануєм за те, що серця ваші в праці горять

Невтомних і мудрих, і відданих справі до скону,

Дозвольте усіх вас зі святом ясним привітать

Спасибі вам щире за вашу нелегку роботу

 

Муз. фон2

 (вихід ведучих)

Ведучий 1. Сьогодні ми зібралися усі в цій урочистій залі, щоб говорити про величне, вічне і святе – про землю, на якій ми народилися і живемо, про творців життя на землі, творців краси земної.

 

Ведучий 2. Франсуа Кене писав так: «Земля – єдине джерело багатства, і лише сільське господарство його примножує».

 

Ведучий 2. Відзначення Дня працівників сільського господарства - це визнання державою звитяжної хліборобської праці на благо України, це хвала мозолястим рукам, які знають справжню ціну хлібу!

Ведучий 1.Ми горді вітати  трудову потужну силуБериславщини! Завдяки золотим рукам аграріїв, мудрості, невсипущій працездатності, багатому досвідуможемо стверджувати: якщо є урожай, то у народі - мир і спокій.

Ведучий 2. Без перебільшення – це всенародне свято, оскільки від повсякденної хліборобської праці залежить здоров’я нації, добробут нинішнього та майбутніх поколінь. Вклонімося рідній землі і людям, для яких нелегка праця була і залишається сенсом життя.

Художній номер

(Український танок з виносом хліба наприкінці)

Ведучий 1.Для привітального слова та нагородження  запрошуються – голова районної державної адміністрації – Олександр Вікторович Гомон та голова Бериславської районної ради – Володимир Іванович Коновалов!

 

(церемонія вручення хліба-солі)

 

Муз. фон3

(Нагородження )

 

Художній номер

 

Муз. фон 4

Ведучий 1. Із давніх-давен народ наш над усе цінував хліб, сіль і честь. Хліб – то багатство, достаток. Сіль – то гостинність і щирість.

Ведучий 2. А честь – то людська гідність, за яку пращури наші стояли, не маючи навіть шматка хліба, ані дрібки солі. І нам, спадкоємцям, заповідали стояти на тому.

Ведучий 1. Ми складаємо сьогодні шану тим людям, що підняли з руїн сільське господарство Бериславщини – ветеранам аграрного сектору, що все своє життя присвятили створенню Бериславського району – який буяв, цвів і славився далеко за межами України!

 

Ведучий 2. Вклонімося рідній землі і людям, для яких нелегка праця була і залишається сенсом життя.

Ведучий 1. Дай вам Боже здоровя та многая літа!!! Для вас, шановні ветерани, звучать найщиріші музичні вітання!

 

Художній номер

 

Відео 2

 

Ведучий 1.Аграрії нашого краю з гідністю  виконують заповіт пращурів: Бериславщину сміливо можна назвати житницею Європи!

Ведучий 2. Усім,  хто працює, не знаючи втоми, хто натхненно та наполегливо віддає  себе без останку, земля віддає сторицею!

 

Ведучий 1.Завдяки умілому господарюванню досягнення в сільському господарстві останніх років постійно зростають, а полиці наших магазинів все більше наповнюються якісними українськими продуктами.

 

Ведучий 1. Ународінедаремномовиться, щохоч зерно і золотим родиться, але перетворитийого на золото дуже непросто. Тожсьогодні ми бажаємо вам, дорогіхлібороби, добрихзасівів, ряснихсходів та щедрихобжинків.

 

Ведучий 2. Господарям землі-матінки, мудрим, самовідданим, невтомним, натхненим трудівникам, хто розумом і руками, серцем і душею з великою любов’ю до землі-годувальниці щодня долучається до високого творення, забезпечення добробуту держави – наші вітання і вдячність.

 

Художній номер

Музичний фон 5

Українська кухня

Працьовитий і гостинний український народ здавна славився хлібосольством. Зайдіть до української оселі на годинку — без частування господиня не проводить вас. Усе смачно, ситно, а головне — корисно та невибагливо.

«Без хліба немає обіду», — кажуть у народі. І це щира правда. Хліб — головна страва на столі, і до нього ставилися з особливою пошаною. Скільки різновидів українського хліба? Їх неможливо навіть перелічити. Французький письменник Оноре де Бальзак, відвідавши Україну, писав на батьківщину, що «запримітив сімдесят сім способів приготування хліба». Не повірите? Давайте рахувати!

Пампушки гречані, пшеничні, галушкита паляниці, гречаники, сочники,потапці з молоком і медом, буцики, лемішка, оладки… А млинців тільки скільки різновидів!

А як не згадати про вареники, які б і гуляв би, їв би, і спав би, їв би. Особливо, коли вони гарненькі, смачненькі, маленькі, пухкенькі, із сиром, із картоплею, з м’ясом і капустою, вишнею і черешнею.

Поетично згадується про українські вареники і у мистецтві… Згадаймо творчість великого українського письменника Миколи Гоголя! (відео).

А пироги! Це ж взагалі український символ достатку! З грибами, з гречкою зі шкварками, печеним гарбузом, з товченим маком, зеленою цибулею та вареними яйцями. А мої улюблені із сиром пироги!

(Художній номер пісня «Із сиром пироги»)

 

Муз. фон 6

Ведучий 1.Зв'язок поколінь – зв'язок віків, і ніхто, ніколи не зможе розірвати цієї єдності!

Ведучий 2.Україна завжди славилася своїми міцними родинними традиціями, зокрема у передачі досвіду з покоління в покоління.

 

Ведучий 1.Сьогодні у залі поруч з ветеранами сільського господарства, нинішніх володарів полів – присутні майбутні працівники сільськогосподарської ниви – студенти Державного навчального закладу "Бериславський професійний аграрний  ліцей", що знаходиться у селі Червоний Маяк.

Ведучий 1.Це та зміна нащадків, яка обов’язково зробить гідний внесок у розвиток аграрної сфери, розбудову економіки і суспільно-політичного життя України!

(виступ директора ліцею)

Ведучий 2. До привітального слова запрошуємо директора Державного навчального закладу "Бериславський професійний аграрний  ліцей" _________________________________________________________

 

Ведучий 1.Ми вітаємо майбутнє процвітаючого сільського господарства на цьому святі і даруємо найщиріші музичні вітання!

 

Художній номер

 

Муз. фон 7

Фінал

Ведучий 1:Ми бажаємо усім працівникам сільського господарства міцного здоров’я, невичерпної енергії, здійснення усіх мрій та сподівань. Нехай кожному з вас щедро віддячує професійна нива. Нехай зерна вашої плідної праці завжди колосяться рясним врожаєм!

Ведучий 2: Хвала вашим невтомним рукам, незламній вірі у те, що Україна завжди буде для свого народу щедрою, багатою, благословенною житницею.

Дай Бог вам миру, щастя і здоров'я,

 Добра, достатку, злагоди в сім'ї.

 Щоб щедрий лан з великою любов'ю

 Вам дарував високі врожаї.

 І рід завзятий повсякчас

 Нехай усюди прославляє вас!

Фінальна пісня

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

docx
Додано
30 грудня 2018
Переглядів
717
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку